Τώρα που είναι καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν επικίνδυνα, το φαγητό σου θα πρέπει να είναι θρεπτικό και παράλληλα ελαφρύ.

Η πιο εύκολη και διαχρονική λύση για να πετύχεις αυτόν τον συνδυασμό είναι το κοτόπουλο. Το κοτόπουλο θα σου προσφέρει την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι, είναι ελαφρύ, με λίγα λιπαρά και απίστευτα νόστιμο, όπως κι αν το μαγειρέψεις.

Το Eλαιοπουλάκι της εταιρείας Αγγελάκης είναι το μοναδικό κοτόπουλο που τρέφεται με φυτικές τροφές βασισμένες στο καλαμπόκι και το αγνό ελαιόλαδο. Έτσι, κερδίζεις τη βιταμίνη Ε του ελαιόλαδου η οποία βοηθάει την καλύτερη απορρόφηση του σεληνίου που περιέχεται στα δημητριακά, με συνολικό αποτέλεσμα το κρέας του κοτόπουλου να είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Τα nuggets Αγγελάκης αντίστοιχα, είναι από ατόφιο φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές, παναρισμένο και προψημένο, συσκευασμένο σε προστατευτική ατμόσφαιρα. Είναι ζουμερά εσωτερικά αλλά και extra τραγανά εξωτερικά και υπάρχουν ακόμη 2 επιλογές: φιλετίνια κοτόπουλου πανέ και χειροποίητο παναρισμένο κεφτεδάκι με κιμά από φρέσκο κοτόπουλο. Και ψήνονται μέσα σε μόλις 20 λεπτά προσφέροντας ευκολία, ταχύτητα και νοστιμιά! Σημείωσε κάπου εδώ ότι τα παναρισμένα της Αγγελάκης έχουν λάβει και βραβεία ποιότητας.

Παρακάτω θα βρεις τρεις διαφορετικές εκδοχές για να εντάξεις το κοτόπουλο στα σάντουιτς. Γευστικές και πρωτότυπες επιλογές που θα σε χορτάσουν όλες τις ώρες της ημέρας σου.

Chicken sliders

Chicken Sliders
mamaknows

Ένα πρωτότυπο burger σούπερ υγιεινό και νόστιμο.

Υλικά:

5-6 begels ή ψωμάκια για burger

Αβοκάντο (προαιρετικά)

Για τη γέμιση:

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι (το οποίο είναι παντενταρισμένο παρακαλώ και με πολλά βραβεία ποιότητας και γεύσης)

1/2 κούπα καρότο τριμμένο

1/2 κούπα λάχανο τριμμένο

Για τη σος coleslaw:

1/3 κούπα μαγιονέζα

1/3 κούπα γάλα

1/2 κ.σ. ζάχαρη

1 1/2 κ.σ. ξύδι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζεις το κοτόπουλο φιλέτο για 30 λεπτά. Το αφήνεις λίγο να κρυώσει και το κόβεις σε λεπτές λωρίδες.

Ετοιμάζεις τη σος, απλά ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και στρώνεις μια κουταλιά στο ψωμάκι, που έχεις χωρίσει στη μέση. Βάζεις από πάνω μερικές λωρίδες κοτόπουλου και λίγο αβοκάντο λιωμένο και είναι έτοιμο.

Caesar’s σάντουιτς

mamaknows

Η γνωστή σαλάτα τώρα και σε σάντουιτς, φτιαγμένη με τα καλύτερα nuggets της αγοράς.

Υλικά:

6 ψωμάκια για σάντουιτς ή 1-2 μπαγκέτες

1 πακέτο nuggets Αγγελάκης

5 φύλλα μαρούλι

Για το dressing:

2 1/2 κ.σ. μαγιονέζα

1/4 κ.γ. μουστάρδα dijon

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

1/2 σκελίδα σκόρδου τριμμένη ή σε σκόνη

1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη ή γραβιέρα

Εκτέλεση:

Ψήνεις τα nuggets στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Ετοιμάζεις το dressing, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Παίρνεις ένα ψωμάκι, χωρισμένο στα δύο, βάζεις ένα φύλλο μαρούλι, μια γενναία δόση dressing και μερικά φιλετάκια. Απλό και πεντανόστιμο.

Club sandwich με φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης

Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Υλικά:

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι

6 φέτες ψωμί του τοστ

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 φέτες χοιρινό καπνιστό μπούτι (προαιρετικά)

2 φέτες γραβιέρα

2 αυγά βραστά

1 τομάτα

2 φύλλα μαρούλι

100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

1 κουταλιά κέτσαπ

3 κουταλιές μουστάρδα με μέλι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε φιλετάκια.

Τοποθετείς ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτεις το ελαιόλαδο. Σοτάρεις τα φιλετάκια στήθος κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όση ώρα ψήνονται τα φιλετάκια κοτόπουλο, σε μία καθαρή επιφάνεια κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβεις την τομάτα σε λεπτές φέτες και τα αυγά σε έναν αυγοκόφτη. Απλώνεις 2 φέτες του τοστ σε μία επιφάνεια κοπής και από πάνω το φρέσκο τυρί κρέμα, την τομάτα, το μαρούλι και το αυγό. Απλώνεις σε άλλες δύο φέτες λίγη κέτσαπ, τις τοποθετείς από πάνω, προσθέτεις την μουστάρδα με το μέλι, την γραβιέρα, τα φιλετάκια κοτόπουλου, από πάνω, λίγο μαρούλι και τέλος τις τελευταίες φέτες του τοστ. Πιέζεις καλά, τοποθετείς τις οδοντογλυφίδες και κόβεις το τοστ με ένα μαχαίρι σε τριγωνάκια.

Οι συνταγές είναι από το site της εταιρείας, όπου μπορείς να εμπνευστείς για τα μαγειρέματά σου.