Το She Said μίλησε με τρεις επαγγελματίες κομμωτές, οι οποίοι μοιράστηκαν τα «μυστικά» που κάθε πελάτης τους θα ήθελαν να ξέρει πριν επισκεφτεί τον χώρο τους. Κάποιες απαντήσεις είναι λίγο σκληρές, αλλά όλες θα βοηθήσουν ώστε να μην είσαι ποτέ αυτός ο «ενοχλητικός» πελάτης. Διάβασε, λοιπόν, όσα θα ήθελε και ο δικός σου κομμωτής να σου πει, αλλά δε μπορεί.

1.

«Θα σε παρακαλούσα να ξέρεις τι θέλεις ή έστω να έχεις μια ιδέα επ αυτού, όταν έρχεσαι στο ραντεβού σου. Τίποτα δεν είναι πιο εκνευριστικό από το ‘δε ξέρω τι θέλω, εσύ τι μου προτείνεις;’. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε, αλλά θα μπορούσες να έχεις κάποιες ιδέες στο μυαλό σου», Kaitlyn, Desmond and Molly Jones salon.

2.

«Μείνε σε σταθερή συνεργασία με τον ίδιο κομμωτή. Δε μπορείς να επισκέπτεσαι διαφορετικό stylist ανάμεσα στα ραντεβού και να περιμένεις όλα να κυλήσουν ομαλά όταν θα γυρίσεις στον προηγούμενο. Όλοι δουλεύουμε διαφορετικά και το να επισκεφτείς έναν άλλο κομμωτή θα «χαλάσει» τη δουλειά μας», Mitch, LSG Creative.

3.

«Αν τα μαλλιά σου έχουν περαστεί με ντεκαπάζ, να είσαι υπομονετική πριν κάνεις κάποια αλλαγή. Το ντεκαπάζ προκαλεί φθορά, κάτι που σημαίνει ότι για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα των μαλλιών, πρέπει να πάμε αργά για μεγάλες αλλαγές, αλλιώς τα πράγματα δεν θα είναι ευχάριστα, φεύγοντας από το κομμωτήριο», – Teah, Eco Chic Hair Boutique.

4.

«Μην αργείς, αν μπορείς να το αποφύγεις. Οι κομμωτές δουλεύουν με ακρίβεια λεπτού, οπότε αν αργήσεις έστω και 10 λεπτά μας χαλάς όλη τη μέρα και μένουμε πίσω. Α, και επίσης μπορούμε να καταλάβουμε πότε λες ψέματα, όταν αργείς. Ίσως γιατί έχεις καφέ στα χέρια σου;» Kaitlyn, Desmond and Molly Jones salon.

5.

«Να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες για το χτένισμά σου. Να θυμάσαι ότι πολλές φωτογραφίες έχουν Photoshop ή φίλτρα ώστε να πετύχουν αυτό το τέλειο look και άλλες απαιτούν συντήρηση, οπότε τα unicorn μαλλιά που θέλεις απεγνωσμένα, μπορεί να μη μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή σου ζωή», Mitch, LSG Creative.

6.

«Σε παρακαλώ μη χρησιμοποιείς σπίτι DIY «θαυματουργές» θεραπείες για τα μαλλιά. Δεν δουλεύουν. Έχω δει κορίτσια να έρχονται στο κομμωτήριο και τα μαλλιά τους να έχουν καταστραφεί τελείως, γιατί έβαλαν μηλόξιδο πάνω τους», Kaitlyn, Desmond and Molly Jones salon.

7.

«Δεν ξέρω από πού έχει προκύψει αυτός ο μύθος, αλλά στους hairstylists δεν αρέσουν τα βρώμικα μαλλιά. Σε παρακαλώ μην έρχεσαι στο ραντεβού σου με μαλλιά μιας εβδομάδας, βρώμικα και αχτένιστα. Απλά μην το κάνεις» Kaitlyn, Desmond and Molly Jones salon.

19 πράγματα που ο κομμωτής σου θέλει οπωσδήποτε να γνωρίζεις
Byrdie

8.

«Χρειάζεται χρόνος για να μάθεις την προσωπικότητα ενός ανθρώπου και αυτή των μαλλιών του, πριν αρχίσεις να «περνάς» καλά μαζί τους. Εφόσον ξέρουμε πως θα αντιδράσουν τα μαλλιά σου, μπορούμε να κάνουμε δραστικά, διασκεδαστικά πράγματα όπως ένα καινούργιο χρώμα ή υπέροχες girly αφέλειες», Mitch, LSG Creative.

9.

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το πρόσωπο σου, μπορούμε απλά να βελτιώσουμε τα χαρακτηριστικά σου. Συγγνώμη, αλλά το να κάνεις τα μαλλιά σου σε στιλ ‘Rachel’, δε θα σε κάνει αυτόματα να μοιάζεις με τη Jennifer Aniston», Teah, Eco Chic Hair Boutique.

10.

«Τα μαλλιά του καθενός είναι διαφορετικά και έχουν διαφορετικό πάχος, υποτόνους και άλλες παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη, γι’ αυτό και μπορεί να μη μπορείς να καταφέρεις τα ίδια αποτελέσματα με την κολλητή σου, η οποία έχει επίσης καστανά μαλλιά», Mitch, LSG Creative.

11.

 «Αν βλέπεις ότι ο hairstylist βρίσκεται υπό πίεση, το να «πνίγεις» ένα θυμωμένο ενήλικα δε θα βοηθήσει ούτε εσένα, ούτε τον κομμωτή σου, ούτε κανέναν στο χώρο. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», Mitch, LSG Creative.

12.

«Αν έχεις βάψει τα μαλλιά σου μόνη (με βαφές εμπορίου), να είσαι έτοιμη για πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει, για να πετύχεις το χρώμα που θες. Οι βαφές που εφαρμόζονται στο σπίτι είναι φτιαγμένες για να δουλεύουν σε κάθε τύπο μαλλιών, όποτε είναι αρκετά δυνατές. Αν δεν μας πεις ότι χρησιμοποίησες τέτοια βαφή, μπορεί να καταλήξεις με ένα τελείως διαφορετικό χρώμα από αυτό που περιμέναμε να βγει», Kaitlyn, Desmond and Molly Jones salon.

13.

«Αν φέρνεις τα παιδιά σου μαζί, δεν πειράζει, απλά σε παρακαλώ να φέρεις κάτι μαζί σου για να ασχολούνται και να μπορείς να τα ελέγχεις. Δεν είμαστε babysitters», Teah, Eco Chic Hair Boutique.

14.

«Μην περιμένεις από μελαχρινή να γίνεις ξανθιά σε μια μέρα, εκτός κι αν θες να μείνεις χωρίς μαλλιά», Mitch, LSG Creative.

15.

«Δεν μας ενδιαφέρει αν η κόρη του άντρα της ξαδέρφης σου παντρεύτηκε έναν Μορμόνο το σαββατοκύριακο. Αγαπάμε το gossip, αλλά δεν είμαστε οι ψυχολόγοι σου», Teah, Eco Chic Hair Boutique.

16.

«Μη κουνάς το κεφάλι σου! Σοβαρά, κρατάω ψαλίδια και κόβω τα μαλλιά σου, σε παρακαλώ μην κουνάς το κεφάλι σου, αλλιώς τα πράγματα μπορεί να πάνε πολύ λάθος», Kaitlyn, Desmond and Molly Jones salon.

17.

«Αν πούμε ότι πρέπει να κόψουμε ένα συγκεκριμένο μήκος, πρέπει όντως να κοπεί. Δεν κόβουμε τα μαλλιά κοντύτερα από ό,τι πρέπει ή απ’ όσο θέλει ο πελάτης για πλάκα. Ξέρουμε τι κάνουμε», Kaitlyn, Desmond and Molly Jones salon.

18.

«Όταν προτείνουμε ένα προϊόν, παρά την κοινή πεποίθηση, δε το κάνουμε απλά για να βγάλουμε χρήματα για το κομμωτήριο. Σου λέμε ποιο προϊόν θα ωφελήσει τα μαλλιά σου και θα τα κάνει να συνεχίσουν να δείχνουν εκπληκτικά για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται», Teah, Eco Chic Hair Boutique.

19.

«Το σωστό styling θα κοστίσει κάποια λεφτά. Δεν προσπαθούμε να βγάλουμε λεφτά από σένα, αλλά αν θες μια καλή δουλειά, πρέπει να είσαι έτοιμη να πληρώσεις γι’ αυτή», Mitch, LSG Creative.

Πηγή: She Said

featured image: Byrdie