Όλοι έχουμε ταξιδέψει με αεροπλάνο κατά καιρούς και κάποιοι από εμάς ίσως να το κάνουμε και πιο συχνά. Είτε το ταξίδι είναι μεγάλο είτε είναι μικρό, θα έχεις νιώσει σίγουρα πως ορισμένες στιγμές, η ώρα κυλά βασανιστικά αργά.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν 13 απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα στο αεροπλάνο για να ξεχαστείς και να περάσεις την ώρα σου όσο πιο “ανώδυνα” γίνεται:

 Διάβασε ένα βιβλίο: Αν αισθάνεσαι οικεία με αυτό το κομμάτι, προτίμησε να πάρεις μαζί σου ένα από τα αγαπημένα σου βιβλία και να αφοσιωθείς σ’αυτό. Το διάβασμα θα σε χαλαρώσει και θα σε κάνει να ξεφύγεις, ξεχνώντας για λίγο ότι βρίσκεσαι στο αεροπλάνο.

 Άκου μουσική: Στην ίδια κατηγορία με το βιβλίο ανήκει και η μουσική. Θα σε χαλαρώσει πολύ και ίσως να σε ανεβάσει ψυχολογικά. Σκέψου το αγαπημένο σου κομμάτι και συγκέντρωσε το βλέμμα σου στα σύννεφα. Magic!

 Σημείωσε τις υποχρεώσεις σου: Ίσως η ηρεμία μέσα στο αεροπλάνο να σε βοηθήσει να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις και να συγκεντρώσεις πιο αποφασιστικά τις υποχρεώσεις σου.

 Ή γράψε οτιδήποτε άλλο εκτός από τις υποχρεώσεις σου: Αν σε αγχώνουν οι υποχρεώσεις, τότε πιάσε το στυλό και γράψε ό,τι σε κάνει πραγματικά χαρούμενη. Ακόμα και τα πιο τρελά όνειρα παίρνουν άλλη διάσταση όταν τα αποτυπώνεις στο χαρτί.

 Δες μια ταινία ή σειρά: Φρόντισε να έχεις φορτώσει από πριν στο κινητό ή στο τάμπλετ σου κάποιο βίντεο ή ταινία-σειρά που σου φτιάχνει το κέφι. Η ώρα θα περάσει εγγυημένα πιο γρήγορα.

 Παίξε ένα παιχνίδι: Γνωστό σε όλους και κυρίως, απλό και λιτό. Αν δεν σου αρέσουν τα παιχνίδια στο κινητό, τότε εξίσου καλή λύση είναι ένα σταυρόλεξο.

 Οργάνωσε την τσάντα σου: Αν έχεις μαζί σου πολλά πράγματα, τότε σίγουρα θα σε απασχολήσει αρκετή ώρα αυτή η διαδικασία. Τακτοποίησε τα πράγματα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σε ορατή θέση κυρίως τα απαραίτητα αντικείμενα, όπως ταυτότητα, κινητό και εισιτήριο.

 Σκέψου τα επόμενα σου σχέδια: Το αεροπλάνο είναι ο χώρος που μας εμπνέει να κάνουμε σχέδια και όνειρα για το μέλλον. Χαλάρωσε και σημείωσε όλα αυτά που έπονται στη συνέχεια.

 Οργάνωσε τα e-mails σου: Είναι η κατάλληλη ώρα για να σβήσεις όλα τα spam και διαφημιστικά μηνύματα και να κάνεις unsubscribe από ενημερωτικά mails που δεν σε αφορούν πια.

 Βάλε χρώμα: Φρόντισε να έχεις μαζί σου έστω και ένα στυλό με χρώμα εκτός του μπλε και γίνε δημιουργική. Κανείς δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει αν σχηματίσεις μια βαρκούλα στη χαρτοπετσέτα σου!

 Κάνε edit στις φωτογραφίες σου: Αυτό είναι ένα ακόμη δημιουργικό «παιχνίδι». Και δεν πειράζει αν δεν δημοσιεύσεις ποτέ αυτές τις φωτογραφίες.

 Φρόντισε να πιεις νερό και να φας υγιεινά: Το νερό βοηθά στην υγεία του οργανισμού και του δέρματος σου κατά τη διάρκεια της πτήσης. Επίσης ένα υγιεινό σνακ θα σου δώσει δυνάμεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

 Πάρε έναν υπνάκο: Αν όντως κουραστείς, ο ύπνος θα σε βοηθήσει πολύ να χαλαρώσεις και σίγουρα ο χρόνος θα κυλήσει σαν νεράκι.