Όσο και αν προσπαθούν να σε πείσουν οι φίλοι σου να προχωρήσεις σε μία νέα σχέση μερικές φορές απλά δεν είσαι έτοιμη. Crush ή μακροχρόνια σχέση, το να προχωρήσεις απαιτεί χρόνο.

Δεν έχει σημασία αν ήταν το soulmate σου ή κάποιος που είχες ενθουσιαστεί. Σημασία έχει πως κάθε είδους σχέση είναι μοναδική στο είδος της και τη βιώνεις διαφορετικά εκ των έσω. Όσες λοιπόν συμβουλές ακούσεις, αν δεν νιώθεις έτοιμη να κάνεις το επόμενο βήμα, δεν θα το κάνεις. Δεν λέμε πως είναι κακό, αλλά οφείλεις στον εαυτό σου μία εξήγηση.

Είσαι έτοιμη να προχωρήσεις στην τελική ή όχι; Τα παρακάτω σημάδια θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις.

1. Δεν θέλεις να αλλάξουν τα πράγματα

Αν έχεις μόλις χωρίσει, ό,τι και αν ήταν αυτό που είχατε, πιθανόν να μην θες να δεις την αλήθεια. Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου μια ιδανική εκδοχή αυτού που είχατε και να το ωραιοποιείς. Γενικότερα, έχεις μία άρνηση στο να αποδεχτείς την τελική έκβαση της σχέσης και να συμβιβαστείς με το ότι δεν θα σε παίρνει τηλέφωνο κάθε πρωί.

2. Έχεις ακόμη συναισθήματα

Αν η σχέση δεν τελείωσε από κοινού, συνήθως είναι δύσκολο να σβήσεις απλά τα συναισθήματα σου. Κάνεις σενάρια του πώς θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί αν φερόσασταν διαφορετικά, φαντάζεσαι πως θα ήσασταν ακόμα μαζί. Δεν αφήνεις με άλλα λόγια το μυαλό σου να σκεφτεί κάτι πιο ρεαλιστικό πέρα από το what if. Παρόλα αυτά, αν έληξε ήρεμα, χωρίς θυμό, θα σου είναι ευκολότερο να το εξομαλύνεις μέσα σου και να προχωρήσεις.

3. Σε κάνει ακόμη να χαμογελάς

Μπορεί αν μη το ελέγχεις αλλά ίσως έχει ακόμη την ικανότητα να “ορίζει” αν θα έχεις bad/good mood. Ο λόγος είναι πως είσαι συναισθηματικά δεμένη μαζί του και είναι δύσκολο να αποκολληθείς από αυτό. Ίσως αναρωτιέσαι πως έλυνες τα προβλήματα σου τόσο καιρό και πώς καθάριζες το μυαλό σου αν δεν μιλούσες σε εκείνον. Αν νιώθεις παγιδευμένη σε αυτές τις σκέψεις, δεν έχεις ακόμη την αυτοπεποίθηση να προχωρήσεις.

4. Διαβάζεις παλιά σας μηνύματα

Θες με λίγα λόγια να αναβιώσεις τις στιγμές οικειότητας σας. Αυτό είναι επικίνδυνο σπορ καθώς προσπαθείς ουσιαστικά να βάλεις τον εαυτό σου σε μία παρελθοντική κατάσταση. Ωστόσο, όσο περισσότερο μένεις στο τι λέγατε παλιά, τόσο λιγότερο θα αντιμετωπίζεις ρεαλιστικά την κατάσταση.

5. Κάνεις πράγματα που στον θυμίζουν

Ξανά, προσπαθείς να αναβιώσεις τις στιγμές που ενδεχομένως περνούσατε μαζί. Θέλεις νοητά να φέρνεις το παρελθόν στο παρόν σου. Προσπαθείς να εισάγεις ξανά μικρά στιγμιότυπα στην καθημερινότητα σου. Το μόνο που μπορείς να καταφέρεις με αυτό είναι να πλημμυρίζεις από αναμνήσεις.

6. Σας φαντάζεσαι ακόμη μαζί

Το μυαλό μπορεί να είναι σύμμαχος ή αντίπαλος σου. Όταν κάνεις εικόνα το πως θα μπορούσατε να είστε μελλοντικά, δίνεις στον εαυτό σου ψεύτικες ελπίδες. Θες να ελπίζεις σε κάτι πιθανό, αντί να εστιάζεις στο πραγματικό.

7. Είναι “πρότυπο” για οποιονδήποτε επόμενο

Ίσως έχεις επιχειρήσει να προχωρήσεις σε κάποια επίπεδα. Το πρόβλημα είναι ότι συγκρίνεις τον πρώην σου με οποιονδήποτε πιθανό νυν. Τον έχεις σαν πρότυπο, συγκρίνοντας τον τρόπο που μιλά, που κάνει χιούμορ, που σου φερόταν. Άσε τα standrads αυτά στην άκρη και τόλμησε να γνωρίσεις κάποιον καινούριο από το μηδέν.

8. Πιστεύεις ότι δεν μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο

Σε συνάρτηση με το νούμερο 7, δεν έχεις καμία θετική προοπτική για το μέλλον. Δεν πιστεύεις πραγματικά ότι θα βρεις κάτι αντάξιο αυτού που είχατε εσείς οι δύο. Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο χωρίς να έχεις προδιαγραφές στο μυαλό σου και κάτι καινούριο θα εμφανιστεί ευκολότερα στη ζωή σου.

9. Θέλεις να περνάτε χρόνο μαζί

Μπορεί να έχεις πείσει τον εαυτό σου πως το να περνάτε χρόνο μαζί είναι ΟΚ και καθόλου άβολο. Πως θα είσαι άνετη και δεν θα δένεσαι μαζί του περισσότερο. Βάζοντας τον όμως συνεχώς στη ζωή σου σημαίνει πως δεν είσαι έτοιμη να τον αποχωριστείς. Όσο φιλελεύθερη και αν θες να είσαι, το να περνάτε ακόμη χρόνο μαζί, δεν επουλώνει τις πληγές σου.

10. Απλά δεν θέλεις να προχωρήσεις

Όλα καταλήγουν στο απλό αυτό συμπέρασμα. Αρνείσαι να ακούσεις οποιοδήποτε tip για να προχωρήσεις και θες να “θρηνήσεις” με τον τρόπο σου. Είναι απόλυτα λογικό. Χρειάζεσαι χρόνο και υπομονή. Δώσε στον εαυτό σου αυτό που χρειάζεται και όταν θα είσαι έτοιμη για κάτι καινούριο, θα το καταλάβεις.

featured photo: Τwenty20.com/michellesimone