Κάθε φορά που οργανώνω ένα ταξίδι, αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα: δεν μπορώ να διαχειριστώ το χώρο της μικρής μου βαλίτσας (aka χειραποσκευής)! Την τελευταία φορά που ταξίδεψα όμως για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό, ανακάλυψα κάποιους πολύ πρακτικούς τρόπους να εξοικονομώ χώρο και να τακτοποιώ έξυπνα τα προσωπικά μου αντικείμενα. Ας δούμε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να ταξιδέψεις άνετα και ξέγνοιαστα στον επόμενο προορισμό:

  1. Πάρε μαζί σου μόνο ρούχα που χρειάζεσαι: Υπολόγισε τις μέρες που θα λείψεις στον προορισμό σου και φτιάξε μόνο συγκεκριμένα outfits που θα χρειαστεί να φορέσεις. Μην μπεις στη διαδικασία να πάρεις π.χ. πρόσθετα αξεσουάρ που δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσεις!
  2. Βάλε στο νεσεσέρ σου μόνο τα απαραίτητα καλλυντικά: Βασικό είναι να γνωρίζεις τι είναι απολύτως απαραίτητο για σένα στην περιποίηση σου. Σίγουρα θα χρειαστείς μια βάση make up, την ενυδατική σου και μια μικρή παλέτα που θα περιέχει όλα τα υπόλοιπα σε πρακτικό size. Επίσης μην ξεχνάς και ένα προϊόν ντεμακιγιάζ σε μέγεθος ταξιδίου.
  3. Μην παίρνεις αντικείμενα που νομίζεις ότι ίσως θα χρειαστείς: Ίσως πολλές φορές να ξεκινάμε ένα ταξίδι με την ανασφάλεια ότι πάντα θα χρειαζόμαστε και κάτι παραπάνω, αλλά αυτό δεν ισχύει στην πράξη. Γι αυτό το λόγο μην παίρνεις άσκοπα πράγματα που θα μπορούσες άνετα να τα αγοράσεις και από τον προορισμό σου.
  4. Διάλεξε ένα ζευγάρι παπούτσια που ταιριάζει με όλα σου τα outfits: Κατά προτίμηση πάρε ένα άνετο ζευγάρι αθλητικών που θα σε βοηθήσει να κυκλοφορήσεις πιο εύκολα σε κάθε σημείο που θα επισκεφθείς.
  5. Μην παίρνεις gadgets που δεν σου είναι απαραίτητα: Ναι φυσικά και θα έχεις το κινητό σου αλλά σε περίπτωση που δεν ταξιδεύεις για επαγγελματικούς λόγους δεν θα χρειαστεί να πάρεις π.χ. και το λάπτοπ σου! Πίστεψε με δεν θα το χρειαστείς. Αν έχεις τη δυνατότητα, ένα τάμπλετ, μικρό και πρακτικό , σώζει πάντα την κατάσταση.
  6. Πάρε ένα ebook αντί για κανονικό βιβλίο: Αυτή είναι μια ξεκάθαρη συμβουλή για book-aholics! Σίγουρα θα εξοικονομήσεις πολύ χώρο με ένα e-book , στην περίπτωση που δεν μπορείς να αποχωριστείς την αγαπημένη σου συνήθεια.
  7. Φόρα τα πιο βαριά ρούχα στο αεροπλάνο: Αν τυχαίνει να ταξιδεύεις χειμώνα και πρέπει απαραίτητα να ντυθείς καλά, φόρα ό,τι πιο βαρύ έχεις σε ρούχο πάνω σου. Το έχουμε ζήσει εξάλλου όλοι με low budget αεροπορικά μας ταξίδια!
  8. Τύλιξε τα ρούχα σε «ρολά»: Έχω παρακολουθήσει πολλές φορές αυτό το κολπάκι σε βιντεάκια στο youtube, αλλά δεν το είχα εφαρμόσει. Στο τελευταίο μου ταξίδι το δοκίμασα με τα εσώρουχα και τα μπλουζάκια μου και όντως βοήθησε απίστευτα. Τύλιξε τα ρούχα σαν rolls και βάλ’τα κατά προτίμηση σαν «τειχάκια» στις άκρες!
  9. Διάλεξε την κατάλληλη βαλίτσα ή τσάντα: Αν ταξιδεύεις με χειραποσεκυή φρόντισε να πάρεις μια μικρή αλλά ευρύχωρη βαλίτσα, που θα χωράει τα απαραίτητα και δεν θα σε κουράζει στο να την έχεις μαζί σου σε όλο το ταξίδι.
  10. Κάνε μια packing list: Καθώς ετοιμάζεσαι, θα βοηθούσε πολύ να κάνεις μια λίστα με ό,τι σκέφτεσαι να πάρεις μαζί σου. Έτσι, διαβάζοντας τη στη συνέχεια θα αποφύγεις το να ξεχάσεις κάτι σημαντικό και ίσως στο τέλος να απορρίψεις και κάποια ασήμαντα αντικείμενα!