12 μηνες – 12 βιβλια

Station Eleven

12 mines 12 vivlia - savoir ville

Ένα sci-fi σενάριο για μία πανδημία που καταστρέφει την ανθρωπότητα που γνωρίζουμε. Η πληθώρα χαρακτήρων αναπτύσσει φοβερή δυναμική στο βιβλίο και το καθιστά συναρπαστικό και ίσως φιλοσοφικό.

Seconds

12 mines 12 vivlia - savoir ville Μια παράξενη, πανέξυπνη και ξεκαρδιστική ιστορία για τις δεύτερες ευκαιρίες. Το υπαρξιακό νόημα, τα εμπόδια τη ζωής, ο εφηβικός έρωτας και.....τα μαγικά μανιτάρια. Τι άλλο θα περίμενες από το συγγραφέα του Lost at Sea;

Bad Feminist

12 mines 12 vivlia - savoir ville Ένα βιβλίο γεμάτο essays από τη Roxane Gay. Ένας σχολιασμός στην pop κουλτούρα του σήμερα για τις γυναίκες και τις "προσδοκίες" του φεμινιστικού κινήματος. Είναι πιο χαλαρό από ότι ακούγεται.

Μία Ήμερα

12 mines 12 vivlia - savoir ville 10 Ένα love story, που θα σε επηρέασει με τρόπο που δεν περιμένεις. Θα σου μάθει το πόσο άδικη και απρόσμενη είναι η ζωή, αλλά και πόσο όμορφη και τυχαία μπορεί να γίνει.

Το Τέρας Έρχεται

12 mines 12 vivlia - savoir ville 1 Σκέψου μία σκοτεινή ιστορία για ένα παιδί που αντιμετωπίζει καθημερινά το θάνατο σε εικονογράφηση τρομακτικών, σκιερών σκίτσων με ένα τέρας που θα γίνει ο σοφότερος δάσκαλος σου.

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

12 mines 12 vivlia- savoir ville 2 Μία ιστορία για την αγάπη του ανθρώπου προς τα βιβλία. Μία ιστορία για τη δύναμη της κοινότητας και της ανθρωπιάς. Ένα πανέμορφο και ήσυχο βιβλίο που το θυμάμαι και χαμογελάω συνεχώς.

We Are All Completely Besides Ourselves

12 mines 12 vivlia - savoir ville 4 Η εκμετάλλευση των ζώων μέσα από μία ξεκαρδιστική και ταυτόχρονα αιχμηρή ιστορία μιας Αμερικάνικης οικογένειας που έχασε τον έλεγχο σε ένα πείραμα. Το αιώνιο ερώτημα του που αρχίζει και τελειώνει η επέμβαση του ανθρώπου.

All The Bright Places

12 mines 12 vivlia - savoir ville 5 Από τη περιγραφή του με έπεισε: το The Fault in Our Stars συναντά το Eleanor & Park. Δεν θα μπορούσαν να το προμοτάρουν καλύτερα, το πιο πρόσφατο και πολυπόθητο ya novel για το 2015.

High Fidelity

12 mines 12 vivlia - savoir ville 6 Η μουσική και η ποπ κουλτούρα που έχτισε γενιές. Η ταινία με τον John Cuzack, ξεκίνησε από το μυθιστόρημα του Nick Hornby.

Tell The Wolves I'm Home

12 mines 12 vivlia - savoir ville 7 Τη δεκαετία του '80 στην Αμερική λέγονταν πολλές ιστορίες τρόμου για τους ανθρώπους που είχαν AIDS. Αυτό το βιβλίο είναι για μία από αυτές τις ιστορίες, δοσμένη από τα μάτια μιας δεκατετράχρονης κοπέλας.

Ghana Must Go

12 mines 12 vivlia - savoir ville 8 Ένα μοναδικό πορτρέτο μίας σύγχρονης οικογένειας και το αιώνιο ερώτημα του που θα πάμε και πόσο αυτό επηρεάζεται από το που προερχόμαστε. Η Taiye Selasi είναι η συγγραφέας που στράφηκα αφού διάβασα τη Chimamanda Ngozi Adichie (Half of a Yellow Sun).

Νορβηγικό Δάσος

12 mines 12 vivlia - savoir ville 9 Μέχρι τώρα θα έχεις μάθει τον Μουρακάμι, το νέο ροκ είδωλο του αναγνωστικού κοινού, για το οποίο μαζεύονται ουρές χιλιομέτρων έξω από τα βιβλιοπωλεία. Αυτό το μυθιστόρημα είναι η ιδανική αρχή για να τον γνωρίσεις και να τον εκτιμήσεις. Μία φοβερά θλιβερή ιστορία για τρεις ανθρώπους του σήμερα στην Ιαπωνία. Πολύ όμορφο, αλλά σπαρακτικό.

4 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Διάβασε αν θες για: 12 Ya Novels/ 12 Graphic Novels / 12 Dystopian Novels/ 12 Αγαπημένα Βιβλία / 12 Βιβλία για τις […]

  2. […] – 12 Βιβλία». Διάβασε αν θες για: 12 Graphic Novels / 12 Dystopian Novels/ 12 Αγαπημένα Βιβλία / 12 Βιβλία για τις […]

  3. […] «12 Μήνες – 12 Βιβλία». Διάβασε αν θες για: 12 Graphic Novels / 12 Αγαπημένα Βιβλία / 12 Βιβλία για τις […]

  4. […] στο Savoir Ville, «12 Μήνες – 12 Βιβλία». Διάβασε αν θες: –12 Αγαπημένα Βιβλία. –12 Βιβλία για τις […]


Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.