Το να είσαι single σ’ ένα κόσμο που διαρκώς κινείται, εξελίσσεται και ενίοτε έχει απορίες είναι καταστροφικό. Για όποιον λόγο και να είσαι single υπάρχουν φορές που μοιάζει σαν μεταδοτική ασθένεια με παρενέργειες και όλοι ψάχνουν απαντήσεις για το πώς συνέβη για να προστατευτούν (ή και να σε αντιγράψουν κανείς δεν ξέρει).

Τα στάδια που καλείσαι να περάσεις όσο θα παίζεις σόλο σ’ αυτή την πίστα θέλουν γερό στομάχι και έτοιμες απαντήσεις. Θα είναι πολλές οι στιγμές που θα ευχηθείς να είχες μια ψεύτικη σχέση για να κλείσεις στόματα, να αποφύγεις χαρακτηρισμούς που απαντούν μονάχα στην ελληνική κλασική κριτική όπως “γεροντοκόρη”, “ράφι”, “ανύπαντρη” ή και ανθρωποδιώχτη.

Και ποιος σας είπε ότι είμαι single;

Ερώτηση στην ερώτηση. Κι έτσι απλά με ένα μικρό μυστήριο σε αφήνουν ήσυχη. Ή κάνουν φύλλο και φτερό την προσωπική σου ζωή για να βρουν τι ισχύει.

Κάνει καλό στη ψυχική μου υγεία.

Το λένε και οι έρευνες, το είπαμε και εμείς. Ενημέρωσε τον κόσμο μην τον αφήνεις στο σκοτάδι.

Περιμένω τον “one of a kind”.

Τον ένα και μοναδικό για μένα δηλαδή. Είμαι ρομαντική ψυχή τι να κάνουμε.

Δε μου αρέσει κανείς εκεί έξω.

Βγαίνεις, ξαναβγαίνεις, ξενυχτάς, δέχεσαι έναν σκασμό προσκλήσεις σε πάρτυ και events, αλλά χωρίς κανένα ενδιαφέρον.

Μ’ αρέσει να είμαι μόνη μου.

Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο σηκώνει να εκφραστεί δυνατά, θερίζουν τα εμφράγματα.

Δεν έχω χρόνο για σχέση.

Είτε είσαι workaholic είτε όχι, η σχέση θέλει χρόνο και ενέργεια και ίσως σ αυτή τη φάση έχεις επιλέξει να κάνεις focus αλλού. Φτιάξτε μια μέρα με 30 ώρες για μας που τρέχουμε, please.

Είναι ερωτευμένος/έχει σχέση με άλλη.

Η στιγμή που έχεις πιει αρκετά και κάνεις μια κατάθεση καρδιάς ή λες ένα ψέμα για να σου κάνουν πατ- πατ στην πλάτη. Γλιτώνεις την κριτική, κερδίζεις χαρτομάντιλα.

Είμαι επιλεκτική.

Σε ελεύθερη μετάφραση: Δεν έχω βρει τίποτα εδώ καιρό, ούτε με έχει βρει κανείς χαμένη στην αφάνεια. Αλλά αυτοαποκαλούμαι επιλεκτική για να μη μου ρίξει την αυτοπεποίθηση. Not bad.

Είμαι ερωτευμένη με τη δουλειά μου. Job affair.

Μπορεί να φανταστούν εσφαλμένα ότι είσαι με κάποιον από τη δουλειά σου. Who cares; Εσύ ζεις για την εξέλιξη, την προαγωγή, τους τίτλους.

Single is the new black.

Όπως ακριβώς το ακούς. Χωρίς πολλά, πολλά . Πάντα στη μόδα, επίκαιρο και με πολλές ιστορίες στο ενεργητικό της. Να πω κι άλλα;

I love serial dating.

Και δεν έχω χρόνο για εξηγήσεις. Με περιμένουν.

Έχω τους φίλους μου. Αρκεί.

Αυτοί οι μοναδικοί άνθρωποι που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα γιατί είσαι μόνη. Αυτοί που το μαζί τους είναι πάντα υπεραρκετό. Και αυτό πλεονασμός, αλλά χαλάλι.

Ξέρει κανείς αν ο Noah Centineo θα έρθει στην Ελλάδα;

Γιατί δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανέναν.

Ή χώρισες πρόσφατα ή μετρά πολλά κρακ αυτή η καρδιά τελικά. Ποιον να εμπιστευτείς, σε ποιον ανοιχτείς και πάει λέγοντας. Ίσως επακολουθήσει μια συζήτηση για ρίσκα και παράπλευρες απώλειες ή ψάξουν να σου βρουν ένα καλό παιδί. Μεταξύ μας δε θα γλιτώσεις εύκολα.

Είμαι ήδη σε μια σχέση, απλά αυτός δεν το ξέρει ακόμη.

Μπορεί να έχεις βάλει στο μάτι κάποιον και να είσαι σίγουρη πως θα τον κατακτήσεις. Ή απλά τους γλεντάς που ασχολούνται μαζί σου.

Είμαι σε μόνιμη σχέση: passionate chocolate lover.

Ίσως η πιο αγνή και αιώνια σχέση η οποία ταράζεται και χαλαρώνει μόνο όταν μπαίνει στη μέση η ζυγαριά.

Δε χρειάζομαι κανέναν να συμπληρώσει τη ζωή μου.

Συνήθως εμείς οι singles, ψάχνουμε λένε το άλλο μας μισό. Άντε να τους εξηγείς τώρα πως είσαι ολόκληρη και δεν περιμένεις κανέναν να σου επιβεβαιώσει τι αξίζεις.

Ναι και περνάω πολύ καλά. Εσείς ακόμα μαζί;

Θράσος στο θράσος. Και ερώτηση στην ερώτηση. Δε θα ιδρώσουν και πολύ. Στην καλύτερη ίσως αλλάξουν θέση και βασανίσουν τη διπλανή σου.

Δε μου αρέσει να μοιράζομαι τίποτα.

Εγωιστικό, το ξέρω. Αλλά σαν το ύπνο διαγώνια σε διπλό κρεβάτι δεν έχει. Χωρίς ροχαλητό, νεύρα, πάπλωμα που μοιράζεται στα δύο.

Αλήθεια εσύ γιατί λες να είμαι single;

Είτε δίνεις ξεκάθαρη πάσα για ξεκινήσει ένας αδιάφορος μονόλογος, είτε απλά ξεγλιστράς για άλλη μία φορά. Όπως και να το δεις, έχει ένα ενδιαφέρον να μάθεις τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα. Πώς τους φαίνεσαι μέσα από τα δικά τους γυαλιά με συναίσθημα, με φόβο, με επιδοκιμασία.

Θα υπάρξουν στιγμές που οι ερωτήσεις θα σε κολλήσουν στον τοίχο και άλλες που θα νιώσεις αμήχανα γιατί όλοι κρατούν ένα χέρι ή ένα τηλέφωνο στο χέρι και εσύ έχεις μονάχα το ποτό σου. Μέχρι τη στιγμή που θα κοκκινίσεις από ντροπή, από χαρά, από ενθουσιασμό γιατί αυτός που θα κάνει την ερώτηση θα είναι your next crush.

Δες ακόμα:

Τι σημαίνει πραγματικά το «πάμε αργά» σε μια σχέση;

Τι αποκόμισα ως single αυτές τις γιορτές


featured image: Thought Catalog