Όσο ζεις μαθαίνεις. Το ίδιο ισχύει και για τα ταξίδια. Όσα περισσότερα πηγαίνεις τόσο πιο προετοιμασμένος είσαι σε αυτά που ακολουθούν. Για να γλυτώσεις χρόνο, χρήματα και άγχος ακολούθησε τις επόμενες συμβουλές στο επόμενό σου ταξίδι.

Γράψε μια λίστα με τα πράγματα που θέλεις να πάρεις μαζί σου

Μια λίστα με τα απαραίτητα: ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, make up και skincare , διαβατήριο, χρήματα, ταξιδιωτικοί οδηγοί κλπ. είναι μόνο μερικά από αυτά που χρειάζεσαι σε ένα ταξίδι.

Ζήτα πληροφορίες από φίλους/γνωστούς που έχουν πάει στον προορισμό σου

Μέρη να φας, αξιοθέατα να επισκεφτείς, περιοχές να μείνεις (ή να αποφύγεις), μέσα μετακίνησης που πρέπει να χρησιμοποιήσεις είναι τα βασικά που χρειάζεται να μάθεις για να γίνει η διαμονή σου πιο εύκολη. Και ποιος καταλληλότερος από έναν άνθρωπο που έχει ήδη πάει εκεί;

Ετοίμασε τη βαλίτσα σου εγκαίρως

Αν υιοθετήσεις αυτή τη συμβουλή και αρχίσεις να προετοιμάζεσαι μερικές μέρες πριν, θα έχεις την ευκαιρία να ξανασκεφτείς τι ρούχα θες να πάρεις μαζί, αλλά και το χρόνο να τα πλύνεις-σιδερώσεις αν δεν είναι έτοιμα, να αγοράσεις πράγματα που σου λείπουν, να αφαιρέσεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι πραγματικά, αλλά μειώνονται και οι πιθανότητες να ξεχάσεις κάτι.

Εκτύπωσε τα απαραίτητα έγγραφά σου

Όπως για παράδειγμα τα εισιτήριά σου, αλλά φτιάξε και αντίγραφα της ταυτότητας, του διαβατηρίου, της ασφάλειάς σου σε περίπτωση που χάσεις κάποιο από αυτά.

Έχε πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι νερό

Κυρίως κατά τη διάρκεια της πτήσης, αλλά και γενικότερα του ταξιδιού προκειμένου να μένεις ενυδατωμένη. Καλή ιδέα είναι να πάρεις ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι προκειμένου να το γεμίζεις όταν έχεις την ευκαιρία.

Μην ξεχνάς να φορτίζεις τις συσκευές σου

Πάρε μαζί σου αντάπτορες και φορτιστές και φρόντιζε να φορτίζεις το κινητό, τη φωτογραφική, το ipod ή ipad σου, ιδανικά κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε το πρωί να είσαι έτοιμη για τις εξορμήσεις σου στην πόλη χωρίς το άγχος της χαμηλής μπαταρίας.

Να είσαι στην ώρα σου

Είτε ταξιδεύεις με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο φρόντισε να είσαι εγκαίρως εκεί. Αν έχεις μια κράτηση για δείπνο ή θέλεις να πας σε ένα μουσείο πήγαινε πιο νωρίς για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα ταλαιπωρηθείς.

Φρόντισε να έχεις τα χρήματά σου σε ασφαλές σημείο

Και σε καμία περίπτωση μην τα έχεις σε κοινή θέα. Μην επιλέγεις να βάλεις τα χρήματά σου στην πίσω τσέπη σου ή στην τσάντα σου. Προτίμησε μια κρυφή τσέπη στο μπουφάν ή ένα πορτοφόλι με λουράκι που θα προσαρμόζεται στο σώμα σου για να είναι πάντα ασφαλή τα μετρητά σου.

Κατέβασε χάρτες στο κινητό σου που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και offline

Υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσεις χάρτες της περιοχής που σε ενδιαφέρει και στη συνέχεια να τους χρησιμοποιήσεις χωρίς να έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σωτήριο!

Φωτογράφησε ό,τι χρειάζεται να θυμάσαι

Την οδό του ξενοδοχείου σου, απαραίτητους τηλεφωνικούς αριθμούς, θέση πάρκινγκ, αποδείξεις, τον αριθμό του δωματίου σου ή ό,τι άλλο πρέπει να θυμάσαι. Μη στηρίζεσαι μόνο στη μνήμη σου.

Τσέκαρε πότε λήγει το διαβατήριό σου

Και αν πλησιάζει η ημερομηνία λήξης του, φρόντισε να το ανανεώσεις εγκαίρως, γιατί η διαδικασία δεν είναι και η πιο σύντομη. Και δεν θες ένα ληγμένο διαβατήριο να γίνει η αιτία να χάσεις το ταξίδι σου.

Δες ακόμα: Συντάκτρια αποφάσισε να σε πείσει να προσθέσεις τη Ντόχα στη bucket list σου


featured photo: Unsplash|Ibrahim Rifath