Ίσως μέχρι πριν κάποια χρόνια να πίστευες ότι θα αναγνωρίσεις τον άνθρωπο που θα παντρευτείς απλά επειδή οδηγεί μηχανή ή παίζει κιθάρα. Μεγαλώνοντας όμως όπως θα έχεις καταλάβει, τα στάνταρ αλλάζουν. Ίσως και να σοβαρεύουν. Όπως και να έχει, αν εσύ καλείσαι να απαντήσεις στη μεγάλη ερώτηση και ο άλλος απέναντί σου περιμένει την ελληνική version του “I do”, τότε διάβασε παρακάτω. Ακολουθούν τα τρία σημάδια ότι είσαι σε σχέση με τον άνθρωπο που θα παντρευτείς.

Μπορείτε να κάνετε μια διαφωνία να λειτουργήσει

Το να βρεις κάποιον να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου δε σημαίνει απαραίτητα ότι βρίσκεις έναν άνθρωπο με τον οποίο συμφωνείτε σε όλα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για κάποιον με τον οποίο μπορείτε να λύσετε τα προβλήματά σας και όσα σας χωρίζουν. Αυτό που μένει σταθερά δεδομένο είναι πως όσο και αν διαφωνείτε, παραμένετε στην ίδια ομάδα. Ακόμα και οι καλύτερες σχέσεις περνούν κρίσεις και απασχολούνται από μικρές ή μεγάλες διαφωνίες. Το να προσπαθείτε όμως να λύσετε αυτά τα θέματα δείχνει ότι νοιάζεστε πραγματικά ο ένας για τον άλλο. Έτσι αν μέχρι τώρα έχετε διαφωνήσει πολύ και έχετε καταφέρει να βρείτε τη χρυσή τομή σε θέματα, είναι πολύ πιθανό να είστε το επόμενο success story γάμου.

Δεν παθαίνεις FOMO

Ο γάμος είναι μακροχρόνιο deal. Αν το βλέπεις σαν περιορισμό, αν το σκέφτεσαι σαν μια φυλακή που θα σε κρατήσει μακριά από την πραγματική ζωή, τότε δεν είσαι έτοιμη και αν με ρωτάς, δε χρειάζεται και να πιεστείς.

Αν όμως σε αυτή τη σχέση δε νιώθεις καμία ανάγκη να βγεις εκεί έξω και να φλερτάρεις, η συζήτηση αλλάζει. Αν δε χρειάζεται να πιεστείς ώστε να φανταστείς τη ζωή μαζί του, αν δε διστάζεις στη σκέψη ότι ίσως δεν ξαναγνωρίσεις κάποιον καινούργιο ερωτικό σύντροφο στη ζωή σου είσαι σε ένα πολύ καλό σημείο.

Έχετε μιλήσει ξεκάθαρα γι’αυτό

Το να οδηγείσαι στο γάμο με τον άνθρωπο που αγαπάς σημαίνει ότι θα ανταλλάξετε κάποιους όρκους. Όχι με τον αμερικάνικο τρόπο που βλέπουμε στις ταινίες προφανώς, αλλά τον ελληνικό. Υποσχέσεις αγάπης, διεκπεραίωσης καθημερινών (και όχι μόνο υποχρεώσεων) και αφοσίωσης.

Το θέμα γάμος θα πρέπει να έχει συζητηθεί μεταξύ σας, να έχουν διερευνηθεί όλα όσα προϋποθέτει και να έχετε καταλήξει σε μια εικόνα του μέλλοντος που να είναι όσο το δυνατόν κοινή και για τους δύο. Χωρίς να έχετε αφήσει θέματα κάτω από το χαλάκι ή για αργότερα, από φόβο μήπως καταλήξουν να είναι dealbreakers.

Έχε στο μυαλό σου κάτι: Το να είσαι ερωτευμένος και το να παντρεύεσαι δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ο γάμος είναι ένα συμβόλαιο. Πρόκειται για μια συναισθηματική, σωματική, κοινωνική, πνευματική και υπολογιστική συναλλαγή. Η αγάπη είναι συναίσθημα. ο γάμος θα έπρεπε να συζητιέται 100% ρητά. Χωρίς να αποκρύπτεται τίποτα και χωρίς να αφήνονται πράγματα κάτω από το συρτάρι.

Ναι, ο γάμος είναι ένα ωραίο party, αλλά δεν παύει αν είναι και ένα πολύ δύσκολο level για μια σχέση. Προχώρησε προς αυτόν έχοντας κάνει τα πράγματα όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται.

>> Ακολούθησε μας στο Instagram <<


featured image: Elite Daily