Ξέρουμε όλοι ότι δύο ποτά παραπάνω μπορούν πέρα από την ζαλάδα που θα φέρουν, θα αυξήσουν και τον αριθμό που δείχνει η ζυγαριά σου αλλά και να προκαλέσουν φούσκωμα την επόμενη μέρα.

Αυτές είναι οι τροφές που θα σε προετοιμάσουν για μία βραδιά χωρίς τις ανεπιθύμητες επιδράσεις του αλκοόλ.

1. Αχλάδι

Το αχλάδι ή ο χυμός του μειώνει τις αρνητικές επιδράσεις του αλκοόλ κατά 20%.

2. Πράσινο smoothie

Η κατανάλωση ενός χυμού ή smoothie από λαχανικά πριν βγεις για ποτό ή ακόμα και μετά, θα βοηθήσει στην διατήρηση των ηλεκτρολυτών και των θρεπτικών συστατικών, τα οποία αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το aftermath των ποτών.

3. Γλυκοπατάτα

Οι γλυκοπατάτες είναι υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, οι οποίες αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού και διατηρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά ενώ πίνεις.

4. Κοτόπουλο

Η άπαχη πρωτεΐνη διατηρεί τα σάκχαρο αίματος σταθερό με αποτέλεσμα να έχει λιγότερες απότομες αυξομειώσεις κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

5. Καρπούζι

Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, έτσι χρειάζεται να καταναλώνεις νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το καρπούζι, με περιεκτικότητα 91,5% σε νερό είναι το απόλυτο φρούτο για να ξεκινήσεις τη βραδιά πριν την έξοδο. Το ίδιο ισχύει και για το αγγούρι.

6. Γάλα

Το γάλα αποτελεί έναν ακόμα τρόπο να φροντίσεις για την ενυδάτωση του σώματός σου. Επίσης, είναι πλούσιο σε κάλιο, συστατικό που τείνει να χάνει το σώμα όταν πίνεις αλκοόλ.

7. Σολομός

Το αλκοόλ εκτός των άλλων, επηρεάζει αρνητικά και την περιεκτικότητα του οργανισμού σε Β-12, βιταμίνη -που υπάρχει στον σολομό-  που χρειάζεται το σώμα για την βραχυπρόθεσμη μνήμη και τις γνωσιακές ικανότητες.

8. Hummus

Το hummus μπορεί να ενισχύσει την απορρόφηση των βιταμινών του συμπλέγματος Β, τις οποίες μειώνει η αυξημένη κατανάλωση ποτού. Επίσης, λόγω των αμινοξέων που περιέχει, μπορεί να σε προστατεύσει από το -πάντα ανεπιθύμητο- hangover.

9. Αυγό

Η κατανάλωση ενός γεύματος με αυγό πριν βγεις για ποτό ή την επόμενη μέρα σαν πρωινό, θα βοηθήσεις στη διάσπαση των τοξινών του αλκοόλ λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνη, και το αμινοξύ κυστεΐνη.

10. Σπαράγγια

Τα αμινοξέα στα σπαράγγια έχει βρεθεί ότι βοηθούν στον μεταβολισμό του αλκοόλ. Η υπερκατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο ήπαρ, του οποίου τα κύτταρα έχουν την ιδιότητα  να προστατεύσουν τα σπαράγγια.

www.facebook.com/virginiaskoulidi | www.instagram.com/dietlicious_gr

featured image: unsplash.com