Αν αναζητάς έναν ακόμα τρόπο να νιώθεις πιο ήρεμος, η λύση είναι στα χρώματα της διακόσμησης. Το χρώμα που επιλέγεις για τους χώρους στους οποίους κινείσαι είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει λόγος που αποκαλείται και color therapy.

Αν σκέφτεσαι λοιπόν να κάνεις ένα color makeover στο σπίτι σου, συνέχισε να διαβάζεις. Διάσημοι διακοσμητές έχουν δώσει τη σφραγίδα τους γι’ αυτά.

Φωτεινό λευκό από τον Sherwin Williams

Το κλασσικό λευκό αποτελεί χρώμα passepartout. Δίνει μία καθαρή αίσθηση στο χώρο σου. Επίσης, έχει και μία πιο μοντέρνα φρεσκάδα που ταιριάζει σε όποιο χώρο θες.

Twenty20 Stock Gallery @rmalo5aapi

Σκούρες αποχρώσεις από την Stefanie Stein

Με τη βάση της στο Los Angeles, η διακοσμήτρια προτείνει σκούρες αποχρώσεις στο σπίτι. Αυτές δίνουν μία πιο ζεστή και cozy αίσθηση κατά την άποψη της.

@prime_aesthetics

Γκρι, γκρι, γκρι από την Laurel Nelson 

Αν δεν θέλεις να συμβιβαστείς με τα απλά neutrals, βάλε λίγο γκρι στο χώρο σου. Θα αποκτήσει χαρακτήρα και θα “σπάσει” τη μονοτονία. Από την άλλη, μπορείς να προσθέσεις πιο ουδέτερες αποχρώσεις στα έπιπλα σου.

@romashilin

Neutrals που είναι απροσδιόριστα από τον Kevin Isbell

Θα έχεις βρεθεί σε χώρους που σου φαίνονται baby blue ή light yellow αλλά δεν είσαι και σίγουρη ότι είναι αυτό. Αυτή την τεχνική σου προτείνει ο ιδιοκτήτης της Kevin Isnell Interiors. Η επιλογή αυτή δεν είναι καθόλου βαρετή αφού  απαλά χρώματα συνδυάζονται σε ένα. Απαλό πράσινο, κίτρινο, ροζ ή γαλάζιο είναι μερικές επιλογές.

Photo by Aaron Bengochea

Λευκό, μάρμαρο και χρωματικές αντιθέσεις από την Courtney Bishop

www.crystalsinclairdesigns.com

Ζει και εμπνέει στο Charleston της Αμερικής. Η πρόταση της είναι το λευκό, το μαρμάρινο decor αλλά και κάποιες μικρές αλλά αισθητές χρωματιστές λεπτομέρειες. Αυτές είναι εξάλλου που δημιουργούν αντιθέσεις και δίνουν ζωντάνια στο χώρο σου.

Γκρι του πάγου από την  Courtney Bishop 

Η ίδια επίσης, συστήνει το ψυχρό αλλά δυναμικό γκρι του πάγου. Ταιριάζει στο σαλόνι σου, στην κουζίνα και στο υπνοδωμάτιο σου. Σου θυμίζει κάτι από λευκό αλλά δεν είναι. Κάνει έτσι, το σπίτι σου πολύ πιο μοντέρνο.

www.katiemartinezdesign.com

Ροζ από την Liz Caan

Παρότι το ροζ στους τοίχους μπορεί να ακουστεί παράδοξο, δεν είναι. Το απαλό ροζ δίνει μία πολύ girly και νεανική όψη στο χώρο. Είναι ζεστό χρώμα με αποτέλεσμα να “καλωσορίζει” όποιον εισέρχεται στο χώρο άμεσα. Μπορείς να το συνδυάσεις με απαλό πετρόλ στα έπιπλα σου, κίτρινο ή ακόμη και μπορντώ.

www.papernstitchblog.com

Το χρώμα της λεβάντας από τον Timothy Brown

Ο Αμερικανός διακοσμητής, προτείνει το χρώμα του αγαπημένου σε πολλούς φυτού. Το φυσικό χρώμα της λεβάντας σου θυμίζει το μωβ. Η λεβάντα είναι γνωστή για την καταπολέμηση του άγχους και του στρες. Φαντάσου λοιπόν να έχεις το μαγικό αυτό χρώμα συνεχώς γύρω σου.

Photography by Stephen Ken Johnson 

Pastel χρώματα από την Jessie Yoon

Μη φοβηθείς τις pastel αποχρώσεις. Είναι αναμφίβολα γαλήνιες και κάνουν το χώρο σου πιο φρέσκο. Εκτός από αυτό, ένα πιο γαλήνιο χρώμα στον τοίχο μπορεί να στηρίξει πιο δυναμικά χρώματα στον υπόλοιπο χώρο σου. Σε έπιπλα, κάδρα ή πίνακες.

Twenty20 Stock Gallery @kayp

Σκούρο γκρι από την Jessie Yoon 

Η ίδια διακοσμήτρια είναι των άκρων. Από τα pastel, σου προτείνει επίσης και το πολύ σκούρο γκρι που θυμίζει μαύρο. Ο χώρος σου θα μεταμορφωθεί απευθείας ενώ μπορείς να το συνδυάσεις με πιο απαλά χρώματα σε έπιπλα και πίνακες.

Twenty20 Stock Gallery @alexggy10
featured photo: Τwenty20 Stock Gallery @rmalo5aapi