Σίγουρα με αφορμή το Sex and the City δοκίμασες για πρώτη φορά cosmopolitan, άρχισες να ψωνίζεις λίγο περισσότερο και ξεκίνησες να σκέφτεσαι αλλά και να υιοθετείς πολλά από αυτά που έλεγε ή έγραφε η Carrie, είτε για το σεξ και τις σχέσεις είτε για τη ζωή γενικότερα.

Η ίδια βέβαια, δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι ήταν ειδική σε κανέναν από αυτούς τους τομείς αλλά με έναν μαγικό τρόπο όλοι απευθύνονταν σε εκείνη για βοήθεια ή έβρισκαν τη λύση σε προβλήματά τους από τα quotes που κατά καιρούς είχε πει. Ενώ πολλά από αυτά έχουν αποδειχθεί σωστά -ειδικά όσα είχαν να κάνουν με την ισορροπία στις σχέσεις- κάποια άλλα ήταν υπερβολικά και ενδεχομένως όχι και τόσο… σοφά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Πόσο θα κόστιζε σήμερα η ζωή της Carrie Bradshaw

When I first moved to New York and I was totally broke, sometimes I bought ‘Vogue’ instead of dinner. I found it fed me more.

Βασικά όχι. Όσες σελίδες και αν έχει ένα περιοδικό, δεν μπορεί να γεμίσει το στομάχι σου. Ακόμα και η υπόνοια ότι το να είσαι ενημερωμένη για τη μόδα είναι σημαντικότερο από το να τρως δεν είναι υγιής σε καμία περίπτωση. Αν και υποθετικά μπορούμε να καταλάβουμε το νόημα, το να θυσιάζεις την υγεία σου για να πάρεις ένα περιοδικό, δεν είναι και τόσο καλή συμβουλή.

And finally, the most important breakup rule: no matter who broke your heart, or how long it takes to heal, you’ll never go through it without your friends.

Η αφοσίωση της Carrie στις φίλες της είναι γνωστή. Carrie, Samantha, Miranda και Charlotte είναι εκεί η μια για την άλλη. Όλες μαζί περνούν χωρισμούς, απιστίες, προβλήματα στη δουλειά, δύσκολες εγκυμοσύνες, αρρώστιες αλλά και ευχάριστες στιγμές και αυτή είναι η ουσία στο κάτω κάτω. Το να δηλώνεις, όμως, ότι δεν πρόκειται να ξεπεράσεις έναν χωρισμό χωρίς φίλους είναι τουλάχιστον ανακριβές. Ναι, οι φίλοι βοηθούν πάρα πολύ αλλά τελικά κάθε άνθρωπος είναι μια μονάδα που πρέπει τα βήματα μπροστά να τα κάνει μόνος του και να μπορεί να βασίζεται στις δυνάμεις του.

I like my money where I can see it – hanging in my closet.

Η Carrie είναι αρθρογράφος, έχει δική της στήλη και βγάζει χρήματα από αυτή τη δουλειά αφού έχει γνώσεις όσον αφορά το σεξ. Το λέει και στην αρχή κάθε επεισοδίου “Carrie Bradshaw knows good sex (and isn’t afraid to ask).” Αυτό με το οποίο σίγουρα δεν το έχει και πολύ η Carrie είναι οι συμβουλές που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά. Βρέθηκε πολλές φορές χωρίς χρήματα, έφτασε κοντά στο να μείνει χωρίς στέγη, αλλά πάντα είχε γεμάτες ντουλάπες. Όχι και η πιο σοφή επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος, έτσι;

When men attempt bold gestures, generally it’s considered romantic. When women do it, it’s often considered desperate or psychotic.”

Αυτό το quote ανήκει στα αμφιλεγόμενα όχι γιατί η Carrie έχει άδικο, αλλά επειδή είναι σεξιστικό και συμβαίνει ακόμη και σήμερα, τόσα χρόνια μετά την πρώτη του αναφορά στις αρχές του 2000. Κάνει ένας άνδρας κάτι ρομαντικό και θεωρείται γλυκό έως και εκπληκτικό ενώ όταν το ίδιο γίνεται από μια γυναικά θεωρείται κίνηση απελπισίας ή και τρέλας. Πόσο άδικο;

I’m not even sure bisexuality exists. I think it’s just a layover on the way to Gay Town.

Σαν ένα άτομο χωρίς παρωπίδες, η Carrie εδώ μας εντυπωσιάζει αρνητικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη διαφορετικότητα και συγκεκριμένα την αμφισεξουαλικότητα . Το ίδιο μοιάζει να κάνουν και οι υπόλοιπες της παρέας, ακόμη και η Samantha, η πιο προοδευτική όλων.

Year after year, twenty something women come to New York in search of the two ‘L’s: Labels & Love.

Αυτό το quote κάνει τη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής να μοιάζει τόσο μικρή. Η Carrie σε μερικές περιπτώσεις φαίνεται να έχει μια πολύ «στενή» οπτική των πραγμάτων. Πολλές φορές γράφει λαμβάνοντας υπόψη μόνο τον εαυτό της, ούτε καν τις φίλες της. Η Miranda πήγε στη Νέα Υόρκη για τη νομική, η Samantha για τις δημόσιες σχέσεις, η Charlotte για την τέχνη (εντάξει, και για τον σύζυγο των ονείρων της). Όπως και να έχει, δεν κινούνται όλα γύρω από τη μόδα και τους άντρες.

I revealed too much too soon. I was emotionally slutty.

Και πάλι η «στενή» οπτική των πραγμάτων κάνει την εμφάνισή της και εδώ. Είναι δυνατόν μια γυναίκα τόσο φαινομενικά ανοιχτόμυαλη όπως η Carrie να χρησιμοποιεί τον όρο «slutty» για την έκφραση συναισθημάτων;

I will never be the woman with the perfect hair who can wear white and not spill on it.

Απλά να αναφέρω ότι κανείς δεν ψάχνει το τέλειο γιατί απλά δεν υπάρχει και αν υπήρχε θα ήταν και πολύ βαρετό. Σίγουρα, πάντως, δεν θα ήταν αυτός ο ορισμός του. Αφορμή για να αναφερθεί αυτή η φράση, ήταν η σύγκριση της Carrie με την Natasha (τη μικρή σχέση και γάμο του Mr. Big) η οποία διήρκησε πολύ λίγο πριν η -όχι τέλεια- Carrie βάλει το χεράκι της στη διάλυσή του.

Destroy all pictures where he looks sexy and you look happy.

Όταν είναι πρόσφατος ο χωρισμός σίγουρα δε θέλεις επαφή με οτιδήποτε σου θυμίζει τη σχέση που τελείωσε. Όταν ο χρόνος περάσει, αυτά θα αποτελούν αναμνήσεις του παρελθόντος σου, ειδικά οι φωτογραφίες στις οποίες ήσουν πολύ ευτυχισμένη.

Men who are too good looking are never good in bed because they never had to be.”

Μάλλον η Carrie ήταν ο τύπος της γυναίκας που φοβόταν του όμορφους άντρες και επέλεγε όχι και τόσο εμφανίσιμους συντρόφους. Δεν εξηγείται αλλιώς. Απλά να αναφέρουμε ότι ΌΛΟΙ, ψηλοί, κοντοί, ξανθοί, μελαχρινοί, εμφανίσιμοι ή λιγότερο έχουν τις ίδιες πιθανότητες να μην είναι οι ιδανικοί σύντροφοι.

He’s not my boyfriend. He’s just somebody I’m trying on.”

Αν βρίσκεσαι σε μια ελεύθερη σχέση, το να πεις κάτι τέτοιο δεν είναι μεμπτό. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η δήλωση αυτή είναι τουλάχιστον σκληρή. Δεν μιλάμε για ρούχα ή παπούτσια που μπορείς να τα αλλάξεις αν δεν σου ταιριάζουν αλλά για ανθρώπους και συναισθήματα. Εννοείται οι χαρακτήρες και οι συμπεριφορές τσεκάρονται κατά τη διάρκεια της σχέσης, αλλά πρέπει και αυτό να εξηγηθεί με όρους shopping;

People say ‘Everything happens for a reason.’ These people are usually women. And these women are usually sorting through a breakup. It seems that men can get out of a relationship without even a ‘Goodbye.’ But, apparently, women have to either get married or learn something.”

Και εδώ η Carrie μιλάει έπειτα από μια καμπή στην προσωπική της ζωή. Επηρεασμένη από έναν χωρισμό (με post-it/ σκληρό) αποτυγχάνει να δώσει στις γυναίκες την θέση που αξίζουν κατατάσσοντας τις σε κατώτερη θέση σε αντίθεση με τους άντρες στους οποίους δεν αναγνωρίζει καμία αδυναμία. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και σαν συνέπεια κάθε σχέση είναι διαφορετική, Carrie μου.

Some people are settling down, some people are settling, and some people refuse to settle for anything less than butterflies.”

Μιλά για τις πεταλούδες, τις γνωστές που νιώθουμε στο στομάχι όταν ερωτευόμαστε. Από μια ρομαντική ματιά μπορεί αυτό να είναι το ζητούμενο. Αλλά, καλώς ή κακώς, οι πεταλούδες δεν κρατούν για πάντα. Η σχέση μετά τις πεταλούδες είναι αυτή που χρειάζεται δουλειά και γι’ αυτήν αξίζει να προσπαθήσεις.

New York City is all about sex. People getting it, people trying to get it, people who can’t get it. No wonder the city never sleeps. It’s too busy trying to get laid.

Εξουσία, χρήματα, κύρος; Ναι. Φήμη, δόξα, επιτυχημένη καριέρα; Εννοείται. Αλλά το σεξ δεν είναι το πρωταρχικό μέλημα όσων βρίσκονται στο Μεγάλο Μήλο. Είναι ένας τρόπος να ολοκληρωθεί η ζωή σου, να νιώθεις γεμάτος ή να αποσπάσεις την προσοχή σου από την πρόοδο ή την επίτευξη των στόχων σου. Σίγουρα πάντως δεν είναι αυτοσκοπός.

My mind was yelling how angry I was, but my heart… my heart. And just like that… I lost my head.”

Όταν υπάρχει δίλλημα, όταν η καρδιά λέει κάτι ενώ το μυαλό έχει άλλη άποψη, είναι εύκολο να «το χάσεις». Η Carrie όμως μιλά για την κατάσταση την οποία βίωνε όπου ενώ είχε έναν τέλειο σύντροφο, τον απάτησε με τον παντρεμένο Mr. Big . Η μόνη που μπορείς να δικαιολογήσεις για αυτή την «κακή» συμπεριφορά είναι η καρδιά αλλά η ευθύνη είναι όλη του μυαλού σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ10 λόγοι που η Miranda θα έπρεπε να είναι η πιο αγαπημένη στο Sex and the City

featured image: hbo.com