Η δεκαετία του 1920 μάς έδωσε τη μεγαλύτερη έμπνευση για πολλές πτυχές της ζωής. Μία ματιά στην ταινία Υπέροχος Γκάτσμπυ είναι αρκετή για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Κομψά φορέματα, flapper girls, ζωηροί χοροί και λάμψη είναι τα βασικά συστατικά για να μπει κανείς σε ένα ’20s mood. Από εκεί φυσικά δεν λείπουν και τα εντυπωσιακά makeup looks που ναι μεν έφεραν επανάσταση στην τότε εποχή, αλλά πάντοτε σε συνδυασμό με την κομψότητα και την καλαισθησία.

Παρακάτω θα δεις μερικά από τα ωραιότερα makeup looks εμπνευσμένα από τα ’20s που μπορείς να τα αντιγράψεις κι εσύ στο σπίτι.

To look των roaring ’20s

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Σε αυτό το makeup look τα χρώματα κλέβουν την παράσταση με τον καλύτερο τρόπο. Ενός λεπτού σιγή και για το ρουζ που είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει τελευταία.

1920s vs 2020s

 
View this post on Instagram
 

A post shared by kale teter (@kaleteter)

Αυτό το makeup look αποτελεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο δεκαετίες. Η λάμψη είναι το παν κι εδώ αυτό αποδεικνύεται αμέσως.

Αλά Great Gatsby

 
View this post on Instagram
 

A post shared by (@ickleiona)

Μιας και η επιτομή των ’20s είναι η συγκεκριμένη ιστορία, το στυλ των χαρακτήρων φαίνεται να επηρεάζει τα makeup looks μέχρι και σήμερα.

Εκεί που το μίνιμαλ συναντά το glam

Τα flapper girls αγαπούσαν τις πέρλες και πλέον αυτές μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα εντυπωσιακό makeup look. Προσωπικά δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι καλύτερο.

Λίγο ’20s, λίγο jazz

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Makeup Artist (@danadelaney)

Αυτό το look είναι η απόδειξη πως η Laura Harrier πράγματι ανήκει σε εκείνη τη δεκαετία, και όχι τη δική μας. Ειδικά μετά τη συμμετοχή της στη σειρά Hollywood, έχουμε πια πεισθεί.

Το smokey eye των ’20s

To smokey eye δεν λείπει ποτέ από καμία δεκαετία. Έτσι κι εδώ, κάνει την εμφάνισή του σε σκούρους μωβ τόνους και με πολύ γκλίτερ. Επιτέλους η αφορμή να ξεφύγουμε από τα κλασικά μαύρα και καφέ.

Πηγή: byrdie.com
featured images: @kaleteter & @danadelaney