Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, της μαγικής χρονιάς του 2016, οι Bon Iver έβγαλαν το νέο τους, τιτανοτεράστιο άλμπουμ. Τρίτο στη σειρά από το 2007 μέχρι και σήμερα, φλερτάρουν ξανά με την επιτυχία του να κερδίσουν ακόμη ένα βραβείο. Του Best Alternative Music Album αυτή τη φορά.

Για όσους όμως δεν τους γνωρίζουν, οι Bon Iver  είναι ένα αμερικάνικο indie folk συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2007 από τον τραγουδιστή και στιχουργό του Justin Vernon με το For Emma, Forever Ago τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς. Εκείνη την εποχή, σύμφωνα με τον Vernon, ήταν όταν του ήρθε στο μυαλό η δημιουργία μιας μπάντας. Έβλεπε μια σειρά των 1990s -το Northern Exposure- όταν σε ένα από τα επεισόδια μια ομάδα πολιτών της Αλάσκας άρχισαν να τρέχουν έξω από τα σπίτια τους για να δουν την πρώτη νιφάδα χιονιού και φώναζαν ‘bon hiver’ που σημαίνει ‘Καλό χειμώνα!’ στα γαλλικά. Τότε και ο Vernon ήθελε το όνομα της μπάντας του να είναι Bon Iver κι ας μην το γράφει σε σωστά γαλλικά. 

Όμως, ας γυρίσουμε στο άλμπουμ τους. Το 22, A Million βγήκε στις 30 Σεπτεμβρίου, 2016 και ακούστηκε για πρώτη φορά στο Justin Vernon’s Eaux Claires Music Festival. Από τότε μέχρι και σήμερα, το άλμπουμ των Bon Iver έχει μαζέψει τις καλύτερες κριτικές και πάει στα 2017 Grammy Awards ολοταχώς. Το περιοδικό Rolling Stone δε, δήλωσε πως “Ο Vernon παραμένει ένας λοξός στιχουργός αλλά το δέσιμό του μπορεί να σε μαγέψει”. Του έδωσε 4/5 αστέρια. Αμέ.

Μπορείς να δώσεις κι εσύ τα δικά σου αστέρια ακούγοντας την παρακάτω λίστα.