Πέντε βιβλία -το απόλυτο wishlist– για το 2015. Μία λίστα που με βοηθά να θυμάμαι ποιά βιβλία ανυπομονώ να διαβάσω, δίνοντας μου κίνητρο να καταβροχθίζω όλο και περισσότερες σελίδες.

Lover’s Dictionary, David Levithan

Κάθε σελίδα του είναι μία λέξη. Ένα love story μέσα από τα λήμματα ενός ιδιαίτερου λεξικού.

theoversdictionary

A Monster Calls, Patrick Ness (“Το Τέρας Έρχεται”)

Το τέρας εμφανίζεται κάθε βράδυ στο παράθυρο του μικρού Conor. Μία αλληγορική ιστορία για το φόβο της απώλειας, με υπέροχα, αλλά τρομαχτικά σχέδια.

amonstercalls

 Just Kids, Patti Smith

Η αυτοβιογραφία μιας γυναίκας σύμβολο για τη γενιά του ροκ και της ελευθερίας. Ξεκινά σαν ένα love story μεταξύ δύο πεινασμένων αλλά εμπνευσμένων καλλιτεχνών στη Νέα Υόρκη και τελειώνει ως μία ελεγεία για όλα όσα δημιούργησαν.

SONY DSC

 Brown Girl Dreaming, Jacqueline Woodson

Ένα βιβλίο ποίησης για παιδιά από μία φωνή που γνώρισε το διαχωρισμό και τις προκαταλήψεις. Βραβευμένο με το National Book Award.

browngirl

On Beauty, Zadie Smith (“Στην Ομορφιά που Χάνεται”)

 Η Zadie Smith έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα στα 24 της, ενώ ολοκλήρωνε τις σπουδές της στο Cambridge. Τα βιβλία της έχουν σαρώσει τα βρετανικά βραβεία, με το συγκεκριμένο να έχει κερδίσει το Orange και να είναι προτεινόμενο για το Booker. Μία ιστορία για μία αγάπη που αλλάζει, που χάνεται. Για έναν μικρόκοσμο που ονομάζεται οικογένεια.

zadie