Το να είσαι ερωτευμένη, ΟΚ, δεν είναι και επιστήμη, αλλά σίγουρα έχει επιστημονικές προεκτάσεις. Αν διαβάσεις για τη βιοχημεία του έρωτα, τον ορμονικό πόλεμο που γίνεται μέσα σου και κάποια πράγματα για την ωκυτοκύνη, θα καταλάβεις.

Η γλώσσα του σώματος δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις αν κάποιος είναι ερωτευμένος. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί για κάποιον το παίξιμο με τα μαλλιά να σημαίνει ότι ζει την καψούρα του, για κάποιον άλλο όμως μεταφράζεται απλά σε bad hair day.

Ευτυχώς, όμως, μια σειρά από experts έδωσαν στο Cosmopolitan τα σημάδια που αποδεικνύουν πως κάποιος είναι ερωτευμένος. Μεταξύ των οποίων ψυχοθεραπευτές και relationship experts και ακαδημαϊκοί. Δεν έχεις, λοιπόν, παρά να τους ακούσεις.

Μειωμένο αίσθημα πόνου

Σύμφωνα με έρευνα, το να είσαι ερωτευμένος μπορεί να μειώσει τον πόνο κατά 40%. Στην υπέροχη φάση της καψούρας, ο πόνος από κάποιες καταστάσεις υγείας γίνεται πιο υποφερτός.

Μίμηση

Η μίμηση των εκφράσεων κάποιου, έχει σχετιστεί με την έλξη.

Αύξηση του στρες

Αν τα επίπεδα του στρες σου έχουν ανέβει, ίσως να είσαι ερωτευμένη, αφού ο εγκέφαλός σου εκκρίνει κορτιζόλη. Αν αγχώνεσαι για ένα μήνυμα ή μια λέξη, μάλλον την έχεις πατήσει.

Το απόλυτο focus

Όταν είσαι έξω μαζί του έχει την απόλυτη προσοχή σου; Δεν νιώθεις την ανάγκη καν να τσεκάρεις το κινητό σου; Τα νέα είναι ότι λογικά είσαι ερωτευμένη.

Έντονο eye contact

Το να κοιτάζεις κάποιον ασταμάτητα στα μάτια για τουλάχιστον τέσσερα δευτερόλεπτα, μπορεί να μεταφραστεί και σε έρωτα.

Όταν είσαι ερωτευμένη ενδέχεται να νιώθεις σαν άρρωστη ή να έχεις ναυτία. Και αυτά τα συμπτώματα οφείλονται στην κορτιζόλη.

Αυτά από σωματικής άποψης. Πάμε τώρα στα πνευματικά σημάδια.

*Πολλοί άνθρωποι, πριν βρουν αυτόν τον έναν ή τη μια, έχουν τα ραντάρ τους ανοιχτά. Δε χάνουν ευκαιρία να γνωρίζουν νέους ανθρώπους και να βγαίνουν ραντεβού. Ωστόσο, όταν κάποιος είναι ερωτευμένος, το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται σε ένα άτομο. Δεν ασχολείται με άλλα, κάνει focus στον άνθρωπο που έχει κάνει την καρδιά του να χτυπήσει.

*Ένα μεγάλο σημάδι έρωτα είναι το να μπορείς να αφεθείς και να είσαι ευάλωτη μαζί του. Το να εκφράζεσαι, να λες όσα νιώθεις, ακόμα και αν σε κάνουν να φαίνεσαι αδύναμη.

*Σύμφωνα με την επιστήμη, όταν οι άνθρωποι είμαστε ερωτευμένοι βάζουμε τον άλλο πάνω από εμάς. Γίνεται προτεραιότητά μας.

*Οι ερωτευμένοι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για την ασφάλεια και την άνεση του συντρόφου τους.

*Αν προτιμάς να λερωθεί το αγαπημένο σου φόρεμα από το να πάθει κάτι το πουκάμισο του αγοριού σου, ναι είσαι ερωτευμένη.

Αν βρίσκεις τον εαυτό σου στα περισσότερα από αυτά τα σημάδια, το μόνο που έχουμε να σου πούμε είναι απλά: ΖΗΣΕ ΤΟ!

Featured image: RTVE.es