Το καλοκαίρι είναι μια ιδιαίτερη περίοδος όσο αναφορά τη γυμναστική. Ενώ λίγο πριν φτάσει ονειρευόμαστε τις μεγαλύτερες μέρες και κάνουμε μερικά μεγαλεπήβολα σχέδια για το πόσο παραπάνω θα γυμναζόμαστε, μόλις φτάνει η κατάσταση αλλάζει. Κάθε μέρα γίνεται και πιο δύσκολο να γυμναστούμε, έχει ζέστη, έχει ήλιο, έχει υγρασία και γενικά έχει χιλιάδες δικαιολογίες που μας κρατάνε βιδωμένους στον καναπέ, ή ιδανικότερα σε μια ξαπλώστρα.

Έτσι, και πιο γρήγορα από όσο φανταζόμασταν, φτάνουμε στο σήμερα. Σήμερα όπου μετανιώνουμε λίγο που αφήσαμε τόσους μήνες χωρίς καμία μορφή άσκησης στην καθημερινότητά μας -όχι, τα τέσσερα λεπτά κολύμπι δεν πιάνονται-, και ψάχνουμε τρόπους να επανορθώσουμε.

Εάν βρίσκεσαι και σε εσύ σε αυτή τη θέση όμως, πρέπει να ξέρεις πως το βασικό είναι να το πάρεις απόφαση. Να βάλεις στο μυαλό σου πως από εδώ και πέρα το fitness θα αποτελεί καθημερινή σου συνήθεια, χωρίς δικαιολογίες και υπεκφυγές. Και εδώ θα μάθεις κάποια βασικά hacks για να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και να βάλεις την άσκηση στη ρουτίνα της καθημερινότητάς σου.

Μικρά βήματα, κάθε μέρα

Είναι σίγουρα πιο εύκολο να πείσεις τον εαυτό σου να κάνει 20 λεπτά γυμναστική κάθε μέρα, παρά 40 ή μία ώρα. Άλλωστε η πιο κοινή -αλλά και αληθινή δικαιολογία- είναι “δεν έχω χρόνο”. Εναλλακτικά μπορείς να ξεγελάσεις το μυαλό σου και να συνδυάσεις τη γυμναστική με κάτι άλλο. Για παράδειγμα μπορείς να κάνεις μερικούς κοιλιακούς όσο βλέπεις τηλεόραση ή λίγα καθίσματα όσο περιμένεις το πλυντήριο να τελειώσει. Ούτε που θα το καταλάβεις πώς γυμνάστηκες τελικά!

Ενυδάτωση, ενυδάτωση και λίγη ακόμα ενυδάτωση

Είναι λογικό να αισθάνεσαι μεγαλύτερη κούραση όταν γυμνάζεσαι και ταυτόχρονα νιώθεις πως αφυδατώνεσαι. Προσπάθησε να έχεις πάντα -είτε δίπλα σου όταν γυμνάζεσαι στο σπίτι είτε μαζί σου όταν είσαι εκτός- ένα θερμός που να κρατάει δροσερό το νερό σου για να μπορείς να ενυδατώνεσαι όταν το χρειάζεσαι και να συνεχίζεις την άσκηση ακάθεκτη.

Προσπάθησε επίσης να μην καταναλώνεις ροφήματα με μεγάλη ποσότητα ζάχαρης πριν και μετά τη γυμναστική αφού δεν θα χειροτερέψουν την κατάσταση.

6 απλά hacks για να κάνεις το fitness συνήθεια
Βρες τα μεταλλικά μπουκάλια KARAN στο: ofarmakopoiosmou.gr

Ξέχνα το τι κάνουν οι άλλοι

Το fitness για κάποιους είναι απλά ένα trend. Βλέπουν τι κυριαρχεί στις τάσεις, ποια μορφή άσκησης προωθείται πιο πολύ και τελικά τι ορίζουν οι άλλοι ότι λειτουργεί. Ξεχνάνε όμως πως η άσκηση λειτουργεί τελείως διαφορετικά για κάθε άνθρωπο. Κάτι που σε κάποιον λειτουργεί, εσένα μπορεί για χίλιους λόγους να μη σου ταιριάζει.

Δοκίμασε διαφορετικούς τύπους άσκησης, πειραματίσου και τελικά κατάληξε σε αυτό που σου αρέσει εσένα. Γιατί στην τελική, εάν δεν σου αρέσει μια μορφή άσκησης οι πιθανότητες να τη συνεχίσεις είναι μηδαμινές.

Σωστή διατροφή

Λυπάμαι εάν πίστευες κάτι διαφορετικό αλλά η άσκηση και η -σχετικά- σωστή διατροφή είναι σετ. Είναι λογικό να αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να ολοκληρώσεις την προπόνησή σου όταν δεν έχεις φάει σωστά, όταν έχεις φάει πολύ ή όταν είσαι αφυδατωμένη. Επίσης εκτός από το πριν κάθε άσκησης, μην ξεχνάς και την αποθεραπεία. Η πρόσληψη για παράδειγμα πολλών πρωτεϊνών ή υδατανθράκων αμέσως μετά την άσκηση δεν βοηθάνε στην αποθεραπεία.

Για αυτόν τον λόγο δοκίμασε μερικά δροσερά smoothies ή κάποια πρωτεϊνικά ροφήματα με πάγο. Εάν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού μπορείς να έχεις ετοιμάσει ένα χορταστικό smoothie από πριν και να το έχεις μαζί σου ένα θερμός.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα μέρη που πρέπει να χρησιμοποιείς αντηλιακό αλλά το ξεχνάς