Ο χρόνος άλλαξε, εσύ; Μέσα στους στόχους που μπορεί να έχεις θέσει για το νέο έτος, πιθανόν να βρίσκεται και η πραγματοποίηση ενός ταξιδιού. Είναι καιρός πλέον, να το εντάξεις στη ζωή σου και να μην το αναβάλεις συνεχώς. Σκέψου διαφορετικά, γίνε πιο ανοιχτόμυαλος ή δεκτικός σε μία διαφορετική κουλτούρα, κουζίνα, τρόπο ζωής και δώσε την ευκαιρία να γνωρίσεις καινούρια μέρη, ακόμα κι αν πιστεύεις ότι δεν σου ταιριάζουν. Αν δεν πας, δεν θα το μάθεις ποτέ.

Όπου και αν βρίσκεσαι, κοντά στην πατρίδα σου ή στην άλλη άκρη του ωκεανού, δεν έχει σημασία. Είσαι σε έναν προορισμό που θα σου δώσει εμπειρίες, αναμνήσεις –πολλές φωτογραφίες- και στιγμές που δεν γυρνούν πίσω. Φέτος, δεν θα είναι η χρονιά που θα γράψεις «Paris» στο ημερολόγιο σου, αλλά θα κλείσεις αυτό το εισιτήριο για να δεις από κοντά όσα ονειρεύεσαι. Παρακάτω θα βρεις τα απαραίτητα tips για να το κάνεις:

1. Aγόρασε μία καλή βαλίτσα

Αν μιλάμε για ταξίδια, ο τρόπος που θα μεταφέρεις τις αποσκευές σου είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Φρόντισε να χρησιμοποιείς μία καλή, σταθερή βαλίτσα, με το ανάλογο μέγεθος που χρειάζεται για τον τρόπο που ταξιδεύεις. Επίσης, μπορείς να βάλεις ένα λουκέτο έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά και μία μικρή καρτέλα, όπου θα αναγράφεται το όνομα σου για να τη βρίσκεις πιο εύκολα.

2. Φτιάξε ή ανανέωσε το διαβατήριο σου

Άλλο ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι, είναι αυτό της έκδοσης του διαβατηρίου. Αν έχεις ήδη ένα, ακόμη καλύτερα, μπορείς απλώς να ελέγξεις αν χρειάζεται ανανέωση. Αρκεί να συμπληρώσεις τα απαραίτητα έγγραφα και την πληρωμή για να φτάσεις στον αγαπημένο σου προορισμό.

3. Κάνε μία έρευνα πριν το ταξίδι

Μπορεί να έχεις μία ολόκληρη λίστα με τα μέρη που θες να επισκεφτείς, το καταλαβαίνουμε. Ξεκίνα όμως, με αυτό που είναι πιο κοντινό και πιο προσιτό για επίσκεψη. Όταν προγραμματίζεις κάποιο ταξίδι, θέλει οργάνωση. Αφιέρωσε κάποιο χρόνο για να εξερευνήσεις τα ξενοδοχεία, τη μετακίνηση, τα μέρη που θα επισκεφτείς ή τα extreme sports που ίσως θες να δοκιμάσεις. Γενικότερα, βρες τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις όσο θα βρίσκεσαι εκεί.

4. Κατέβασε μερικά travel apps

Αντί να περνάς αρκετό χρόνο πάνω από χάρτες ή σημειωματάρια, μπορείς να κατεβάσεις μερικές ταξιδιωτικές εφαρμογές οι οποίες θα σε εξυπηρετήσουν καλύτερα τόσο στην οργάνωση όσο και τη διεκπεραίωση του ταξιδιού σου. Θα μπορέσεις να βρεις ανά πάσα στιγμή τα μέρη που αναζητάς, να δημιουργήσεις λίστες τις οποίες θα τσεκάρεις ή να συνδέεσαι με πιθανούς τόπους διαμονής.

5. Κάνε πρώτα ένα ταξίδι στη χώρα σου

Αν ο στόχος σου είναι να ταξιδεύεις περισσότερο, ξεκίνα με μικρά βήματα. Οργάνωσε ένα μικρότερο, κοντινότερο ταξίδι. Θα έχεις την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις τη βαλίτσα σου, να εξασκηθείς στο πως βρίσκεις και κλείνεις δωμάτια αλλά και φυσικά, να ανακαλύψεις τις ομορφιές του τόπου σου.

6. Πέρνα ένα σαββατοκύριακο στη φύση

Αυτό σίγουρα θα σε βάλει σε #travelmode. Αφιέρωσε λίγο χρόνο στον καθαρό αέρα, στη φύση, στη γυμναστική και θα ανακαλύψεις πως θα δεις τα πράγματα γύρω σου με άλλη ματιά. Ή ακόμη και αν δεν μείνεις ευχαριστημένη, θα έχεις τη δυνατότητα να καταλήξεις στο τι είδους διακοπές προτιμάς.

7. Επισκέψου τη φίλη που ζει στο εξωτερικό

Τι καλύτερο, από το να επισκεφτείς ένα φίλο που βρίσκεται ήδη στον αγαπημένο σου προορισμό; Μην ξεχνάς, πως είναι ένας από τους locals πια και θα ξέρει να σε κατατοπίσει ή και να επικοινωνήσει αν η γλώσσα σου είναι άγνωστη. Το ότι θα περάστε τέλεια είναι δεδομένο.

8. Κάνε αυτό το ταξίδι με το σύντροφο σου

Θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ένα καινούργιο μέρος μαζί, να περάσετε φυσικά περισσότερο χρόνο παρέα και να δημιουργήσετε αναμνήσεις που θα μείνουν σίγουρα και στους δυο. Πάρτε την κάμερα και είστε έτοιμοι!

9. Διάβασε σχετικά βιβλία

Όταν δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο ή χρήμα για να πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι μέσα στη χρονιά, προμηθεύσου με σχετικά βιβλία που σίγουρα θα σε «ταξιδέψουν» και μόνο με την ανάγνωση τους.

10. Τόλμησε ένα υπερατλαντικό ταξίδι

Με την επιρροή των social media και των travel influencers, είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στις πανέμορφες, εξωτικές εικόνες. Φυσικά και μπορείς να επιχειρήσεις ένα διαφορετικό, μακρινό, εξωτικό ταξίδι αν είναι αυτό που θέλεις αρκεί φυσικά, να έχεις εξοπλιστεί με τα χρήσιμα έγγραφα, τη σωστή βαλίτσα και να έχεις κάνει την απαραίτητη έρευνα!

Bon voyage!

Διάβασε ακόμα:

Γιατί το να «σπας» τους στόχους της νέας χρονιάς είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για σένα

featured image: Elite Daily