Αρκετές από εμάς τον γνωρίσαμε πρώτη φορά μέσω του ρόλου του ως Harry Goldfarb στην ταινία Requiem For A Dream (2000) και έκτοτε τον ακολουθούμε πιστά. Και τι δεν είναι ο Jared Leto… Ηθοποιός, τραγουδιστής, συνθέτης, οικολόγος, ακτιβιστής, φεμινιστής και fashion icon.

Όμως ξέρουμε πραγματικά τα πάντα για αυτό τον υπέροχο άνθρωπο;

  1. Είναι ο star που έκανε την αυξομείωση κιλών (από επικίνδυνα παχύσαρκος σε ανορεξικός και το αντίστροφο) να φαίνεται παιχνιδάκι. Αλλά φυσικά αυτό προϋπέθετε την έκθεσή του στις πιο περίεργες διατροφές που υπάρχουν, αφού συν τοις άλλοις είναι χορτοφάγος.
  2. Του ανήκει μια πρώην βάση της Αεροπορίας στο Los Angeles, την οποία την διαμόρφωσε σε σπίτι.
  3. Είναι τραγουδιστής και συνθέτης στο συγκρότημα Thirty Seconds To Mars, που δημιούργησε μαζί με τον μεγαλύτερό του αδελφό Shannon Leto, το 1998. Ενώ όταν το 2006 άρχισε να σκηνοθετεί τα μουσικά videos του συγκροτήματος διέδιδε ότι τα σκηνοθετεί ένας εξαιρετικά εκκεντρικός Δανός albino, ο Bartholomew Cubbins. Το όνομα το πήρε από τον αγαπημένο του χαρακτήρα της παιδικής σειράς βιβλίων του Dr. Seuss.
  4. Το 2013, με τη βοήθεια της NASA, το τραγούδι τους “Up in the Air”, έπαιξε μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
  5. Στο πλαίσιο των γυρισμάτων του Suicide Squad έστελνε στους συνεργάτες του τα πιο περίεργα δώρα. Ένα από αυτά ήταν ένα love letter στη Margot Robbie – ως Joker – που παραδόθηκε με τη συνοδεία ενός ζωντανού αρουραίου.

  6. Ο ρόλος του στην ταινία “Dallas Buyers Club” ( 2013 ), του χάρισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου. Ο Jared υποδύεται τη Rayon, μία τρανσέξουαλ γυναίκα, φορέα του ιού HIV. Πήρε το ρόλο έπειτα από μία κλήση στο Skype με τον σκηνοθέτη Jean-Marc Vallée, στην οποία ο Jared εμφανίστηκε ντυμένος γυναίκα, και φλέρταρε με τον Vallée επί 25 λεπτά. Ο σκηνοθέτης της ταινίας αλλά και ο συμπρωταγωνιστής του Jared, Matthew McConaughey, ισχυρίζονται πως μέχρι να ολοκληρώσουν την ταινία, δε γνώρισαν ποτέ πραγματικά τον Leto καθώς ήταν πάντα ο ρόλος του.
  7. Ξεκίνησε την υποκριτική, θεωρώντας πως έτσι θα έβρισκε δουλειά ως σκηνοθέτης. Στα μαθήματα υποκριτικής των 12 εβδομάδων που γράφτηκε όταν πήγε στο Los Angeles στις αρχές του 1990, δεν παραβρέθηκε τελικά ποτέ.
  8. Είναι η πηγή έμπνευσης του Alessandro Michelle,  του Creative Director της Gucci.
  9. Επενδύει σε τεχνολογικά έργα και επιχειρηματικές ιδέες που θεωρεί ότι θα είναι επιτυχείς. Συγκεκριμένα είναι το πρόσωπο πίσω από την εταιρεία Nest.
  10. Μέσω του ονόματός του και του ταλέντου του υποστηρίζει ανθρώπους που πολεμούν για ένα καλύτερο κόσμο. Είναι ο σκηνοθέτης ενός έργου που ονομάζεται “Beyond the Horizon” και αποτελείται από συνεντεύξεις αναφορικά με το μέλλον της ανθρωπότητας.

Είναι ιδιαίτερος, γοητευτικός και ταλαντούχος. Δε φοβάται τις αλλαγές και φτάνει τον εαυτό του στα άκρα. Δεν υποδύεται απλώς τους ρόλους του, τους βιώνει, αφοσιώνεται σε αυτούς και τους προσεγγίζει με μεθοδικότητα. Τέτοιοι είναι οι άνθρωποι που πρέπει να γίνονται πρότυπα.

featured image: W Magazine