Το να έχει κανείς μια πλούσια συλλογή μπαχαρικών είναι κάτι που θα το καταφέρει χρόνο με το χρόνο, και σίγουρα δεν μπορείς να φτιάξεις τη συλλογή σου σε μια μέρα. Αν αυτό σου ακούγεται δελεαστικό, είτε είσαι νέος στην κουζίνα και θέλεις να βελτιωθείς είτε ασχολείσαι χρόνια, αυτό το άρθρο είναι για σένα.

Έχουμε φτιάξει μια λίστα από τα πιο δημοφιλή αρωματικά, καρυκεύματα και βότανα που θα σου φανούν χρήσιμα στην κουζίνα.

Μπαχάρι

Ένα αποξηραμένο άγριο μούρο από αειθαλές δέντρο της Καραϊβικής, το μπαχάρι έχεις αρωματικές νότες που θυμίζουν καρύδια, κανέλα και μοσχοκάρυδο. Συχνά χρησιμοποιείται σε μαρινάδες, σούπες, κονσέρβες, πίτες, σάλτσα μπάρμπεκιου και ψημένα προϊόντα. Είναι επίσης ένα βασικό συστατικό για την κέτσαπ και τις κοτομπουκιές.

Βασιλικός

Απαραίτητος για την Ιταλική κουζίνα, ο βασιλικός συνδυάζεται εύκολα με άλλα προϊόντα όπως θυμάρι, σκόρδο, ρίγανη, λεμόνι και σάλτσα ντομάτας. Δίνει επίσης εξαιρετική γεύση στα πιάτα με ρύζι, πατάτα και αυγά. Συνιστούμε να διατηρείς τον φρέσκο βασιλικό πλυμένο και κομμένο στο χέρι, αλλά τα αποξηραμένα φύλλα βασιλικού θα πρέπει πάντα να βρίσκονται στο ντουλάπι με τα μπαχαρικά.

Δάφνη

Τα φύλλα δάφνης είναι αρωματικά με γεύση από ξύλο και συνήθως πωλούνται αποξηραμένα. Είναι πολύ ισχυρά και αρκεί μόνο ένα φύλλο για να δώσει γεύση στις σούπες και μαρινάδες. Ως εκ τούτου, ένα δοχείο θα κρατήσει για λίγο καιρό.

Μαύρος πιπερόκοκος

Τι πιο κοινό από το αλάτι και το πιπέρι; Άφησε στην άκρη το απλό πιπέρι, και αντικατάστησέ το με μαύρο πιπερόκοκο. Απαιτώντας πολύ λίγη προσπάθεια, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι θα δώσει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό.

Πιπέρι cayenne

Απαραίτητο συστατικό για πολλές συσκευασμένες τσίλι σάλτσες, το πιπέρι καγιέν είναι φτιαγμένο από τη μικρή, πολύ πικάντικη κόκκινη πιπεριά. Χρησιμοποιείται συχνά στην ινδική κουζίνα, καθώς και στα πιάτα Cajun και Southern. Έτσι, αν σου αρέσει να δίνεις μια πιο πικάντικη γεύση στο πιάτο σου, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μπαχαρικά για σένα.

Chili σκόνη

Η chili σκόνη είναι απαραίτητη για όποιον θέλει να μαγειρεύει μεξικάνικο ή Southwestern πιάτα. Είναι πραγματικά ένα μείγμα μπαχαρικών (τσίλι, ρίγανης, κόλιανδρου και κύμινου).

Ξυλάκια κανέλας

Να και ένα μπαχαρικό που είναι σίγουρο οικείο σε όλους. Ένα αρωματικό μπαχαρικό με μια γλυκόπικρη γεύση, η κανέλα προσθέτει μια υπέροχη γεύση σε πολλά φαγητά, καθώς και στον καφέ.

Γαρύφαλλο

Ως αρωματικά μπουμπούκια ανθών ενός ινδονησιακού δέντρου, τα γαρύφαλλα είναι γνωστά σε ασιατικές, αφρικανικές και μεσογειακές κουζίνες. Προσδίδουν γεύση σε κρεατικά, καρυκεύματα και μαρινάδες. Επίσης, είναι τόσο αρωματικά που κάνουν το σπίτι να μυρίζει υπέροχα κάθε φορά που τα χρησιμοποιείς.

Κύμινο

Το κύμινο είναι ένα ανθοφόρο φυτό που προέρχεται από την ανατολική Μεσόγειο και την Ινδία. Προσδίδει μια αίσθηση ζεστασιάς σε σούπες και σάλτσες. Είναι επίσης ένα συστατικό σε ορισμένα συσκευασμένα τουρσιά, καθώς και σε κάποια γλυκά.

Κάρι

Το κάρι είναι ένα δημοφιλές ινδικό μείγμα μείγμα, που μπορεί να περιέχει ακόμη και 20 διαφορετικά μπαχαρικά, όπως κόλιανδρο, κουρκουμά, κύμινο, σέλινο, και πιπεριές τσίλι. Το μείγμα χρησιμοποιείται σε πολλά ασιατικά πιάτα και πολλοί σεφ λατρεύουν να το βάζουν σε σαλάτα με κοτόπουλο και σούπα καρότου.

Αλεσμένο σκόρδο

Όλοι έχουμε στην κουζίνα μας φρέσκο σκόρδο, αλλά το αλεσμένο σκόρδο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική όταν δεν έχεις πολύ χρόνο. Ορισμένες συσκευασίες αλεσμένου σκόρδου έχουν προσθέσει βότανα ή καρυκεύματα όπως μαϊντανό, γι’ αυτό διάβασε προσεκτικά την ετικέτα.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα καυτερό, αρωματικό μαγειρικό μπαχαρικό που χρησιμοποιείται συχνά σε ινδική, κινέζικη, ιαπωνική, βιετναμέζικη και πολλές νοτιο-ασιατικές κουζίνες. Χρησιμοποιείται συχνά σε μπισκότα, κέικ και φυσικά στο ψωμί με τζίντζερ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές κρεατικών, σε οστρακοειδή και σε ρίζες λαχανικών.