Μετά από τις μέρες της καραντίνας, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις εύκολα και γρήγορα bohemian hairstyles που ταιριάζουν άψογα στο mood του καλοκαιριού.

Τα καλοκαιρινά χτενίσματα χαρακτηρίζουν η έλλειψη θερμότητας, τα χαλαρά πιασίματα και οι ατημέλητες τούφες που πλαισιώνουν το πρόσωπό σου. Σου έχουμε, λοιπόν, τρεις εύκολες ιδέες για να υιοθετήσεις το επόμενο πρωινό που η έλλειψη θα απουσιάζει.

Ανάλαφρη πλεξούδα

Θα χρειαστείς μόλις τέσσερα λεπτά για να φτιάξεις αυτό το look. Πώς θα το πετύχεις;

Μόλις τα μαλλιά σου είναι στεγνά και χτενισμένα, ψέκασέ τα με ένα χρωματισμένο dry shampoo για να δώσεις όγκο και καλή υφή. Συγκέντρωσε τη συνηθισμένη ποσότητα μαλλιών για μια πλεξούδα, αλλά άφησε ένα μέρος από τις μπροστινές τούφες ελεύθερο. Ενώ δουλεύεις τα τμήματα των μαλλιών στην πλεξούδα, άφησε μερικές τούφες από το στρίψιμο. Αυτό θα λειτουργήσει καλύτερα εάν έχεις όμπρε μαλλιά. Τέλος, τύλιξε τις επιπλέον τούφες των μαλλιών που άφησες στο πλάι του κεφαλιού στην κορυφή της πλεξούδας. Οι μικρές σφήνες θα δημιουργήσουν την τέλεια αίσθηση χωρίς κόπο που ενισχύει αυτό το κλασικό look. Διασφαλίζοντας έτσι το επιθυμητό bohemian αποτέλεσμα.

Η ατημέλητη αλογοουρά

Επίσης απλό και εύκολο χτένισμα το οποίο γίνεται μέσα σε δυο λεπτά. Εκτός από το dry shampoo, μπορείς να εφαρμόσεις ένα ειδικό μείγμα θαλασσινού νερού για να αποκτήσεις αυτό το κυματιστό αποτέλεσμα της Gigi. Αφού μαζέψεις τα μαλλιά στο «στέμμα» του κεφαλιού, χρησιμοποίησε ένα κλασικό λαστιχάκι για να τα δέσεις. Τράβηξε μερικές χαλαρές τούφες και τύλιξε τες γύρω από το λαστιχάκι και στη συνέχεια στερέωσε τις τούφες με τσιμπιδάκια. Χαλάρωσε την αλογοουρά με τα δάχτυλά σου και απομόνωσε δυο τούφες από το μπροστινό μέρος του κεφαλιού σου για να πέφτουν χαλαρά στο πρόσωπό σου.

Ασύμμετροι κυματισμοί

Ένα look που μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο καλά σε πρωινή ή βραδινή εμφάνιση και σε μόλις επτά λεπτά είναι έτοιμο.

Έχοντας ήδη δημιουργήσει κυματισμούς στα μαλλιά σου, κάνε μια χωρίστρα στραμμένη ελαφρώς προς τα πλάγια με βάση την άκρη ενός από τα φρύδια σου. Στο μικρότερο τμήμα των μαλλιών, που βρίσκεται πιο κοντά στο αυτί, δούλεψε με μια γωνιακή φορά πίσω από το αυτί σου φτιάχνοντας ένα πλεξουδάκι. Μπορείς να το κάνεις αυτό προσθέτοντας μαλλιά με κάθε κίνηση, καταλήγοντας σε μια παραδοσιακή πλεξούδα. Δέσε το με ένα λαστιχάκι που είναι ίδιο χρώμα με τα μαλλιά σου για να μην ξεχωρίζει. Χαλάρωσε τα κύματα στο μεγαλύτερο τμήμα των μαλλιών με το χέρι. Στόχος: Να είναι ανάλαφρα και στη συνέχεια μπορείς να βάλεις μικρούς κρίκους ή άλλα μικρά αξεσουάρ για να δόσεις μια πιο ροκ αισθητική.

images: lofficiel.com