Δεν θεωρείς ότι κάθε πραγματικά ρομαντική ιστορία συμπεριλαμβάνει κάποια άκομψα στοιχεία που την κάνουν κάπως αστεία; Σκέψου για λίγο εκείνη τη φορά που περίμενες πάνω από το τηλέφωνο για να σου στείλει και το άκουσες να χτυπάει όταν έκανες μπάνιο. Βγήκες με τις σαπουνάδες τρέχοντας και χτύπησες το δάχτυλό σου στην καρέκλα λίγο πριν προλάβεις την κλήση. Μπορεί απλά να είχες ντυθεί ένα βράδυ για να τον εντυπωσιάσεις κι ο σερβιτόρος να σε έλουσε με το ποτό σου κατά λάθος. Συμβαίνουν αυτά και συνήθως ο τρόπος που αντιδρούμε οδηγεί στο να σπάει ο πάγος μεταξύ ημών και του ατόμου που μας ενδιαφέρει. Εκεί είναι το πραγματικό ρομάντζο. Αυτές λοιπόν είναι οι τρεις ταινίες που θεωρούμε ότι είναι τόσο ρομαντικές όσο και κωμικές.

1. As Good As It Gets

Μία μητέρα και σερβιτόρα (Helen Hunt) ερωτεύεται έναν μισάνθρωπο και ψυχαναγκαστικό συγγραφέα (Jack Nicholson). Μια ευγενική γυναίκα βοηθά έναν άσχημο, απρόθυμο άνθρωπο να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Τόσο ο ψυχαναγκασμός του όσο και η απροθυμία της να πιστέψει στο καλό των αντρών δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να δημιουργηθεί ο ιδανικός συνδυασμός κωμωδίας και ρομαντισμού.

2. 500 days of Summer

Καθεμία μας έχει βρει κάποιο στοιχείο της ταινίας με το οποίο μπορεί να νιώσει ότι συνδέεται. Μερικές φορές ένα ρομάντζο δεν έχει χαρούμενο τέλος. Αυτό ακριβώς απεικονίζει αυτή η ταινία – εκείνες τις ιστορίες αγάπης που δεν παίρνουν το τέλος που θα θέλαμε. Ο Tom, ένας αποτυχημένος αρχιτέκτονας (Joseph Gordon-Levitt) ερωτεύεται τη βοηθό του αφεντικού του, μια αινιγματική και εν μέρει μονοδιάστατη κοπέλα (Zooey Deschanel).

3. 10 Things I Hate About You

https://www.youtube.com/watch?v=7Ow8QiCo3iE Ο Heath Ledger και η Julia Stiles πρωταγωνιστούν σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή του Taming of the Shrew του Shakespeare. Σίγουρα ως εφηβική ρομαντική κωμωδία ικανοποιεί όλα τα οικεία στερεότυπα του λυκείου, όμως το σενάριο είναι ευφυέστατο, το 90s soundtrack υπέροχο και υπάρχει και μια πολύ έντονη φεμινιστική βάση σε. Τέλος, ένα από τα highlights της ταινίας είναι και το γεγονός ότι ο Ledger κάνει ένα cover του Just Can’t Take My Eyes Off You.
featured image: InStyle