Στο μυαλό μου με έχω σαν έναν πολυταξιδεμένο άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα, έχω μάθει διάφορα πράγματα μέσα από τα ταξίδια που με βοήθησαν αρκετά. Τι είναι λοιπόν αυτά που πρέπει να ξέρεις εσύ που ταξιδεύεις;

1. Χρησιμοποίησε αποθηκευτικούς χώρους στην βαλίτσα 

Υπάρχουν διάφορα μεγέθη από χώρους για μέσα στην βαλίτσα. Έτσι θα έχεις περισσότερο χώρο στη βαλίτσα σου. Μπορείς να έχεις το μικρό για αξεσουάρ και τα μεγαλύτερα για τα ρούχα. 

2. Βάλε τα καλλυντικά σου σε μία μικρή τσάντα

Βάζοντας τα καλλυντικά σου σε μία ξεχωριστή, μικρή τσάντα γλιτώνεις περισσότερο χώρο από ότι περίμενες.

3. Βάλε το laptop σου τελευταίο 

Καλύτερα να βάλεις τελευταίο το laptop στην βαλίτσα, άσχετα που θα περάσει από έλεγχο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να ψάχνεις σε ολόκληρη βαλίτσα για να το βρεις. Θα σου γλιτώσει χώρο και χρόνο.

4. Βάλε τα πιο χοντρά ρούχα κατά τη διάρκεια της πτήσης 

Αρκετά βοηθητικό και αυτό. Πέρασε με αυτά τα ρούχα τον έλεγχο και μπορείς να τα βγάλεις όταν μπεις στο αεροπλάνο. Αυτό θα βοηθήσει και με το βάρος της βαλίτσας και τα έξτρα έξοδα. 

5. Χρησιμοποίησε το Google Flights 

Μέσω του Gooρgle Flights μπορείς να κάνεις οικονομία και σίγουρα είναι ένα από τα καλύτερα που πρέπει να έχεις πριν και μετά το ταξίδι . 

6. Ψάξε στο Sky Skanner 

Άλλη μία καλή επιλογή για να ψάξεις τα αεροπορικά σου εισιτήρια. Αν έχεις ξεμείνει από ελπίδες, το Sky Skanner. θα σου βρει αμέσως αυτό που ψάχνεις, στην τιμή που το ψάχνεις. 

7. Βάλε την ισιωτική για τα μαλλιά σου μέσα σε ένα γάντι φούρνου 

Ναι, καλά διάβασες. Βάλε την ισιωτική σου μέσα σε ένα γάντι φούρνου αν δεν μπορείς να περιμένεις να κρυώσει. 

8. Βάλε τα τσιμπιδάκια για τα μαλλιά σε μία θήκη tic tac

Η καθεμιά μας ξέρει πόσο δύσκολο είναι να χάνονται όλα τα τσιμπιδάκια μέχρι το τέλος του ταξιδιού. Βάζοντάς τα σε ένα κουτάκι θα σε βοηθήσει να τα έχεις μαζεμένα. 

9. Να έχεις μία μικρή τσάντα για τα άπλυτα 

Αυτό θα σε βοηθήσει στην οργάνωση της βαλίτσα σου. Έχοντας μία έξτρα τσάντα για να κουβαλάς τα άπλυτα ρούχα σου, θα κάνει τα καθαρά σου ρούχα να μην μυρίζουν και να μην μπερδεύονται όλα μαζί στην ντουλάπα. 

10. Χρησιμοποίησε κλιπ 

Τα κλιπ που χρησιμοποιούμαι στα χαρτιά βοηθούν στην καλύτερο τακτοποίηση των φορτιστών, των ακουστικών αλλά και για τα κοκαλάκια των μαλλιών. Όλα αυτά μπλέκονται μεταξύ τους και είναι πολύ δύσκολο να τα ξεμπλέξεις. Με αυτόν τον τρόπο, δεν έχεις να φοβάσαι για τίποτα. 

11. Διάλεξε πτήσεις με ανταπόκριση 

Είναι προτιμότερο να πετάς απευθείας, αλλά βρίσκοντας πτήσεις με ανταπόκριση κάνεις οικονομία. Και σου μένουν και χρήματα για το ταξίδι. 

12. Εκμεταλλεύσου το χώρο των παπουτσιών 

Άλλος ένας τρόπος για να έχεις χώρο μέσα στην βαλίτσα. Ακόμα κι αν θέλεις να πακετάρεις τα παπούτσια σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι το να τις βάλεις μέσα στα παπούτσια. 

13. Πάρε μαζί σου ουδέτερα ρούχα 

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να μην πάρεις πολλά πράγματα μαζί σου. Παίρνοντας ρούχα όπως τζιν και μπλουζάκια σε ουδέτερο χρώμα, θα έχεις περισσότερες επιλογές και θα κάνεις διάφορους συνδυασμούς.  

14. Πάρε λιγότερα παπούτσια

Δεν χρειάζεται να πάρεις διαφορετικά παπούτσια για το κάθε σύνολο. Ειδικά αν έχεις πάρει ουδέτερα ρούχα μαζί σου. Φόρεσε ένα όσο ταξιδεύεις και πάρε άλλο ένα ζευγάρι μαζί σου. 

15. Για τα κοσμήματα χρησιμοποίησε ένα καλαμάκι

Για τα κοσμήματα που μπερδεύονται, η λύση είναι το καλαμάκι. Πέρασε το κολιέ ή το βραχιόλι στο καλαμάκι και δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα. 

16. Πάρε περισσότερα προσωπικά αντικείμενα 

Πάρε παραπάνω προσωπικά σου αντικείμενα στο αεροπλάνο μαζί σου. Αξιοποίησε στο έπακρο τις δωρεάν αποσκευές που σου αναλογούν. 

17. Πάρε μαζί σου ένα καθαρό σεντόνι 

Έχοντας στο πάνω μέρος της βαλίτσας ένα καθαρό σεντόνι, τα ρούχα μυρίζουν στη στιγμή πιο ωραία και μένουν πιο καθαρά.

Πηγή: www.society19.com/travel-hacks-to-know-about/