Από την αρχή των εφηβικών χρόνων (αλλαγές στο σώμα, περίοδος, σχέσεις, φιλίες, απογοητεύσεις) μέχρι και την ενήλικη ζωή (επαγγελματικά, προσωπικά, μητρότητα), ένα κορίτσι καλείται να ανταπεξέλθει σε μια πλειάδα αλλαγών που πολλές φορές μπορεί να τη “ζορίσουν”. Τα καλά νέα είναι ότι η δύναμη που προκύπτει από την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση μπορεί να χτιστεί από πολύ νωρίς μέσω των γονέων και ειδικά της μαμάς. Ακόμη όμως και αν δεν έχεις παιδί θα εντυπωσιαστείς από την επιρροή που μπορείς να έχεις στη ζωή ενός μικρού κοριτσιού όπως η ανιψιά σου, η μικρή σου αδερφή ή η κόρη της κολλητής σου.

Ακολουθούν όλα αυτά που πρέπει να πεις και πώς να τα πεις στα κορίτσια για τα οποία νοιάζεσαι πραγματικά.

Να προσέχεις τον εαυτό σου

Το να προσέχεις το σώμα (τρώγοντας σωστά, κάνοντας γυμναστική) και το πνεύμα σου (κάνοντας διαλογισμό, γράφοντας σε ένα ημερολόγιο) θα σου εξασφαλίσει μια καλύτερη μελλοντική ζωή. Πράγμα που θα διαπιστώσεις μόνο όταν μεγαλώσεις. Πρόσεξε τον εαυτό σου και βάλε τις ανάγκες σου πρώτα αν θέλεις να είσαι καλά.

Το να συνειδητοποιείς και να ζεις το τώρα έχει μεγάλη σημασία

Πολλές γυναίκες ζουν με ένα μόνιμο άγχος και δεν έχουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν το παρόν. Μη γίνεις σαν εκείνες. Ζήσε τη στιγμή χωρίς να αισθάνεσαι άσχημα γι’ αυτό. Και αν κάτι δεν σου αρέσει άλλαξέ το. Όταν είσαι ευγνώμων γι’ αυτά που έχεις και αποδέχεσαι αυτό που είσαι, αυτό βγαίνει και προς τα έξω και σε βοηθά μόνο να γίνεσαι καλύτερη.

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου

Μην προσπαθήσεις να σε κοροϊδέψεις, δεν θα τα καταφέρεις. Ανακάλυψε τα δυνατά σου σημεία, τις αδυναμίες σου και δείξε self respect όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Στο μέλλον θα το χρειαστείς. Θα σου ζητηθεί πολλές φορές να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις και που δεν είναι καλά για εσένα. Βάλε όρια και ζήσε μια ζωή όπως τη θέλεις.

Κανείς δεν είναι τέλειος

Οι άνθρωποι δύσκολα θα εκθέσουν μια ατέλεια, ένα πρόβλημα, μια ανασφάλειά τους. Πίσω από τέλειες και μη φιγούρες, υπάρχει πάντα κάτι που μπορεί να χαλάει το σύνολο. Αλλά αυτό είναι το φυσιολογικό. Και όταν το αποδεχθείς θα γίνεις ευτυχισμένη.

Η ομορφιά είναι εσωτερική υπόθεση

Πάντα να θυμάσαι ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα. Δεν έχει σημασία τι φοράς, πώς είναι τα μαλλιά σου, πόσο ψηλή ή κοντή είσαι. Σημασία έχει να είσαι εσύ καλά με αυτό.

Οι φιλίες μπορεί να αλλάξουν μέσα στα χρόνια

Οπότε μην απογοητευτείς αν δεις φίλους να αλλάζουν και φιλίες να διαλύονται. Μην παραξενευτείς αν νιώσεις ότι με ανθρώπους που παλιά έκανες καλή παρέα, πλέον δεν έχεις πράγματα να συζητήσεις. Οι άνθρωποι αλλάζουν, το ίδιο και οι σχέσεις. Να έχεις το κουράγιο, όταν κάτι παλιώνει ή σε αφήνει, να προχωράς.

Να είσαι ανοιχτή

Θα γνωρίσεις πολλούς ανθρώπους στη ζωή σου. Το σημαντικό είναι να μπορείς να τους φιλτράρεις και να αξιολογείς αν σου προσφέρουν κάτι ή όχι. Εμπειρία που προκύπτει μόνο από την κοινωνικότητα που αποκτάς μέσα στα χρόνια. Μη φοβάσαι να ανοιχτείς, αλλά και να ακούσεις. Γιατί που ξέρεις; Ο άνθρωπος απέναντί σου μπορεί να είναι η μελλοντική σου σχέση, ο μελλοντικός σου συνάδελφος, ο μελλοντικός σου φίλος.

Κάνε αυτό που αγαπάς

Με ενθουσιασμό και σκληρή δουλειά, μπορείς να καταφέρεις πολλά. Πορεύσου με τις δυνάμεις σου και μην αμελήσεις ποτέ τα όνειρά σου. Μην αφήσεις κανέναν άλλο να σου πει τι μπορείς ή τι δεν μπορείς να κάνεις.

Εμπιστεύσου τον εαυτό σου και το σύμπαν

Πολλές φορές θα προκύψουν εμπόδια και ακόμα περισσότερες θα αμφιβάλεις για τον εαυτό σου. Μην απογοητευτείς. Πίστεψε σε εσένα, πίστεψε στο ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο και μη σταματάς να προσπαθείς.

Δεν είσαι τα λάθη σου

Στη διάρκεια της ζωής θα κάνεις αμέτρητα λάθη. Δε φταις εσύ, είναι στην ανθρώπινη φύση. Μη μαλώνεις τον εαυτό σου, κάνοντάς σε να νιώθεις τύψεις και ενοχές. Το αντίθετο. Επαίνεσε τον και συνέχισε να αποδέχεσαι προκλήσεις. Ακόμα και με τον κίνδυνο να κάνεις πάλι λάθος, γιατί πολύ απλά έτσι μόνο θα νιώσεις ότι ζεις.

Πίστεψε ότι αξίζεις

Μη σκεφτείς ότι κάτι είναι πολύ καλό για εσένα. Μάθε να διεκδικείς στις σχέσεις σου (φιλικές και ερωτικές), στα επαγγελματικά κάνοντας promo στον εαυτό σου. Παράθεσε όλα σου τα προσόντα. Αξίζεις όλες τις ευκαιρίες και όλες τις προκλήσεις που μπορεί η ζωή να σου προσφέρει.

Η ευτυχία σου είναι στα χέρια σου

Τα υλικά αγαθά, ενώ μπορεί να σου προσφέρουν ευτυχία δεν μπορούν να σου την εξασφαλίσουν. Σκέψου πώς θα ήταν τα πράγματα, ακόμα και αν είχες ότι υλικό ήθελες, αν δεν ήσουν καλά ψυχικά, αν δεν ήσουν καλά με την οικογένειά σου, με το σύντροφο σου. Τίποτα δεν θα μπορούσε να σου φτιάξει τη διάθεση. Εσύ τη φτιάχνεις, εσύ μπορείς να τη χαλάσεις κιόλας.

Να είσαι ευγενική

Το πόσο ευγενικός είναι κάποιος φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται σε αυτούς από τους οποίους δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Ανάμεσα στο να είσαι καλή ή ευγενική, επίλεξε να είσαι ευγενική.

Θα σε αγαπώ για πάντα, ό,τι και να γίνει

Μην ξεχνάς να το υπενθυμίζεις. Όλοι έχουν ανάγκη να το ακούν και να το νιώθουν.


featured image: K-Pop Global