Η κρίση δυστυχώς αποτελεί μια πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι καλούνται κάθε μέρα να αναζητήσουν εργασία, είτε γιατί απολύθηκαν είτε γιατί τα πράγματα στην προηγούμενή τους δουλειά δεν ήταν και πολύ ρόδινα. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και πλέον οι υπεύθυνοι του HR εστιάζουν σε λεπτομέρειες προκειμένου να βρουν τον κατάλληλο υποψήφιο. Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία καλό θα είναι να έχεις μαζί σου σε μια συνέντευξη τα οποία και θα δείξουν πόσο προετοιμασμένος και οργανωμένος επαγγελματίας είσαι αλλά -για να πούμε και την αλήθεια- και εσένα θα κάνουν να νιώσεις μεγαλύτερη ασφάλεια άρα και αυξημένη αυτοπεποίθηση.

1. Το τηλέφωνο του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού

Αν και μπορεί να έχεις προετοιμαστεί αρκετά, να έχεις ξυπνήσει νωρίς και να έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά πάντα υπάρχουν. Καταστάσεις οι οποίες θα σε εμποδίσουν να φτάσεις στην ώρα σου για τη συνέντευξη. Αν έχεις πρόχειρο το τηλέφωνο επικοινωνίας με το αρμόδιο τμήμα μπορείς να καλέσεις ώστε να ενημερώσεις για την καθυστέρηση αλλά ακόμα και να αναβάλεις το ραντεβού σου για μια άλλη ημέρα και ώρα.

2. Ένα σημειωματάριο με ερωτήσεις

Σε σχεδόν όλες τις συνεντεύξεις συμβαίνει το να σε ρωτήσουν αν έχεις κάποια ερώτηση και εσύ να μην έχεις κάτι να ρωτήσεις, απαντώντας: «Όχι, είμαι καλυμμένη» νιώθοντας όμως ότι κάτι δεν κάνεις σωστά. Για να αποφύγεις, λοιπόν, την αμηχανία της στιγμής εκείνης προετοίμασε κάποιες ερωτήσεις, σχετικές με τη θέση για την οποία προορίζεσαι και τη φύση της εταιρίας. Με αυτό τον τρόπο η συνέντευξή σου θα κλείσει πολύ ευχάριστα.

3. Βιογραφικό και Συστατική Επιστολή

Καλό είναι να έχεις μαζί σου αυτά τα δυο χαρτιά που μπορεί να αποτελέσουν τα διαβατήριά σου για μια θέση στην εταιρεία. Εκτύπωσέ τα και έχε τα μαζί σου σε ένα χαρτοφυλάκιο. Το βιογραφικό σου πρέπει να είναι προσεγμένο και λεπτομερές αλλά και σύντομο ταυτόχρονα. Ο συνεντευξιαστής σίγουρα έχει μια εικόνα για το εσένα, αλλά είναι πολύ καλό δείγμα το να είσαι προετοιμασμένη, μιας και την ίδια εκείνη στιγμή εξαλείφεις την όποια πιθανότητα ταλαιπωρίας ή δυσπιστίας.

4. Ένα στυλό

Μπορεί να χρειαστεί να σημειώσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ή να γράψεις κάτι το οποίο θέλεις να ρωτήσεις, αλλά καλό είναι να μην διακόψεις τη ροή τη συνέντευξης για αναζήτηση στυλό.

Διάβασε επίσης: 5 τρόποι να αποφασίσεις αν αξίζει να μεταναστεύσεις σε άλλη χώρα για δουλειά

featured image: unsplash.com