Αρχικά, ο Παρθένος είναι λογικός, πρακτικός και έτσι προσεγγίζει και τη ζωή. Είναι τελειομανής και δεν φοβάται να κάνει ό,τι χρειαστεί για να βελτιώσει τις δεξιότητές του με επιμελή και συνεπή εξάσκηση. Έχει επίγνωση της κάθε λεπτομέρειας και δεν ξεφεύγει τίποτα από τον έλεγχό του.

Το μυαλό του Παρθένου λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που παίρνει όλες τις πληροφορίες, τις αναλύει και τις επεξεργάζεται διεξοδικά. Μετατρέπει ακόμη και το πιο μπερδεμένο σύνολο πληροφοριών σε οργανωμένες, σαφείς έννοιες. Αν και ο Παρθένος θέλει να είναι σχολαστικός με τα πάντα, πρέπει να θυμάται ότι η συνεχής αναζήτηση του ιδανικού μπορεί να είναι καταστροφική για τον εαυτό του. Πρέπει με κάποιο τρόπο να μάθει πως η ομορφιά υπάρχει μέσα στις ατέλειές μας και μερικές φορές τα ελαττώματά μας δεν τα βλέπει κανείς άλλος, αλλά μόνο εμείς.

Ο Παρθένος πάνω από όλα θέλει να βοηθάει τους γύρω του. Είναι ευγενικός, υποστηρίζει πάντα τους φίλους του και τον σύντροφό του. Χρησιμοποιεί το μυαλό του και την ευρηματικότητά του για να βρει λύσεις για όλους.

Δεν προσφέρει μόνο πνευματική βοήθεια αλλά κυρίως πρακτική. Προσπαθεί πάντα να παρέχει λειτουργικές λύσεις και να βελτιώνει ό,τι νιώθει πως δεν λειτουργεί σωστά. Είναι μεθοδικός, αφοσιωμένος και εργατικός.

11 καλοί -και επιβεβαιωμένοι- λόγοι να έχεις έναν Παρθένο στη ζωή σου

1. Είναι ενθαρρυντικοί με έναν τρόπο που δεν αφήνει περιθώρια για βλακείες. Αν ένας Παρθένος σου λέει ότι πιστεύει σε εσένα, δεν είναι επειδή προσπαθεί να είναι καλός, είναι επειδή βλέπει πραγματικά αυτή τη δυνατότητα σε σένα. Δεν θα χρυσώσουν το χάπι για την ηρεμία και την αγάπη σας

2. Είναι μαλακοί παρόλο που θέλουν να πιστεύεις το αντίθετο. Νοιάζονται για τα αγαπημένα τους πρόσωπα και θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να τους βοηθήσουν (ακόμα κι αν εμπλακούν λίγο παραπάνω μερικές φορές)

3. Δίνουν σημασία ακόμη και σε μικρές λεπτομέρειες. Είναι εκ φύσεως αναλυτικοί και αποθηκεύουν μικρές πληροφορίες για να τις εκμεταλλευτούν αργότερα. Ξέρουν ότι τα μικρά πράγματα έχουν σημασία

4. Θα σου πουν την αλήθεια, ακόμα κι αν είναι άσχημη. Δεν θα είναι σκόπιμα σκληροί, αλλά ούτε θα συγκρατηθούν

5. Είναι αξιόπιστοι και υποστηρικτικοί. Απολαμβάνουν να προσφέρουν βοήθεια

6. Δίνουν μερικές από τις καλύτερες συμβουλές γιατί στην πραγματικότητα προσέχουν τι θα πουν και επιπλέον είναι ευθείς

7. Είναι πιστοί και αφοσιωμένοι στο να λύνουν τα θέματα. Επενδύουν στις σχέσεις και δεν θα σε ξεγράψουν εάν δείξεις ότι έχεις τη διάθεση για να διορθώσεις τα πράγματα μετά από μία διαφωνία

8. Δεν είναι κτητικοί και ενθαρρύνουν την ανεξαρτησία σας. Έχουν τη δική τους ζωή

9. Σε εμπνέουν. Καταπιάνονται με ενδιαφέροντα πράγματα, το κάνουν σωστά και αυτό μόνο έμπνευση μπορεί να αποτελεί

10. Έχουν ένα σχέδιο. Σχεδόν πάντα. Εντάξει, ναι, προετοιμάζονται για τα πάντα, σχεδόν πάντα

11. Γιατί η ζωή είναι πολύ καλύτερη μαζί τους.

Κι όχι, αυτό το κείμενο δεν το έγραψε ένας Παρθένος.