Ο όρος δίαιτα από μόνος του σημαίνει κάτι αρνητικό και ότι θα πρέπει να περιοριστείς σε μεγάλο βαθμό. Μία καλή τακτική που μπορείς να ακολουθήσεις, ώστε να καταφέρεις να φτάσεις το στόχο σου και να αποκτήσεις σωστές διατροφικές συνήθειες για το υπόλοιπο της ζωής σου είναι να υιοθετήσεις ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής που στηρίζεται στους τρεις παρακάτω κανόνες.

Κανόνας #1

Βάλε σε κάθε γεύμα σου πρωτεΐνη και φυτικές ίνες

Η πρωτεΐνη εκτός του ότι ενισχύει τη λειτουργία του μεταβολισμού, δίνει το αίσθημα κορεσμού με αποτέλεσμα να είσαι λιγότερο επιρρεπής στην υπερκατανάλωση φαγητού αργότερα. Οι φυτικές ίνες καθυστερούν την απορρόφηση σακχάρων από το σώμα κι έτσι, η γλυκόζη χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας και όχι να αποθηκεύεται στο σώμα σαν λίπος.

Κανόνας #2

Προγραμμάτισε τα γεύματά σου

Για να καταφέρεις μία απώλεια βάρους και να μπορέσεις να το συντηρήσεις, είναι σημαντικό να διατηρείς σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Έτσι, λοιπόν, αφήνοντας να περάσουν πολλές ώρες μεταξύ των γευμάτων, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να τρως μεγάλη ποσότητα φαγητού στο επόμενο γεύμα. Αντί αυτού, προσπάθησε να καταναλώνεις ένα μικρό σνακ ή γεύμα κάθε τέσσερις ώρες ώστε να κρατήσεις σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να ελέγξεις την όρεξή σου.

Κανόνας #3

Κατανάλωσε λίπος

Δεν είναι όλα τα λίπη το ίδιο και δεν οδηγούν όλα στην αύξηση βάρους. Το λίπος έχει την ιδιότητα να προκαλεί αίσθημα κορεσμού, ενώ επίσης έχει θετική επίδραση στα επίπεδα ινσουλίνης και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης Σακχαρώδους Διαβήτη Τύπου 2. Προτίμησε να υγιεινά λιπαρά οξέα (πολυακόρεστα, μονοακόρεστα) που θα βρεις στους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, το κακάο και τα λιπαρά ψάρια, ενώ προσπάθησε να συμπεριλάβεις έστω και μία μερίδα από αυτά σε κάποιο από τα γεύματα της ημέρας.

Δες επίσης: 9 πράγματα που κάνουν τα fitness κορίτσια

www.facebook.com/virginiaskoulidi | www.instagram.com/dietlicious_gr

featured image: stylecaster.com