Το να επιλέξεις εκείνον που θα σε συντροφεύσει σε όλη σου τη ζωή είναι μια μεγάλη απόφαση. Μερικές φορές, ‘απλά ξέρεις’ οτι είναι ο ‘ένας’ τη στιγμή που έχετε γνωριστεί. Αλλά τις περισσότερες φορές, είναι πιο σύνηθες να μην είσαι τόσο σίγουρη. Εμπιστεύσου με, το να μην είσαι σίγουρη είναι απολύτως λογικό! Εαν βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση και προσπαθείς ακόμη να ξεκαθαρίσεις τι νιώθεις, ορίστε 10 σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν ο σύντροφος σου είναι κατάλληλος.

c9884d30-110f-431b-af74-4d79e2aa32ba

  1. Όταν φαντάζεσαι το μέλλον μαζί του, αυτό περιλαμβάνει πολλές αλλαγές

Αν λες στον εαυτό σου οτι όλα θα είναι διαφορετικά όταν παντρευτείτε – θα αρχίσεις να είσαι προτεραιότητα του και όχι οι φίλοι του, θα υποστηρίζει τους στόχους σου κτλ – τότε αναρωτήσου αν θα μπορούσες να είσαι μαζί του όπως ακριβώς είναι, για το υπόλοιπο της ζωής σου. Ο γάμος δεν είναι ένα μαγικό ραβδί που κάνει τους ανθρώπους να ωριμάσουν.

  1. Ο σύντροφος σου είναι κακός μαζί σου 

Ξέρεις εκείνο το άτομο που σε προσβάλλει και μετά λέει πως ‘κάνει πλάκα’ και οτι ‘είσαι πολύ ευαίσθητη’ όταν γίνεσαι κατακόκκινη και βουρκώνεις; Ναι, αυτό το άτομο δεν θα πρέπει να είναι ο σύντροφος σου για όλη σου τη ζωή. Τρέχα.

  1. Φοβάσαι πως θα μείνεις μόνη

Όταν όλοι γύρω σου παντρεύονται και αποκτούν παιδιά, είναι εύκολο να ‘πείσεις’ τον εαυτό σου πως είναι ο ‘ένας’. Αλλά, το να παντρευτείς κάποιος ενώ δεν είσαι πραγματικά ερωτευμένη είναι απίστευτα μοναχικό – ακόμη περισσότερο απο το να είσαι μόνη.

  1. Δεν νιώθεις ο εαυτός σου όταν είσαι με τον σύντροφο σου

Το να μεγαλώνεις και να αλλάζεις είναι φυσικό κομμάτι της ζωής, αλλά μερικές φορές αυτές οι αλλαγές μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις πιεσμένη ή πως έχεις κάνει λάθος. Δεν θα πρέπει να παριστάνεις πως είσαι κάποια που δεν είσαι, για να διατηρήσεις το σύντροφο σου χαρούμενο. Παρομοίως, αν νιώθεις πως δεν σου αρέσει ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι όταν είσαι μαζί του (νιώθεις ανασφαλής κτλ), ίσως αυτό να είναι ένα κακό σημάδι.

  1. Οι φίλοι και οικογένεια σου δεν συμπαθούν τον σύντροφο σου

Μερικές φορές, κάποιος μπορεί να απορρίψει το σύντροφο σου λόγω βιαστικών συμπερασμάτων. Αλλά, αν όλοι οι φίλοι και η οικογένεια σου δεν συμπαθούν το σύντροφο σου, τότε αξίζει να τους ακούσεις και να πάρεις στα σοβαρά τις ενστάσεις τους.

  1. Ο σύντροφος σου είναι αγενής

Είτε ο σύντροφος σου είναι αγενής στους φίλους σου, το σκύλο σου, το σερβιτόρο ή και ολόκληρους πληθυσμούς, η αυθάδεια (ή ακόμη χειρότερα – ο φανατισμός) δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ο σύντροφος σου.

  1. Νιώθεις πως δεν είσαι αρκετά καλή για τον σύντροφο σου 

Το άλλο σου μισό θα πρέπει να σε εμπνέει να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Αλλά, αν συνεχώς νιώθεις πως δεν είσαι αρκετά έξυπνη ή αρκετά ελκυστική ή πλούσια, τότε στο μέλλον θα νιώσεις πικραμένη και δυστυχισμένη – και στο τέλος θα θέλεις να είσαι με κάποιον που σε κάνει να νιώθεις αρκετή, όπως ακριβώς είσαι.

  1. Δεν εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλο

Εαν ο ένας απο εσάς διαβάζει τα μηνύματα του άλλου, τσεκάρει το Facebook ή είναι ανακριτικός μετά απο μια έξοδο, τότε θα πρέπει να αναρωτηθείς ποιά είναι η πηγή όλης αυτής της συμπεριφοράς. Είναι ανασφάλεια ή ο ίδιος είναι ύπουλος; Όποιος και αν είναι ο λόγος, δεν είναι καλό σημάδι.

  1. Δεν θέλει να σε παντρευτεί

Ο γάμος είναι ένα μεγάλο βήμα και είναι απολύτως φυσιολογικό αν δεν είστε έτοιμοι για αυτό την ίδια στιγμή. Αλλά, αν περιμένετε και περιμένετε ( και περιμένετε) τον σύντροφο σας να το πάρει απόφαση, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμος να συζητήσει για αυτό το θέμα, τότε θα πρέπει να είστε και οι δυο ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

  1. Ξέρεις πολύ καλά πως δεν είναι ο ‘ένας’ για εσένα

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσοι διαζευγμένοι άνθρωποι έχουν πει, ‘Θυμάμαι τη μέρα του γάμου μου να λέω ‘Οκ, μπορώ πάντοτε να πάρω διαζύγιο΄. Αν η διαίσθηση σου, σου λέει πως αυτό το άτομο δεν είναι ο άνθρωπος σου, θα πρέπει να την ακούσεις.