Πρακτικά, σημάδια ότι του γουστάρει, αλλά είναι λίγο κότα.

Σου έχει δώσει το τηλέφωνο του

Αντί να ζητήσει το δικό σου, σου δίνει τον αριθμό λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς «εσύ κάνεις παιχνίδι». Μη θέλοντας να εκτεθεί, είναι σαν να σου ζητάει να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση.

Σου πετάει πράγματα

#ThrowbackFriday στα μαθητικά μας χρόνια, όταν ο παιδικός σου έρωτας σου πέταγε μπαλάκια από χαρτί για να τραβήξει την προσοχή σου. Το ‘χω πάθει και ‘γω με συνάδελφο στο γραφείο.

Θυμάται λεπτομέρειες

Σε ρωτάει τι κάνει η γάτα σου χρησιμοποιώντας το όνομά της, το οποίο είχες τυχαία αναφέρεις σε μια συζήτηση πριν από εβδομάδες. Θυμάται την αγαπημένη σου ταινία ή πόση ζάχαρη βάζεις στον καφέ σου. Τυχαίο; Δε νομίζω.

Σου κάνει δώρα

Δεν πρόκειται για δώρα μεγάλης αξίας, αλλά για απρόσμενα μικροδωράκια τύπου «είδα αυτό και σε θυμήθηκα», αποδεικνύοντας και έμπρακτα ότι θυμάται λεπτομέρειες.

Mood εξομολόγησης: on

Aν τείνει να μοιράζεται λεπτομέρειες σχετικά με την προσωπική του ζωή όπως π.χ. αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια, μια περιπέτεια υγείας, πράγματα για την οικογένεια του ή μια εμπειρία που τον στιγμάτισε, είναι σημάδι ότι του αρέσεις και ότι επιζητά αφορμές να έρθετε πιο κοντά. Ίσως κατά βάθος ελπίζει ότι αυτό θα σου αποτελέσει αφορμή να μοιραστείς και εσύ μαζί του παρόμοιες λεπτομέρειες.

Βρίσκει μονίμως αφορμή για να σε αγγίξει

Ένα αμήχανο high five. Ένα τράβηγμα των μαλλιών όταν περνάει από πίσω σου (είπαμε, η ωριμότητα δεν είναι το δυνατό του σημείο). Ένα ελαφρό χτύπημα στον ώμο είτε ως δείγμα επιδοκιμασίας είτε ως σαρκασμού, το άτομο αυτό βρίσκει συνέχεια αφορμές να σε αγγίξει. Αν θα το ανταποδώσεις ή θα επικοινωνήσεις με το ΗR, η απόφαση δική σου.

Δεν παραλείπει να αναφερθεί στις κατακτήσεις του όταν είσαι μπροστά

Δεν προσπαθεί απαραίτητα να σε κάνει να ζηλέψεις – στην παρούσα φάση δεν ξέρει καν αν ενδιαφέρεσαι. Απλά θέλει να σου υπενθυμίσει ότι, αν αρέσει σε άλλες, τότε γιατί όχι και σε σένα;

Είσαι το πρώτο άτομο στο οποίο θα πει τα νέα του

Ό,τι καλό ή κακό του συμβεί, θα τρέξει να το μοιραστεί μαζί σου. Μολονότι δεν είσαι ο άνθρωπος του, μ’ αυτόν τον τρόπο σου δείχνει ότι θα ήθελε να είσαι.

Νοιάζεται για το πώς θα αντιδράσεις σε ό,τι λέει

Για παράδειγμα, αν πει ένα αστείο, θα γυρίσει σίγουρα προς το μέρος σου για να τσεκάρει την αντίδραση σου. Ακόμα και αν ολόκληρη η ομήγυρη έχει ξεκαρδιστεί, το μοναδικό γέλιο που τον ενδιαφέρει είναι το δικό σου.

Σου λέει «σε μισώ»

Καθώς δεν μπορεί να βροντοφωνάξει «μ΄αρέσεις», αρκείται στο να σου επαναλαμβάνει χαριτολογώντας ότι σε μισεί (τα μάλα).

Το σχολιάζει ο περίγυρος σας

Το γνωστό ρητό «ο κόσμος το’ χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» σου θυμίζει κάτι; Αυτό. Αν άτομα από την παρέα σας αρχίζουν να πετάνε σπόντες ή αστειάκια περί ζευγαρώματος, πρόκειται για μια σαφή ένδειξη ότι δεν είναι όλα μέσα στο μυαλό σου.

Ό,τι και να συμβαίνει από τα παραπάνω, ο συγκεκριμένος τύπος ανθρώπου θα δυσκολευτεί να κάνει την πρώτη κίνηση. Επομένως έχεις δύο επιλογές: Είτε να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα, είτε να αποφασίσεις ότι κάποιος που δεν έχει το θάρρος να σε διεκδικήσει δεν αξίζει τον χρόνο και το ενδιαφέρον σου.

Δες ακόμα:

Οι τέσσερις λόγοι που ένας άντρας δεν σου λέει ότι απλά δεν σε γουστάρει


featured image: Thought Catalog