Θα έχεις ακούσει να λένε πως ανάλογα με το ποτό που διαλέγεις να πίνεις, αντιπροσωπεύεις και κάτι διαφορετικό. Αν αγαπάς το ρούμι, τότε σίγουρα είσαι ένας «πειρατής της Καραϊβικής». Ο λόγος είναι πως, υπάρχει μία μακρόχρονη σύνδεση ανάμεσα στην Καραϊβική και το ρούμι. Κατά το 18ο και 19ο αιώνα, ο ερχομός του στην Τζαμάικα, το Πουέρτο Ρίκο και την Κούβα αποτέλεσε μόνο την αρχή της εξάπλωσης του ιδιαίτερου αυτού ποτού. Σήμερα, το ρούμι αποτελεί συχνή επιλογή για πολλούς αλλά μερικές φορές, είναι δύσκολο να βρεις αυτό ακριβώς που σου αρέσει –ειδικά αν το προτιμάς και σε κάποιο cocktail. Γι’ αυτό όμως είμαστε εδώ.

Παρακάτω θα διαβάσεις ποια είναι τα τρία ιδανικά bar στην Αθήνα για να πιεις ρούμι, όπως σου αρέσει:

Baba Au Rum

Διακοσμημένο με πινελιές από τη δεκαετία του ’50 και του ’60, το Baba Au Rum αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα μπαρ της Αθήνας αλλά και ένα από τα 50 καλύτερα μπαρ παγκοσμίως. Θα το βρεις στο κέντρο της Αθήνας, να πρεσβεύει την ιδιαίτερη tiki κουλτούρα, με τεράστια ποικιλία στα cocktails και μεγάλη αγάπη προς το ρούμι.

Κλειτίου 6, Αθήνα

The Clumsies

Οι έντονες, φωτεινές επιγραφές ήδη από την είσοδο του, θα σε γεμίσουν περιέργεια για να δεις από κοντά που οδηγεί το μικρό –αρχικά- στενό που οδηγεί στο μπαρ. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα μαγαζί με τέσσερις επιβλητικούς -και τελείως διαφορετικούς- χώρους όπου μπορείς να απολαύσεις καφέ, φαγητό και ποτό όλες τις ώρες της ημέρας. Η ποικιλία και η ποιότητα στα cocktails θα σε εντυπωσιάσει, καθώς θα βρεις πολυάριθμους συνδυασμούς ποτών, φρούτων ή μυρωδικών.

Πραξιτέλους 30

Tiki bar

Η Tiki κουλτούρα και διακόσμηση επικρατεί όπως λέει και το όνομα του. Εμπνευσμένη από την Πολυνησία, τα έντονα χρωματικά σκηνικά, το τροπικό περιβάλλον και το εξωτικό συναίσθημα που περιβάλλει το Tiki Bar είναι λίγα από τα στοιχεία που το ξεχωρίζουν. Υπάρχει ποικιλία σε finger food αλλά φυσικά και σε tiki cocktails με φρούτα εποχής ή καυτερά –και όχι μόνο- μπαχαρικά. Θα το βρεις τρία λεπτά μετά το μουσείο της Ακρόπολης και τον πεζόδρομο Μακρυγιάννη.

Φαλήρου 15, Κουκάκι

featured image: Baba Au Rum