Το Bumble ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα dating apps γιατί δίνει στις γυναίκες την ευκαιρία να κάνουν την πρώτη κίνηση. Έτσι σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις το πάνω χέρι και παράλληλα τη δυνατότητα να φιλτράρεις εκ νέου τα άτομα με τα οποία έχεις κάνει match. (Όποιος λέει ότι δεν έχει κάνει κατά λάθος swipe ψεύδεται.) Ωστόσο, παράλληλα είναι και λίγο αγχωτικό γιατί συχνά δεν ξέρεις από που να αρχίσεις.

Μήπως τότε περνάει από το μυαλό σου μια (ή και περισσότερες) από τις παρακάτω σκέψεις;

1. Μήπως παραείναι ωραίος για να με προσέξει;

Το Bumble και το dating θέλουν αυτοπεποίθηση. Σκέψου ότι δεν έχεις τίποτα να χάσεις – ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει.

2. Μήπως παραείμαι ωραία για να του δώσω σημασία;

Εδώ η αυτοπεποίθηση έχει φτάσει στα ύψη, αλλά λίγο-πολύ ισχύει το ίδιο με την πρώτη περίπτωση: μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του, είτε πρόκειται για σένα είτε για κάποιον άλλο.

3. Ποια. Είναι. Η. Κοπέλα. Στη. Φωτογραφία.

Σε μια από τις φωτογραφίες του εμφανίζεται μια κοπέλα αλλά από τη γλώσσα του σώματος είναι δύσκολο να καταλάβεις αν είναι συγγενής, φίλη ή η κοπέλα του. Ακόμα και αν δεν είναι η νυν, το ότι έχει την πρώην στο προφίλ του σε dating app, δεν είναι και το πιο θετικό σημάδι. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι ένα από τα πράγματα που μπορείς εύκολα να ρωτήσεις οπότε υπομονή.

4. Μήπως να έστελνα ένα GIF;

Μπορεί στο Bumble να κάνουν οι γυναίκες την πρώτη κίνηση αλλά πολλές φορές… δεν ξέρεις από που ν’ αρχίσεις. Στέλνοντας ένα GIF, κατά κάποιο τρόπο «κλέβεις» στο παιχνίδι αυτό καθώς έτσι ξεκινάς τη συζήτηση. Αλλά ουσιαστικά είναι σαν να ζητάς από τον άλλο να κάνει μια ερώτηση ή να σκεφτεί κάτι έξυπνο να πει.

5. Θα καταλάβει ότι αστειεύομαι;

Όταν πρόκειται για γραπτά μηνύματα η διαχωριστική γραμμή μεταξύ σαρκασμού και αγένειας είναι πολύ λεπτή, καθώς ο άλλος δεν μπορεί να καταλάβει από τον τόνο της φωνής ή την έκφραση του προσώπου σου αν αστειεύεσαι. Επίσης, επειδή ο άλλος δεν σε ξέρει ώστε να καταλάβει πότε κάνεις χιούμορ και πότε μιλάς σοβαρά, οπότε υπάρχει πιθανότητα να παρερμηνεύσει τις προθέσεις σου.

6. Το παιδί είναι δικό σου;

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, οι περισσότεροι άνδρες στο Bumble νομίζουν ότι ανεβάζοντας φωτογραφία με μωρό ή παιδί μετατρέπονται αυτομάτως στον απόλυτο γυναικομαγνήτη. Ίσως πιάνει με μερικές, αλλά προσωπικά με κάνει να εύχομαι να είναι απλά το βαφτιστήρι του.

7. Ελπίζω να μην είναι μόνο ωραίος.

Φαίνεται πολύ ωραίος σε όλες τις φωτογραφίες, σε βαθμό που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι κάποιο λάκκο έχει φάβα. Είναι λογικό να θες ταυτόχρονα να έχει ενδιαφέροντα χαρακτήρα ή αίσθηση του χιούμορ. (Ή έστω να στέλνει μηνύματα χωρίς ορθογραφικά.)

8. Όντως τώρα; Selfie χωρίς μπλούζα μπροστά στον καθρέφτη;

Το απολλώνιο κορμί μετράει σίγουρα στα συν, αλλά ανήκει στην κατηγορία των πραγμάτων που θα ήθελες να ανακαλύψεις… μόνη σου.

9. Ποιος απ’ όλους είναι τέλος πάντων;

Η κλασική περίπτωση του ατόμου που έχει ανεβάσει μόνο ομαδικές φωτογραφίες, στις οποίες τυχαίνει να εμφανίζονται τα ίδια άτομα… τολμάς να το ρισκάρεις;

10. Ωραίος ο φίλος του…

Δεν σε κατηγορώ, έχουμε βρεθεί όλοι σ’ αυτή τη θέση: Κάνεις match με κάποιον αλλά κατά βάθος σκέφτεσαι πόσο κακό θα ήταν να του στείλεις για να τον ρωτήσεις αν ο φίλος του στη φωτογραφία είναι δεσμευμένος. (Πολύ.)

11. Αυτό πώς μου ξέφυγε;

Το Bumble διαθέτει πλέον ρυθμίσεις με τις οποίες μπορείς να εκφράσεις τις πολιτικές και θρησκευτικές σου αντιλήψεις, το αν ενδιαφέρεσαι για σχέση, ακόμα και το ζώδιο σου. Μέσα στον ενθουσιασμό σου παρασύρθηκες και έκανες match με κάποιον που μάλλον θα έχετε πολλά θέματα για να διαφωνήσετε (ή δεν ταιριάζετε αστρολογικά). Στην προκειμένη, καλό θα ήταν να το σκεφτείς καλά προτού στείλεις.

12. Μήπως θα ακουστώ υπερβολικά τυπική;

Πρόκειται για έναν άγνωστο και κατά βάθος σου βγαίνει να του μιλήσεις με τον τρόπο που μιλάς σε υπάλληλο δημόσιας υπηρεσίας. Χαλάρωσε και σκέψου ότι θα μπορούσε να είναι κάποιος που γνώρισες σε κοινή παρέα. Το πιθανότερο είναι ότι αισθάνεται και αυτός εξίσου σφιγμένος.

Δες ακόμα:

Η φράση που μπορεί να σε γλιτώσει από όλο το drama στα ερωτικά σου

Το να αντιμετωπίζουμε το dating σαν το delivery μας αφήνει ακόμα πιο πεινασμένους

Κάνε εσύ την πρώτη κίνηση γιατί η ζωή είναι μικρή


featured image: Elite Daily