Ίσως είσαι κι εσύ από αυτούς τους ανθρώπους που βλέποντας βίντεο με ασκήσεις για τα χέρια και βαράκια, αμφισβητείς την απόδοσή τους τους, ειδικά όταν πρόκειται για βαράκια των 2-3 κιλών.

Όσοι όμως έχουν προσπαθήσει να γυμνάσουν τα χέρια τους ξέρουν ότι ακόμη και αυτά τα βάρη κάνουν τη διαφορά.

10 λεπτά καθημερινά είναι αρκετά για να ξεκινήσεις να γυμνάζεις αποτελεσματικά τα χέρια σου

Ακόμη κι αν δεν έχεις βαράκια στο σπίτι μπορείς να πάρει δύο μεγάλα μπουκάλια με νερό. Σε αυτό το βίντεο η Colette Dong θα αποδείξει για άλλη μία φορά ότι το να σηκώνει κανείς έστω 2-3 κιλά ανά χέρι μοιάζει ευκολότερο απ’ όσο είναι. Η ίδια υπόσχεται πως αυτές οι ασκήσεις θα σου χαρίσουν τα “χέρια ενός χορευτή”.

Σου έχουμε αρκετούς λόγους για να προσθέσεις ένα τέτοιο training στην καθημερινότητά σου. Ο κυριότερος είναι ο χρόνος. Δεν χρειάζεται να έχεις άπλετο χρόνο στη διάθεση σου ώστε να δώσεις λίγη έμφαση στα χέρια σου. Μπορείς είτε να αρκεστείς στο 10λεπτο που προσφέρει η Dong -το οποίο περιέχει και σωστό ζέσταμα- είτε να συνδυάσεις αυτές τις ασκήσεις με ένα ευρύτερο πρόγραμμα που ακολουθείς μέσα στην εβδομάδα.

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες της. Ακόμη κι αν είσαι αρχάρια ή αν έχεις καιρό να γυμναστείς, προσπάθησε να μην κάνεις διαλείμματα ανάμεσα στις ασκήσεις. Ένα τέτοιο 10λεπτο είναι πολύ πιο αποτελεσματικό όταν πραγματοποιείται ενιαία, χωρίς διακοπές.

Για να μπορέσεις να το ολοκληρώσεις αποτελεσματικά, δώσε έμφαση στην αναπνοή σου

Όπως και σε κάθε άλλη μορφή γυμναστικής, έτσι κι εδώ η προσοχή σου πρέπει να είναι στραμμένη στο σώμα και την αναπνοή σου. Μετά από τα πρώτα 5 λεπτά είναι βέβαιο ότι θα αρχίσεις να αισθάνεσαι κάποια κούραση και τα χέρια σου να “καίνε”. Προσπάθησε όσο μπορείς να συνεχίσεις ακάθεκτη, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Dong.

featured image: cottonbro