Ο γάμος είναι μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που θα κληθείς να πάρεις σε αυτή τη ζωή. Είτε θα γίνει ξαφνικά και έντονα, είτε μετά από πολύ σκέψη και χρόνια σχέσης. Δεν θα έχει σημασία το αν θα είσαι μεγάλος ή μικρός γιατί η απόφαση θα είναι δική σου, αλλά σύμφωνα με μια κοπέλα που παντρεύτηκε στα 24 της, το να παντρευτείς μικρός είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε αυτή τη ζωή.

Παρακάτω θα βρεις 15 από τους λόγους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει στα 22 σου να ψάχνεις για το άλλο σου μισό.

 1. Όσο είσαι νέος μπορείς να απολαύσεις το γάμο σου σαν να είναι μια περιπέτεια μαζί με τον καλύτερο σου φίλο.
 2. Όσο είστε μικροί είστε πιο εύπλαστοι σαν χαρακτήρες και με την πάροδο του χρόνου μεγαλώνετε και ωριμάζετε ο ένας μέσω του άλλου.
 3. Μαθαίνεις να συμβιβάζεσαι μαζί με τον σύντροφό σου γιατί περνάτε τις μεγαλύτερες δυσκολίες της ζωής μαζί.
 4. Συμπαραστέκεστε ο ένας στον άλλον καθώς ξεκινάτε την επαγγελματική σας ζωή. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις τον άνθρωπό σου να σε στηρίζει στα πρώτα σου βήματα.
 5. Είναι αναπόφευκτα περιορισμένα τα οικονομικά σας και ξεκινάτε τη ζωή σας μαζί και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκτάτε οικονομική σταθερότητα μαζί, ως ζευγάρι. Όταν ξεκινάς με το τίποτα μαθαίνεις να εκτιμάς και τα πιο μικρά πράγματα.
 6. Αν θες να κανείς οικογένεια, αναπαραγωγικά το σώμα σου είναι στην καλύτερη κατάσταση για να ξεκινήσεις.
 7. Συνηθίζεις να κάνεις κάποιον άλλο την νο.1 προτεραιότητά σου.
 8. Έχεις πολλές γιορτές, μεγάλα events, αποφοιτήσεις, και οτιδήποτε άλλο μεγάλο συμβεί να γιορτάσεις και να χαρείς με τον αγαπημένο σου, κάτι που όσο μεγαλώνεις μπορεί να μην έχεις την ευκαιρία να κάνεις γιατί τα έχεις ήδη ζήσει!
 9. Μεγαλώνετε μαζί.
 10. Αφήνεις στην άκρη εγωιστικές συνήθειες πριν ακόμη τις αναπτύξεις. Δεν είναι πάντα για το που θες να βγεις, τι θες να δεις, αλλά μαθαίνεις να συμπεριλαμβάνεις και τον άλλο σε αυτή τη διαδικασία και να παίρνετε αποφάσεις για την καθημερινότητα μαζί. Αποκτάτε κοινό πρόγραμμα.
 11. Μαθαίνετε σχεδόν τα πάντα μαζί, μεταφορικά και κυριολεκτικά, και μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλο σε όλα.
 12. Θα έχετε και οι δύο περισσότερη ενέργεια, είτε για να δουλέψετε μαζί, να διασκεδάσετε, ή ακόμη και να κυνηγάτε τα παιδιά σας.
 13. Κάνοντας σχέδια για το μέλλον, που θέλετε να μένετε στα επόμενα χρόνια, πόσα παιδιά θέλετε να κάνετε, τι σπίτι θα αγοράσετε κλπ. Όλα είναι πιο εύκολα γιατί τα αντιμετωπίζετε ως ομάδα.
 14. Τα όνειρά σας και οι φιλοδοξίες δεν σταματούν επειδή είστε παντρεμένοι. Και οι δύο γίνεστε πιο δημιουργικοί στο τρόπο που θέλετε να πετύχετε τους προσωπικούς αλλά και τους κοινούς σας στόχους.
 15. Ο γάμος σε μικρή ηλικία σας κάνει και τους δύο πιο ώριμους, στη δέσμευση μεταξύ σας αλλά και στη δέσμευσή σας απέναντι στους στόχους ζωής.

Ιωάννα Γραμματικού