Μερικά ζώδια είναι πάντα ανοιχτά στο να γνωρίσουν τον έρωτα και την αγάπη. Ανυπομονούν να γνωρίσουν τον ένα και μοναδικό, οπότε κάθε φορά που βγαίνουν ραντεβού με κάποιον, τρέφουν μεγάλες ελπίδες ότι τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο. Αλλά αρκετά ζώδια κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Δυσκολεύονται να ανοιχτούν και να αφήσουν τον άλλο να τους γνωρίσει καλύτερα, ενώ διατηρούν υψηλές προσδοκίες. Παρακάτω, θα βρεις μερικά ζώδια τα οποία είναι αρκετά κυνικά όταν έχουν να κάνουν με τις σχέσεις και την αγάπη.

Σκορπιός

Αγαπητέ Σκορπιέ, ο λόγος για τον οποίο σου παίρνει τόσο χρόνο να ανοιχτείς σε νέους ανθρώπους που θα μπουν στη ζωή σου είναι γιατί μέσα σου πιστεύεις πως θα σε απογοητεύσουν. Πιστεύεις πως θα σε πληγώσουν και θα σε εγκαταλείψουν με τη πρώτη ευκαιρία. Προσπαθείς να προστατέψεις τον εαυτό σου περιορίζοντας τις πληροφορίες που μοιράζεσαι για εσένα σε αυτούς που μπαίνουν στη ζωή σου. Αντίθετα, είσαι πολύ πρόθυμος να ακούσεις ό,τι έχουν να σου πουν, αλλά ακριβώς επειδή είσαι τόσο κυνικός με την αγάπη, δεν θέλεις να μοιραστείς μαζί τους οτιδήποτε μπορούν να χρησιμοποιήσουν εναντίον σου. Δεν αφήνεις εύκολα να μπουν βαθιά στην καρδιά σου και προσπαθείς να κρατάς τις καταστάσεις επιφανειακές όσο γίνεται, γιατί θεωρείς πως οι πιθανότητες να αποτύχει η εκάστοτε σχέση συγκριτικά με το να λειτουργήσει αποτελεσματικά, είναι πολύ περισσότερες. Γνωρίζεις πως υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να καταλήξεις απογοητευμένος- αλλά πρέπει να θυμάσαι πως υπάρχει και μια πιθανότητα να καταλήξεις ευτυχισμένος εξίσου.

Αιγόκερως

Αγαπητέ Αιγόκερε, είσαι προγραμματισμένος να ενοχλείσαι με όποιον και αν γνωρίσεις. Οι περισσότεροι σε νευριάζουν, κι έτσι είναι σπάνιο και σοκαριστικό όταν γνωρίζεις κάποιον που πραγματικά θέλεις να περάσεις χρόνο μαζί του. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν ακούς περισσότερο την καρδιά σου από ότι το μυαλό. Θεωρείς τον εαυτό σου έναν έξυπνο άνθρωπο, οπότε πρώτα από όλα λαμβάνεις υπόψιν σου την κοινή λογική. Και τις περισσότερες φορές, αυτή η φωνή της λογικής σου λέει να μη δένεσαι πολύ. Το σωστό είναι απλά να ελέγχεις πόσο αφήνεις τον εαυτό σου να νοιαστεί. Γιατί, όταν ερωτευτείς, όταν αφήσεις τους άλλους να περάσουν τα τείχη που εσύ έχεις σηκώσει, πρέπει να είσαι σίγουρος για αυτούς γιατί στην πραγματικότητα είσαι συνήθως ο πιο κυνικός άνθρωπος στο δωμάτιο.
3 Ζώδια που είναι κυνικά στα ερωτικά τους
unsplash.com/@lazybonesaustralia

Ταύρος

Αγαπητέ Ταύρε, το βρίσκεις υπερβολικά δύσκολο να ανοιχτείς σε νέους ανθρώπους, να χαλαρώσεις και να τους εμπιστευτείς. Εξάλλου, έχει αποδειχθεί πως έχεις κάνει λάθη προηγουμένως. Μέχρι τώρα είχες εμπιστοσύνη σε λάθος ανθρώπους και δεν θέλεις να το ξαναπεράσεις αυτό. Πλέον είσαι πιο προσεκτικός στο ποιος έχει πρόσβαση στην καρδιά σου γιατί δεν θέλεις να ξυπνήσεις ένα πρωί και να συνειδητοποιήσεις πόσο λάθος ήταν η επιλογή σου πάλι. Δεν θέλεις να χρειαστεί να ξανά παραδεχτείς πως εθελοτυφλούσες και δεν έβλεπες ότι δεν λάμβανες το ενδιαφέρον που νόμιζες, για αυτό τον λόγο κινείσαι με αργούς ρυθμούς στο τομέα των σχέσεων. Είσαι πολύ κυνικός για να ανοιχτείς σε κάποιον που μόλις γνώρισες και ξέρεις πολύ καλά πως η πρώτη εντύπωση δε σου λέει και πολλά. Πρώτα θέλεις να γνωρίσεις τον άλλο καλά πριν του ανοίξεις την καρδιά σου και μοιραστείς όσα νιώθεις και πιστεύεις.