Αν είσαι ένα βήμα πριν δεις το La La Land για πολλοστή φορά, δώσε μια ευκαιρία στις παρακάτω ταινίες. ΟΚ, μπορεί να μην περιλαμβάνεται ο Ryan Gosling στο cast τους, αλλά θα ικανοποιήσουν και με το παραπάνω την culture διάθεσή σου για ένα πολύ καλό μιούζικαλ.

Singin’ in the rain (1952)

Να μιλήσουμε για τα εξαιρετικά χορευτικά των Gene Kelly, Donald O’Connor και Debbie Reynolds; ΟΚ. Αλλά όπως και να έχει είναι μια από τις απόλυτα must-see ταινίες.

Moulin Rouge (2001)

Ewan Mc Gregor και Nicole Kidman ερωτεύονται στο Παρίσι και εσύ παράλληλα θα βρεθείς να τραγουδάς Elton John. Ίσως και για μέρες.

West Side Story (1961)

Αν δεν έχεις παρακολουθήσει το μιούζικαλ σε κάποια θεατρική σκηνή (σχεδόν αδύνατον) δες αυτή την πιο σύγχρονη εκδοχή του Romeo ans Juliet. Λογικά, θα αντιγράψεις τις χορογραφίες.

Dreamgirls (2006)

Το κόστος της φήμης είναι μεγάλο. Στο Dreamgirls οι Jennifer Hudson, Anika Noni Rose και Beyoncé το μαθαίνουν με τον σκληρό τρόπο.

Mamma Mia! (2008)

Ελληνικά νησιά, ωραία πλοκή και η μουσική των ABBA. Δε νομίζουμε πως χρειάζεσαι άλλους λόγους για να δεις αυτό το μιούζικαλ.

Once (2006)

Το τραγούδι των τίτλων αυτής της ιρλανδικής ταινίας κέρδισε Όσκαρ, αλλά και την καρδιά μας. Ένας street performer ενώνεται με μια μουσικό για να γράψουν μουσική. Τα υπόλοιπα θα τα δεις στην οθόνη σου.

Enchanted (2007)

Η μέλλουσα κακιά πεθερά μιας πριγκίπισσας τη στέλνει με ένα ξόρκι στο πιο μη μαγικό μέρος του κόσμου: τη Νέα Υόρκη. Πριγκίπισσα η Amy Adams.

Sing Street (2016)

Ένα αγόρι στο Δουβλίνο είναι διατεθειμένο να κάνει τα πάντα για να εντυπωσιάσει το κορίτσι που του αρέσει. Συμπεριλαμβανομένου και του να φτιάξει την πιο cool μπάντα του σχολείου.

Hairspray (2007)

Η Tracy ξεκινάει μια επανάσταση όταν κερδίζει έναν ρόλο σε ένα τοπικό show χορού στη Βαλτιμόρη. Στόχος της; Να εξαλειφθούν οι διακρίσεις στην τηλεόραση.

God Help The Girl (2014)

Ένα κορίτσι που αντιμετωπίζει κατάθλιψη, ρισκάρει το comfort zone του φτιάχνοντας μια μπάντα. Το καστ σου είναι γνώριμο, από το band Years and Years, από τη σειρά Skins και από τη σειρά ταινιών Λέμονι Σνίκετ, που έχεις δει εκατομμύρια φορές ως παιδί.

featured image: JustWatch