Θα έρθει η άνοιξη και το καλοκαίρι και θα είσαι όλη τη μέρα έξω. Τώρα, όσο ακόμα η εποχή είναι ιδανική για κρασί, χουχούλιασμα στον καναπέ και απανωτά επεισόδια στο Netflix, σου προτείνουμε τρεις σειρές που ίσως δεν είχαν την αναγνωρισιμότητα που τους άξιζε αλλά θα καταφέρουν να σου κρατήσουν συντροφιά και σίγουρα θα τις αγαπήσεις.

  1. OZARK (2017)
mv5bodiynzk5ndg5m15bml5banbnxkftztgwmte5nja5mji-_v1_sy1000_cr006741000_al_

Ο Marty Byrdes (Jason Bateman) ζει μια φυσιολογική ζωή μαζί με την γυναίκα του και τα παιδιά του στο Chicago, όπου και εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος. Η ειδικότητα του όμως στο ξέπλυμα χρήματος για το δεύτερο μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού τον αναγκάζει να μετακομίσει με την οικογένειά του στην λιμνώδη περιοχή του Ozarks, καθώς τα πράγματα έχουν στραβώσει. Μια σειρά γεμάτη εγκληματικές δραστηριότητες και χαρακτήρες που είναι μπλεγμένοι αλλά παράλληλα έτοιμοι να κάνουν την υπέρβαση για να προστατεύσουν την οικογένειά τους. Αξίζει να σημειωθεί πως στο ρόλο της Wendy Byrde, συζύγου του Marty, είναι η Laura Linney που έχει χαρακτηριστεί μια απο τις κορυφαίες σύγχρονες ηθοποιούς.

Μια συγκλονιστική περιπέτεια που ακολουθεί ένα (συν) ενοχικό ζευγάρι σε αλματώδεις υπερβάσεις και  σκοτεινά μυστικά μέσα σε μια ατμόσφαιρα που πάνω απο όλα ειρωνεύεται το αμερικανικό όνειρο.

  1. GLOW (2017)
mv5bmji1mdexodg0mv5bml5banbnxkftztgwmji4mta2mji-_v1_sy1000_cr006741000_al_

Δεκαετία του 80, στην πιο glam εκδοχή της. Η σειρά αυτή ακολουθεί μια ομάδα γυναικών που είναι επαγγελματίες στην γυναικεία πάλη. Αυτό που ξέρει να κάνει καλά η σειρά είναι να μας δημιουργεί ένα αίσθημα νοσταλγίας για τις επιγραφές νέον, τα φλούο χρώματα, τις γκέτες αλλά και την περμανάντ στα μαλλιά. Οι Gorgeous Ladies of Wrestling , εξ’ ου και το GLOW , υποδέχονται την Ruth ( Alison Brie ) , μια ηθοποιό που δεν βρίσκει με τίποτα δουλειά και αναγκάζεται να περάσει απο οντισιόν για αυτή την φτιαχτή κατα τ’ άλλα ομάδα γυναικείας πυγμαχίας.

Πρόκειται για μια κωμωδία, με ελάχιστα στοιχεία δράματος, που προσφέρει κοινωνικό σχολιασμό χωρίς να δημιουργεί βέβαια ένα βαρύ κλίμα. Βρισκόμαστε σε μια εποχή που τα φεμινιστικά κινήματα έχουν έρθει σε αδιέξοδο για αυτό και η σειρά προβάλλει την γυναικεία δυναμική.

Το Los Angeles του 1980 απεικονίζεται με μεγάλη αυθεντικότητα καθώς η επιλογές στην μουσική μα και η σκηνοθεσία σε παρασύρουν στην ιστορία γυναικών που προσπαθούν να κερδίσουν την θέση τους στον κόσμο ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν κομμάτια του εαυτού τους που προηγουμένως δεν είχαν την ευκαιρία.

  1. GYPSY (2017)
mv5bmtezmta1mtmymjreqtjeqwpwz15bbwu4mdy3mzuymziy-_v1_

Ένα θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Jean Holloway (Naomi Watts) στον ρόλο μιας ψυχοθεραπεύτριας. Σταδιακά η Jean ξεπερνά τα όρια και όλα αρχίζουν να γίνονται πιο επικίνδυνα για όλους. Στη μέση αρχίζουν να μπαίνουν οι προσωπικές της επιθυμίες και η ίδια αφήνοντας πίσω την επαγγελματική της ιδιότητα αρχίζει να επεμβαίνει στις ζωές των ασθενών της. Βέβαια οι στενές σχέσεις που δημιουργεί σε κάποιες περιπτώσεις επιφέρουν απρόβλεπτες συνέπειες.

Η σκηνοθεσία είναι καθηλωτική σε συνδυασμό με τις υποκριτικές ικανότητες της Naomi που υποδύεται μια προσωπικότητα με ψυχολογικές διαταραχές. Με τον τρόπο αυτό ανακαλύπτουμε την σκοτεινή πλευρά της Naomi Watts μέσα απο την διπλά ζωή της και το γεγονός οτι μια γυναίκα στα 40 της χρονια προσπαθεί ακόμα να είναι αρεστή και να κρατήσει μια επαφή με τα νιάτα της.

Τα περισσότερα επεισόδια είναι γραμμένα και σκηνοθετημένα απο γυναίκες καθώς η ίδια η σειρά προσπαθεί να προβάλλει την γυναικεία επιθυμία και τα πάθη. Το πραγματικό ερώτημα που θέτει όμως η σειρά είναι: «Ποιος είσαι όταν κανένας δεν σε παρακολουθεί;»