Το TikTok έχει γίνει το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης της νέας γενιάς. Εκεί μπορείς να βρεις πλέον τα πάντα όπως συνταγές, hack, tips και challenges που γίνονται viral. Από εκεί ξεπηδούν νέα trends ενώ αντλούμε έμπνευση για διάφορους τομείς της ζωής μας. Από ό,τι φαίνεται όμως δεν μας κάνουν όλες αυτές οι νέες τάσεις καλό. Μερικά trends που συναντάμε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και αφορούν στις σχέσεις είναι αμφιλεγόμενα και οι ειδικοί θεωρούν ότι μπορεί να αποδειχτούν καταστροφικά γι’ αυτές.

Ποια είναι όμως τα 3 τοξικά trends του TikTok που μπορούν να καταστρέψουν τη σχέση σου;

Η ερώτηση των 700$

Σε αυτό το viral trend, κάνεις στον σύντροφό σου μια tricky ερώτηση όπως π.χ: «Θα φίλαγες εμένα για 100 δολάρια ή το πιο σέξι άτομο στον κόσμο για 700;». Όταν μπαίνουν τέτοια διλήμματα σε ένα ζευγάρι, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να αποβεί καταστροφικό. Οι ερωτήσεις-παγίδα και τα στοιχήματα δεν έκαναν ποτέ καλό σε καμία σχέση. Όταν κάτι έχει να κάνει με ανασφάλειες ή αχρείαστες συγκρούσεις, είναι καλό να τα αποφεύγουμε, κυρίως στα social media.

Τεστ αφοσίωσης

Σε αυτό το trend, ένας «πελάτης» βάζει έναν «κατάσκοπο» να ψαρέψει τον σύντροφο του πρώτου για να δει αν θα φλερτάρει τον δεύτερο. Το να τεστάρεις τον σύντροφό σου για να δεις αν σου είναι πιστός, μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, ειδικά στα social media. Ό,τι έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη, την ενοχή και την απιστία είναι τζιζ. Δεν είναι και ο πιο υγιής τρόπος να σιγουρευτείς αν είσαι η μοναδική για τον σύντροφό σου. Η ειλικρινής επικοινωνία και η συζήτηση είναι η καλύτερη λύση για τις αμφιβολίες.

Caught Cheating

Τα βίντεο όπου ένας χρήστης ξεσκεπάζει τον (πρώην) σύντροφό του για την απιστία του έχουν κατακλύσει το TikTok. Μπορεί να μοιάζουν juicy, αλλά στην πραγματικότητα είναι ταπεινωτικά και μπορεί να προκαλέσουν αισθήματα ντροπής ή και εκδίκησης. Μπορεί έτσι να πιστεύεις ότι τιμωρείς τον άπιστο σύντροφο και να παίρνεις ικανοποίηση, ωστόσο, μπορεί να νιώσεις άσχημα αργότερα. Το να κάνεις public τα προσωπικά σου δεν βοηθά. Προσπάθησε να το αντιμετωπίσεις με την απαραίτητη βοήθεια και πήγαινε παρακάτω όταν είσαι έτοιμη.

featured photo: www.searchenginejournal.com