Πόσες φορές έχεις πει «Δεν έχω τίποτα να φορέσω» ή «Δεν μου αρέσει κανένα απ’τα ρούχα μου»; Σίγουρα αρκετές. Συμβαίνει σε όλες και είναι λογικό να είσαι στα κάτω σου, να νομίζεις ότι δεν σου ταιριάζει τίποτα ή να μην έχεις καμία απολύτως έμπνευση για το τι να φορέσεις.

Γι’ αυτούς τους λόγους μπορείς να δοκιμάσεις 3 tasks και μετά θα δεις την ντουλάπα σου με άλλο μάτι. Ένα είναι σίγουρο: μην πας για ψώνια, δεν θα καταφέρεις τίποτα.

Task No.1: 5 νέα outfit

Φτιάξε 5 outfits με τα ρούχα που έχεις ήδη, τα οποία όμως δεν έχεις ξαναφορέσει. Μπορείς να ξεκινήσεις από τα κομμάτια που δεν φοράς συχνά και θα ήθελες να τα χρησιμοποιείς περισσότερο. Συνέχισε προσθέτοντας κι άλλα και θα δεις ότι είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις.

Task No.2: Ο κανόνας 10 επί 10

Αυτό το task έχει μια παραπάνω δυσκολία. Διάλεξε 10 ρούχα από τη ντουλάπα σου και προσπάθησε με αυτά να φτιάξεις όσο το δυνατόν περισσότερα looks. Το ιδανικό είναι να φτιάξεις δέκα διαφορετικά. Σημασία όμως έχει να κάνεις το καλύτερο που μπορείς.

Image: apartmenttherapy.com
apartmenttherapy.com

Task No.3: Αναβάθμισε ένα απλό outfit

Αν χρειάζεσαι μια γρήγορη λύση για ένα ξαφνικό ραντεβού μπορείς να κάνεις το εξής απλό: διάλεξε ένα πολύ basic look όπως ένα τζιν παντελόνι και ένα λευκό πουκάμισο, τα οποία σίγουρα διαθέτεις και πρόσθεσε αξεσουάρ που δε συνηθίζεις, ώστε να κάνεις αυτό το απλό look να ξεχωρίσει.

Όποιο task κι αν προσπαθήσεις έχει σημασία να φύγει το μυαλό σου από τα συνηθισμένα look που επιλέγεις, να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη και να αναδείξεις την προσωπικότητά σου. Στόχος είναι να μην αγοράσεις καινούργια ρούχα αλλά να “ψωνίσεις” ουσιαστικά κομμάτια από την ήδη υπάρχουσα συλλογή σου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Πώς να διαλέξεις μαγιό ανάλογα με το σωματότυπό σου

featured image: unfancy.com