Όλα όσα δεν πρόκειται να ακούσεις από έναν barista.

*Μεγαλύτερο φλιτζάνι δεν σημαίνει περισσότερος καφές

Στα Starbucks, το μέγεθος ενός φλιτζανιού “Venti” είναι 20 oz και το “Grande” 16 oz. Tο καθένα περιέχει από δύο shots καφέ εσπρέσσο. Η διαφορά είναι στο μέγεθος “Venti” το γάλα είναι λίγο περισσότερο. Έτσι, εάν η καφεΐνη είναι αυτό που σε ενδιαφέρει στον καφέ σου, δεν έχει σημασία το μέγεθος του φλιτζανιού που θα διαλέξεις.

iStock TARIK KIZILKAYA

*Η τέχνη για ένα τέλειο shot εσπρέσσο

Το ιδανικό shot για να γίνει απαιτεί 18 έως 22 δευτερόλεπτα. Η σωστή ποσότητα νερού που θα φιλτράρει τον καφέ, αλλά και ο σωστός έλεγχος της θερμοκρασία είναι βασικά στοιχεία για το τέλειο shot.

*Εάν είσαι vegan δεν σημαίνει ότι τα κέικ μας είναι όλα καλά για σένα

Τα κέικ είναι φτιαγμένα και γεμάτα με άσπρη ζάχαρη.

*Ναι, πήγα σε σχολή γι΄αυτό

Η Starbucks στέλνει τους εργαζομένους της σε σχολή ιδανική για barista. Εκεί μαθαίνουν την ιστορία του καφέ, ολόκληρο το μενού, καθώς και όλα τα coffee secrets που ξέρουν.

*Η τέχνη του “Latte” δεν είναι απλώς διακοσμητική

iStock nuiiko

Εάν το σχέδιο κρατιέται στο γάλα και δεν έχει χαθεί, αυτό σημαίνει ότι ο αφρός και το shot έγιναν όπως θα έπρεπε. Εάν βρίσκεσαι σε καφετέρια που δημιουργεί με τον αφρό σχέδια στο καφέ σου, αλλά η εικόνα στην πορεία αλλοιώνεται, αυτό σημαίνει ότι ο καφές σου δεν είναι σωστά φτιαγμένος.

*Σε παρακαλώ πίστεψε με

Εάν ζήτησες το καφέ σου χωρίς καφεΐνη, σημαίνει ότι πήρες καφέ χωρίς καφεΐνη. Δεν χρειάζεται να ρωτάς επανειλημμένα. Αλλά να ξέρεις, στην πραγματικότητα υπάρχει μια μικρή δόση καφεΐνης ακόμη και στον decaf.

*Μερικές φορές οι ιδιοκτήτες cafe αγοράζουν φθηνό καφέ και τον πωλούν ως επώνυμο καφέ

Σαν πελάτης ποτέ δεν το έχεις παρατηρήσει. Στον καφέ σου προσθέτεις διάφορες γεύσεις, έτσι δεν γίνεται αντιληπτή η ποιότητα του καφέ που γεύεσαι.

*Δεν κάνει καλό να πίνεις δύο shots βανίλια latte τη μέρα

iStock RobinVanStraaten

Είναι πάρα πολύ κακό για την υγεία. Αρκετά από τα ροφήματα που επιλέγεις να πίνεις είναι γεμάτα από ζάχαρη και λίπη.

*Φιλοδώρημα

Ο καφές σου είναι ήδη λίγο ακριβός. Αλλά, μερικά από τα ρέστα του λογαριασμού σου, όταν τα αφήνεις στο βάζο με τα tip, σου δίνει την αίσθηση ότι έκανες κάτι καλό. Συνάμα κάνεις χαρούμενο και τον υπάλληλο.

*Είσαι ο λόγος για την αναμονή

Όταν στέκεσαι στη γραμμή και περιμένεις να παραγγείλεις, μιλώντας στο τηλέφωνο, όταν φτάσει η σειρά σου δεν γνωρίζεις τι θα πάρεις.

*Ένας macchiato έχει μόνο μια μικρή δόση από αφρόγαλα και καθόλου ζάχαρη

Τα Starbucks χρησιμοποιούν τα ονόματα των αυθεντικών εσπρέσσο για ποτά που περιέχουν υψηλά ποσοστά γάλακτος και ζάχαρης. Δεν έχουν καμία ομοιότητα με το πραγματικό ποτό που εσύ παραγγέλνεις.

*Να είσαι καλός

iStock monkeybusinessimages

Ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένος είσαι, είναι ωραίο να ζητήσεις τον καφέ που επιθυμείς με ευγενικό τρόπο.


featured image: iStock Lisa Gagne