Η σημασία της φιλίας έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Έχουμε χιλιάδες «φίλους» αλλά κατά πόσο αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να θεωρηθούν πραγματικοί φίλοι;  Ποιοι είναι αυτοί που δεν θα είναι εκεί μόνο για τα likes και τα reactions αλλά για να χαρούν με τις χαρές μας και να σταθούν δίπλα μας στις δυσκολίες; Παρακάτω θα βρεις τα δέκα σημάδια για να καταλάβεις αν οι φιλίες σου είναι αληθινές και τα χαρακτηριστικά που δείχνουν πως μπορούν να κρατήσουν για πάντα!

Πάντα βρίσκετε χρόνο η μία για την άλλη

Όσο φορτωμένα προγράμματα και να έχετε, όσο αντίθετα προγράμματα και να έχετε, πάντα βρίσκεται χρόνο να βρεθείτε και να περάσετε όμορφες στιγμές μαζί. Μπορεί αυτό να μη συμβαίνει κάθε μέρα, αλλά πάντα το να περάσετε χρόνο μαζί είναι στις προτεραιότητες σας.

Η ειλικρίνεια είναι το παν

Δεν θα συμφωνείτε πάντα και πολλές φορές η μία δεν θα «εγκρίνει» τις πράξεις της άλλης. Όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία. Οι πραγματικοί φίλοι είναι εκεί πάντα. Ακόμα και όταν δεν συμφωνούν.

Και οι δυο θα ξεφύγετε από το comfort zone σας

Μπορεί να είστε φίλες χρόνια, αλλά η κάθε μία έχει το χαρακτήρα της, τα θέλω της και τις συνήθειες της. Έτσι η μία θα τραβάει την άλλη παρακάτω. Θα κάνετε και οι δυο πράγματα που από μόνες σας δεν θα σκεφτόσασταν καν.

Δεν μπορείτε να κρύψετε τα συναισθήματά σας

Καμιά φορά, η φίλη σου καταλαβαίνει πριν καν καταλάβεις εσύ η ίδια τι σου φταίει και γιατί. Είναι σαν να έχει μία μαγική ικανότητα να μπαίνει στο μυαλό σου και να διαβάσει τις σκέψεις σου.

Πώς να διατηρήσεις μια φιλία μέσα σε μια χαοτική, ενήλικη καθημερινότητα
MyDomaine

Απολαμβάνετε τα ταξίδια μαζί

Το να ταξιδεύεις με κάποιον δεν είναι πάντα όσο ωραίο και ευχάριστο θα θέλαμε. Είναι εύκολο  να προκύψουν προβλήματα και εντάσεις για τα μικροπράγματα. Αλλά όταν έχει να κάνει με την κολλητή σου, η μία γνωρίζει την άλλη τόσο καλά που δεν αντιμετωπίζετε τέτοια προβλήματα.

Η ησυχία δεν είναι πότε άβολη

Δεν χρειάζεται πάντα να συζητάτε ή να κάνετε κάτι για να περνάει ευχάριστα η ώρα σας. Μπορείτε απλά να κάθεστε σε ησυχία και να απολαμβάνετε την η μία την παρέα της άλλης.

Η καλή σου φίλη πάντα θα σε υποστηρίξει

Θα σε υποστηρίξει ακόμα και όταν εσύ η ίδια δεν μπορείς να υποστηρίξεις τον εαυτό σου. Ή μάλλον, κυρίως τότε θα σε υποστηρίξει! Είναι το στήριγμά σου.

Μπορείτε να συζητήσετε τα πάντα

Νιώθετε άνετα να συζητήσετε θέματα που δεν τολμάτε να συζητήσετε με κανέναν άλλον. Δεν φοβάσαι πως θα σε κρίνει και δεν φοβάται πως θα την κρίνεις. Είστε το safe place η μία της άλλης.

Πάντα είναι εκεί όταν την χρειάζεσαι

Ακόμα και αν είναι μέσα στη νύχτα, ακόμα και αν είναι στην πιο σημαντική εκδήλωση της ζωής της, ακόμα και αν είναι με τον μεγαλύτερό της έρωτα, ξέρεις πως αν τη χρειαστείς θα τρέξει.

Περνάτε πάντα καλά, ακόμα και στα δύσκολα

Εκεί φαίνονται οι σχέσεις… στα δύσκολα. Στα εύκολα όλοι μπορούν να σταθούν δίπλα σου. Αλλά στα δύσκολα φαίνεται ποιος θα σε σηκώσει. Και το πιο σημαντικό για σένα και τη φίλη σου είναι ένα: Ακόμα και στα δύσκολα περνάτε καλά!