Μπορούμε να ευχαριστούμε την Jessica Chastain για τον σχηματισμό αυτής της ομάδας, μιας και ήταν δική της ιδέα. Με αφορμή τη νέα ταινία 355 του Simon Kinberg, ο James Bond και ο Jason Bourne θα υποκλίνονταν στην ομάδα της. Α, και σίγουρα θα έκαναν πίσω, όποια κι αν ήταν τα σχέδιά τους.

Στο πρώτο trailer της ταινίας 355 βλέπουμε το πιο badass καστ γυναικείας κατασκοπικής ταινίας

Η Jessica Chastain είναι η Mason “Mace” Brown, κατάσκοπος της CIA με στόχο να ανακτήσει ένα όπλο που έπεσε σε λάθος χέρια. Για το σκοπό αυτό συνθέτει μια ομάδα με τη Γερμανή πράκτορα, Marie (Diane Kruger), την Κολομβιανή ψυχολόγο. Ακόμα, την Graciela (Penelope Cruz), τη Βρετανή geek και πρώην μέλος της MΙ6 και την Khadijah (Lupita Nyong’o).

Μαζί τους σε αυτό είναι και η Κινέζα κατάσκοπος, Lin Mi Sheng (Fan Bingbing), η οποία παρακολουθεί το κάθε τους βήμα. Η διεθνής αυτή ομάδα κατασκόπων έχει να κάνει με έναν αόρατο εχθρό που μπορεί να φέρει ολόκληρο τον κόσμο προ του τέλους.

Βλέπουμε ήδη από το trailer ότι είναι διατεθειμένες να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να το αποτρέψουν.

Το κωδικό όνομα 355 που δίνουν στην ομάδα τους προκύπτει από την Πράκτορα 355, την πρώτη γυναίκα κατάσκοπο της Αμερικανικής Επανάστασης.

Η πλοκή της ταινίας εκτυλίσσεται σε διάφορες μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο. Αυτό οφείλει να κάνει άλλωστε κάθε καλή κατασκοπική ταινία που σέβεται τον εαυτό της. Πολύ περισσότερο τώρα που συγκεντρώνει τόσες πράκτορες από διαφορετικές χώρες. Έτσι, από το Μαρόκο μέχρι τη Σανγκάη, η ομάδα αντιμετωπίζει πολλές ανατροπές.

Βέβαια, αν ρωτήσεις στο twitter γιατί ο κόσμος περιμένει με τόση αγωνία την ταινία, θα δεις μια άλλη γνώμη.

Μπορεί στο 355 τον πρωταγωνιστικό ρόλο να έχουν οι γυναίκες, οι περισσότεροι, όμως, ασχολούνται με τη συμμετοχή του Sebastian Stan. Η χαρά πολλών σταματά όταν αντιλαμβάνονται ότι εκείνος θα έχει έναν ρόλο τύπου “Bondgirl” στην ταινία.

Featured photo: Robert Viglasky/Universal Pictures