Κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλά cliché σχετικά με το θέμα της ευτυχίας. Ακόμα κι αν μερικά από αυτά είναι αλήθεια, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που κάνουν έναν άνθρωπο χαρούμενο. Ειδικά όταν μιλάμε για μία γυναίκα που ζει σε μία εποχή που μας επιτρέπει να ελέγξουμε το μέλλον μας και να μιλήσουμε για αυτά που πιστεύουμε. 

Ας δούμε λοιπόν τις 12 συνήθειες που έχουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι. 

1. Κάνε τις 8 ώρες του ύπνου να αξίζουν

Δεν θα σταματήσουμε να λέμε πόσο σημαντικός είναι ο νυχτερινός ύπνος! Ο ύπνος είναι συνδεδεμένος με την σκέψη, την παραγωγικότητα και την ψυχική και σωματική υγεία. Προσπάθησε να κοιμηθείς για περίπου 7 και 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιον ειδικό. 

2. Κάνε αυτό τουλάχιστον μία φορά τη μέρα

Άφησε πίσω σου την πίεση και το άγχος των καθημερινών δυσκολιών. Με αυτόν τον τρόπο διαφυλάσσεις την ψυχική σου υγεία και έχεις μία πιο θετική στάση χωρίς να ξεκινάς αμέσως καβγάδες. 

3. Πίεσε τον εαυτό σου

Σχεδόν όλοι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι θα σου πουν ότι η άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά τους. Είτε είναι κάτι που απαιτεί ενέργεια είτε κάτι πιο ήρεμο, όπως yoga ή περπάτημα. Βρες τον κατάλληλο τρόπο άσκησης. 

4. Να είσαι απασχολημένη 

Γέμισε το ημερολόγιό σου με συναντήσεις με φίλους, χόμπι και διασκεδαστικές ασχολίες που θα κρατήσουν το μυαλό σου απασχολημένο. Το θέμα είναι να μην το κάνεις με το ζόρι. Αυτό λοιπόν είναι το πιο σημαντικό μυστικό, τα να είσαι απασχολημένη και “γεμάτη”. 

5. Υποστήριξε και άλλες γυναίκες

Το να βλέπεις άλλες γυναίκες να πετυχαίνουν σε κάτι που θέλουν πολύ ή στη δουλειά τους, είναι κάτι που πρέπει να γιορτάσεις. 

6. Σταμάτα να ανησυχείς 

Μην αφήσεις ένα λεπτό αγανάκτησης να χαλάσει ολόκληρο το 24ωρό σου. Να ρωτάς τον εαυτό σου: “Θα έχει σημασία αύριο;” και αν όχι, τότε προχώρησε. 

7. Γνώρισε θετικούς ανθρώπους

Να περιτριγυρίζεσαι με ανθρώπους που σε στηρίζουν, σε καταλαβαίνουν και θέλουν το καλό σου. 

4 τρόποι να γίνεις πιο ευτυχισμένη σύμφωνα με μια 90χρονη
glamour.com

8. Προσπάθησε να λες “ναι”

Βγες έξω από το comfort zone σου και προσπάθησε να απαντήσεις θετικά σε πράγματα που θα αρνιόσουν. Θα σε εκπλήξει το πόσες δυνατότητες θα ανοιχτούν μπροστά σου. 

9.  Να είσαι πιο ευγενική 

Το να είσαι καλή σε κάνει να νιώθεις και καλά. Βάλε το πιο όμορφο χαμόγελό σου και θα δεις πως δεν θα φεύγει για το υπόλοιπο της μέρας. 

10. Πίστεψε στον εαυτό σου

Σταθερότητα και ανάπτυξη. Όντας σταθερή, πιστεύεις στον εαυτό. Εφαρμόζοντας την ανάπτυξη, θα αλλάζεις και θα βελτιώνεσαι. Έτσι, θα καταφέρεις να προσπερνάς τις δυσκολίες. 

11. Ζήσε με έναν σκοπό 

Κάνε καθημερινά μία συζήτηση με τον εαυτό σου σχετικά με το πού βρίσκεσαι και πώς νιώθεις. Τι πραγματικά χρειάζεσαι; Πολλοί από εμάς μπαίνουμε σε μια ασταμάτητη ρουτίνα χωρίς να σκεφτόμαστε τι κάνουμε. Πάντα να κάνεις πράγματα έχοντας κάποιον σκοπό. 

12. Μην επαναπαύεσαι

Μην επαναπαύεσαι και να αφήνεις τη ζωή να περνάει μπροστά από τα μάτια σου. Οι χαρούμενοι άνθρωποι καταλαβαίνουν τι θέλουν και δημιουργούν το μονοπάτι για να φτάσουν έως εκεί. Δεν είσαι περαστική από τη ζωή σου, γίνε ο οδηγός. 

Πηγή & Featured image: careergirldaily.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου