5 τρόποι για να δώσεις στον κήπο σου κυκλαδίτικο αέρα   Αν έχεις πάει σε κυκλαδίτικο νησί, σίγουρα θα έχεις ζηλέψει τις όμορφες αυλές των σπιτιών. Ακόμα πιο σίγουρα, θα έχεις σκεφτεί τρόπους για να κάνεις copy-paste αυτό που βλέπεις και στο δικό σου σπίτι! Αν η σκέψη σου καλπάζει σε μετακόμιση, ανακαίνιση κτλ θα σε σταματήσουμε εδώ! Τα βήματα για να έχεις μία κυκλαδίτικη αυλή, δεν είναι τόσο δύσκολα όσο τα φαντάζεσαι, ούτε χρειάζονται το χέρι ειδικού όπως η μόνωση της ταράτσας σου.  
  1. Βουκαμβίλιες παντού!
  Ίσως το πρώτο και το πιο καθοριστικό βήμα της μεταμόρφωσης! Θέλεις να δώσεις αέρα Φολεγάνδρου στην αυλή σου; Τι πιο απλό από το να βάλεις βουκαμβίλιες σε κάθε γωνία της!   Αν έχεις και κάποια πέργκολα είναι το ιδανικό σημείο για να αναρριχηθούν και να δημιουργήσουν αυτό το μοναδικό χρωματιστό υπόστεγο που θα εντυπωσιάσει όποιον το δει!   Οι βουκαμβίλιες είναι ένα ανθεκτικό φυτό, για αυτό το λόγο μπορεί να αναπτυχθεί και σε μέρη με δύσκολες συνθήκες όπως τα νησιά. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι να τη βάλεις σε ένα σημείο που δε θα την πιάνει πολύ ο αέρας και να την ποτίζεις μόνο όταν έχει στεγνώσει το χώμα της. Τέλος, χρειάζεται μία γλάστρα που θα της προσφέρει καλή αποστράγγιση.  
  1. Φέρε το μπλε στην αυλή σου
  Τι κι αν ο κήπος σου βρίσκεται στη μέση της Αθήνας; Αυτό δεν μας εμποδίζει από το να τον κάνουμε σε ταξιδεύει στην Ανάφη! Οι κυκλαδίτικες αυλές είναι όσο πιο απλές γίνεται.   Εστιάζουν σε χτιστά έπιπλα με τσιμέντο ή σε ξύλινες καρέκλες και τραπέζια σε απλή και παραδοσιακή γραμμή.   Προτίμησε ξύλινα μίνιμαλ έπιπλα κήπου σε μπλε ή γαλάζιο χρώμα και στόλισε τα καθίσματα με ψάθα ή με λευκά μαξιλαράκια!  
  1. Δώσε θαλασσινό στυλ
  Διακόσμησε τον κήπο σου με ξύλα, πέτρες και κοχύλια από τη θάλασσα. Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπάνω από το να διαλέξεις το σημείο που θα στολίσουν. Άσε τη φυσική τους ομορφιά και απλότητα, να μεταμορφώσει τον χώρο σε κάτι το εντυπωσιακό.   Λίγα κοχύλια πάνω στο τραπέζι και μερικές πέτρες στο πάτωμα αρκούν για να φέρεις αέρα κυκλαδίτικης παραλίας στο σπίτι σου, χωρίς να χρειάζεται να έχεις λευκό σπίτι με μπλε κουφώματα.  
  1. Άλλαξε τις γλάστρες σου
  Αν θες να αλλάξεις και τις γλάστρες των φυτών σου, τότε οι πήλινες είναι μονόδρομος! Προτίμησε γλάστρες φτιαγμένες από πηλό ή ακόμα και τσιμέντο σε λευκό ή γήινο χρώμα και βάλε εκεί τα φυτά σου.   Το πράσινο έρχεται να δέσει απόλυτα με τη γλάστρα και να πρωταγωνιστήσει στη διακόσμηση μιας αυλής βγαλμένης από τη Σίφνο!    
  1. Δώσε μεσογειακό άρωμα
  Τα μυρωδικά φυτά είναι η πινελιά που λείπει για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα. Προτίμησε φυτά όπως ο βασιλικός, ο δυόσμος, η ρίγανη και η μαντζουράνα και ο κήπος σου θα μυρίζει σαν ναξιώτικο πιάτο!   Εφάρμοσε τα παραπάνω βήματα για τη διακόσμηση κήπου σου και απέκτησε μία κυκλαδίτικη αυλή.   Photos- https://we.tl/t-veDFvxaXpG