Είτε έχεις διαβάσει τα βιβλία είτε έχεις δει τις ταινίες (περισσότερες από μια φορές, δεν σε κρίνουμε) σίγουρα έχεις κάνει πολλές σκέψεις γύρω από τον κόσμο των σχέσεων. Είναι απόλυτα λογικό μιας και μιλάμε για μια τριλογία (βιβλίων & ταινιών) που βασίζεται πάνω στις σχέσεις, έστω και αν δίνει έμφαση στο ερωτικό κομμάτι αυτών. Εμείς λοιπόν, αποφασίσαμε να συντάξουμε μια λίστα των πιο ουσιωδών συμβουλών σχετικά με τις σχέσεις, που εκμαιεύσαμε από την τριλογία αυτή.

Μάθε να ακούς

Η προσοχή που δείχνεις σε αυτά που λέει ο σύντροφος σου είναι βασικό στοιχείο μιας επιτυχημένης σχέσης. Κανένας δε θέλει δίπλα του έναν άνθρωπο ο οποίος να μιλά συνέχεια για τον εαυτό του, ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικός είναι. Και αν το άλλο σου μισό είναι ντροπαλό, όπως η Ana, επιδίωξε τη συζήτηση κάνοντας εσύ ερωτήσεις.

Αγόρασε δώρα με νόημα

Τα πολυτελή δώρα τα οποία από πίσω τους κρύβουν την ανάγκη προβολής της οικονομικής ισχύος αυτού που τα κάνει καταλήγουν να μην έχουν καμία αξία. Ενώ ο Christian είναι πολύ πλούσιος, επιλέγει να κάνει ιδιαίτερα δώρα στην Ana όπως πρώτες εκδόσεις βιβλίων του αγαπημένου της συγγραφέα ή ένα καινούριο laptop όταν το δικό της χάλασε. Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα έχεις χαλάσει -λίγα ή πολλά- αλλά βεβαιώσου ότι υπάρχει μια όμορφη αφορμή πίσω από κάθε δώρο.

Πειραματίσου

Το να κρατάς ζωντανό το ενδιαφέρον στη σχέση είναι απαραίτητο. Δεν είναι και το πιο εύκολο, όμως, αφού προϋποθέτει πολλές φορές να βγεις από την comfort zone. Η Ana βγαίνει, όταν αποφασίσει να εξερευνήσει το «Κόκκινο Δωμάτιο του Πόνου» του Christian. Προφανώς και δεν προτείνουμε να κάνεις οτιδήποτε δε σε ευχαριστεί αλλά το να πειραματιστείς με κάτι νέο, παρεκκλίνοντας από την πεπατημένη οδό, μόνο ενθουσιασμό θα δώσει στη σχέση σου.

Πάτησε πόδι

Και όταν λέμε πάτησε πόδι, εννοούμε όταν δεν σου αρέσει κάτι, να το λες. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη σχέση σου. Η Ana εξέφραζε όποιες ανησυχίες είχε για τη δουλειά του Christian και τις συμβάσεις που υπέγραφε. Εκείνος το εκτιμούσε και έκανε διάφορες αλλαγές. Είναι σημαντικό να μιλάς και επίσης είναι ΟΚ να λες όχι αν δεν αισθάνεσαι άνετα για κάτι.

Προκάλεσε τον σύντροφό σου

Η πρόκληση από μόνη της, είναι διεγερτική. Το να λες ναι σε όλες τις προκλήσεις, δεν είναι και τόσο. Η Ana έχει πολλές φορές ταλαιπωρήσει τον Christian εξαναγκάζοντάς τον να αφήσει στην άκρη τις όποιες φαντασιώσεις του μαζί της, προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα θέμα στη δουλειά ή μια συζήτησή τους. Αυτό είναι πρόκληση για εκείνον. Δεν έχουν όλοι τα ίδια πάθη, αλλά η πρόκληση είναι να μπορείς να αντισταθείς σε αυτά.

Μην καυχιέσαι συνεχώς

Στη σκηνή με το ελικόπτερο, αντί να καυχιέται για τη ικανότητά του να πιλοτάρει ο Christian, δεν λέει τίποτα, σαν να πρόκειται για κάτι απλό και καθημερινό. Απλά βοηθά την Ana με τη ζώνη της και στη συνέχεια απολαμβάνουν και οι δυο την πτήση η οποία καταλήγει στο Seattle. Πόσο γοητευτική η συμπεριφορά αυτή;

Κάνε το απροσδόκητο

Είναι όμορφο να κάνεις εκπλήξεις στον άνθρωπό σου πότε-πότε. Από το να αναθέσει στον οδηγό να επιλέξει ένα sexy outfit για την Ana μέχρι να πάει απροειδοποίητα στη Georgia όπου βρίσκεται η Ana με την μητέρα της για να την γνωρίσει, ο Christian κάνει πάντα το απροσδόκητο. Δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικό. Απλά αρκετό για να ταράξει την ηρεμία.

Ένα μήνυμα μπορεί να κάνει τη διαφορά

Το τελευταίο πράγμα που θες -κι εσύ και εκείνος σίγουρα- είναι να στέλνετε μηνύματα 24/7, ειδικά όταν βρίσκεστε στη δουλειά. Αλλά το να στείλεις ένα μήνυμα με λίγο πιο ερωτικό περιεχόμενο σε ανύποπτη στιγμή είναι ο σίγουρος τρόπος για τον κάνεις να μετράει αντίστροφα μέχρι να έρθει η ώρα να σε δει.

Ρώτα τον πράγματα που σε ενδιαφέρουν

Τα πρώτα ραντεβού και οι πρώτες «τυχαίες» συναντήσεις, κρύβουν τις περισσότερες φορές αμηχανία και νευρικότητα. Η Ana για παράδειγμα ήταν τόσο νευρική στην πρώτη της συνέντευξη με τον Christian, με αποτέλεσμα να τον ρωτάει βαρετές ερωτήσεις. Μόλις όμως ένιωσε άνετα, το πήγε σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο και ρώτησε ότι ήθελε να μάθει. Αυτός είναι ο ιδανικότερος τρόπος να γνωρίσετε ο ένας τον άλλο.

Δείξε τα ταλέντα σου

Δεν εννοούμε να μιλάς συνεχώς για τον εαυτό σου και τα κατορθώματά σου, αλλά το να επιδεικνύεις κάποια από τα ταλέντα σου όπως πχ. το ταλέντο του να φτιάχνεις ένα ωραίο πρωινό ή το να κάνεις καλλιγραφικά γράμματα, θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου αλλά και τον ρομαντισμό στη σχέση.

featured image: The Coffeelicious