Καλοί φίλοι ή αλλιώς οι δεδομένες φιγούρες στη ζωή σου. Αυτοί που σε ξέρουν καλύτερα από τον καθένα και όσο και να τους εκνευρίζεις δε θα σε άλλαζαν με κανέναν. Οι άνθρωποι που έχουν ζήσει μαζί σου backstage όλες τις δυνατές σου στιγμές. Οι αφανείς ήρωες που έχουν γίνει ένα με σένα. Τόσο πολύ που πλέον αποτελούν άχαστο στοίχημα. Θα πόνταρες άνετα all in σ αυτούς τους φίλους. Γιατί η παρουσία τους στη ζωή σου είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη. Ξεχνάς να τους  ευχαριστήσεις. Ξεχνάς να τους πεις πόσο χαίρεσαι που υπάρχουν. Και ας είναι πολλές φορές που ένιωσες ευγνώμον.

Να πεις ευχαριστώ:

1. Για όλες τις φορές που δε σε άφησαν να στείλεις μήνυμα/πάρεις τηλέφωνο σε πρώην

Να γίνει φωτεινή επιγραφή. Έστω να ιδρυθεί μια ομάδα διαχείρισης συναισθηματικών κρίσεων στέρησης. Οι καλοί φίλοι θα σου πάρουν το κινητό και δε θα σου το δώσουν όσο και να τους εκνευρίζει η υστερία σου. Όσο και να λυσάς με την ελπίδα να αποσπάσεις τη συσκευή εκείνοι θα πίνουν ακλόνητοι το ποτό τους.

2. Για όλες τις φορές που σκούπισαν τα δάκρυά σου ή ξενύχτησαν μαζί σου

Ο σωστός ο χωρισμός/τσακωμός θέλει δυνατό ώμο για να σε αντέξει. Θέλει καλούς φίλους που θα πατήσουν pause σε ότι κάνουν και θα τρέξουν να κάνουν support στο δράμα σου.

3. Για όλες τις πικρές αλήθειες που σου είπαν για να σε προστατέψουν

Η αλήθεια πονάει και ενίοτε σώζει ζωές. Αλλά άμα λέγεται από το σωστό στόμα και με τον σωστό τρόπο όλα έρχονται πιο ομαλά. Κάπως έτσι είναι πιο εύκολο να αποδεχτείς ότι πρέπει να κλείσεις επειγόντως ραντεβού στο κομμωτήριο. Γιατί την καροτί απόχρωση στα μαλλιά σου θα είναι δύσκολο να την υποστηρίξεις ως νέο hair trend. Ή απλά καταλαβαίνεις πως το μαγιό που έβαλες στο μάτι προσθέτει πόντους στους γλουτούς. Οι καλοί φίλοι είναι αυτοί που νοιάζονται για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Γι αυτό και θα σε πείσουν να πετάξεις ότι αλλοιώνει την εικόνα σου και να κρατήσεις μόνο ότι είναι ικανό να σε απογειώσει.

4. Για όλες τις φορές που χάρηκαν διπλά με τη χαρά σου

Δεν έχει σημασία τι ήταν αυτό που σε εκανε να χαρείς. Αν ήταν μια προαγωγή, μια επιτυχία ή απλά ένα καινούργιο ζευγάρι πέδιλα. Σημασία έχει που πάγωσαν ότι έκαναν εκείνη τη στιγμή για να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες. Και φυσικά για να ακούσουν πως νιώθεις.

5. Για τις τρελές ιστορίες που έγιναν inside jokes αρκετά μέχρι τα βαθιά σας γεράματα

Βραδιές στη θάλασσα με φωτιές και μουσική. Να τρώτε καρπούζι και να ρίχνετε τα κουκούτσια ο ένας στον άλλον. Ή εκείνες οι θρυλικές βραδιές καραόκε που ακόμα αποτελούν απειλητικά βίντεο για τον πιο φάλτσο. Και άλλα πολλά που δεν μπορείς να τα μοιραστείς αλλά ούτε να τα κάνεις με κανέναν άλλον. Γιατί οι ιστορίες και οι αναμνήσεις είναι ένα κομμάτι φιλίας σας άγνωστο και δυσνόητο για όποιον δεν το ζει

6. Για όλες τις φορές που έγιναν το organizer της ζωής σου

Για τις φορές που σου θύμισαν το ραντεβού στο γυναικολόγο ή σου έκλεισαν εισιτήρια για τη συναυλία που ήθελες να πας. Ή ακόμα χειρότερα όταν οργάνωσαν εξ ολοκλήρου τις διακοπές σας. Τη στιγμή που εσύ ξεδιάντροπα έτρωγες πίτσα δείχνοντας σε φωτογραφίες το αγαπημένο σου νησί.

7. Για όλες τις φορές που δε σε πίεσαν τους ακολουθήσεις

Άλλο φίλος κι άλλο follower. Άλλο κάνω παρέα με κάποιον κι άλλο ψάχνω ένα κλώνο να με ακολουθεί σε όλες μου τις δραστηριότητες . Κακά τα ψέματα δεν παντρεύονται τα μπουζούκια με τις ροκ σκηνές. Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται. Αρκεί να σέβεσαι τη διαφορετικότητα του άλλου χωρίς να σηκώνεις το γνωστό δαχτυλάκι. Τότε είναι η φιλία αποκτά μεγαλύτερη αξία. Να σαι ελεύθερος, να περπατάς παράλληλα και να σε δέχονται όπως είσαι.

8. Για όλες τις φορές που το «σε πέντε λεπτά είμαι εκεί» ήταν ψέμα

Τα ραντεβού δίνονται με ακρίβεια. Εσύ προφασίζεσαι κοσμογονικές καταστροφές και μονίμως αργείς. Αλλά τους βρίσκεις πάντα να σε περιμένουν. Γιατί ξέρουν πως Αγγλίδα δε θα γίνεις ποτέ.

9. Για όλες τις φορές που δε χρειάστηκε να εξηγήσεις γιατί εξαφανίστηκες

Ο γνωστός θα σε ρωτήσει «τι έχεις». Ο καλός φίλος ξέρει ότι δε θέλει να μιλήσεις σε κανέναν. Καταλαβαίνει ότι σ αυτή τη φάση θα χαθείς από το σύμπαν και χρειάζεσαι χρόνο. Δε σηκώνεις τηλέφωνα και δεν περιμένεις πατ πατ στην πλάτη. Μόλις νιώσεις έτοιμη θα εμφανιστείς με θέμα προς συζήτηση.

10. Μα πάνω απ όλα για όλες τις φορές που μέχρι σήμερα ήταν εδώ

Και για όλες όσες θα επακολουθήσουν. Για όλα αυτά που μπορούν να ειπωθούν και για όλα τ άλλα που τα γνωρίζετε μόνο εσείς. Για την εμπιστοσύνη, τη φροντίδα, την κατανόηση και για όλα αυτά που όσο γραφικά κι αν ακούγονται είναι η δική σας αλήθεια.

Οι καλοί φίλοι θα είναι πάντα το τελευταίο κομμάτι στην πίτσα που δεν πρόλαβες ή που το άφησες επίτηδες. Το απροειδοποίητο κουδούνι μέσα στη νύχτα ή το σπαστικά γλυκό «δε με νοιάζει αν κοιμάσαι, ξύπνα έχουμε πρόβλημα».

Οι καλοί φίλοι είναι τόσα κι άλλα τόσα. Είναι οι λόγοι που θα βρεις για τους ευχαριστήσεις αύριο και πάντα θα ξεχνάς αυτό που έγινε χτες. Γιατί σε ότι κι αν συμβαίνει γέλιο ή δάκρυ το αντίδοτο θα είναι πάντα οι καλύτεροί σου φίλοι.