Το καλύτερο δώρο φέτος τα Χριστούγεννα μας το έκανε το Netflix! Η νέα σειρά διάλεξε τον κάθε ένα από μας προσωπικά, με αυτό το επιβλητικό YOU ως τίτλο και τον Pen Badgley να σε κοιτά στα μάτια και να σου λέει «εμείς γνωριζόμαστε από κάπου».

Ναι, είναι αυτό που νομίζεις. Ο εσωστρεφής Dan απόφοιτος του Gossip Girl, παραδίδει μαθήματα stalking ως μυστικοπαθής και ερωτοχτυπημένος Joe στο YOU.

Η σειρά είναι εξελίσσεται γύρω από τον έρωτα του Joe για τη Beck και μας παρασύρει μαζί της, στο ένα μετά το άλλο (ακραία) πράγματα που κάνει στην προσπάθειά του να την καταλάβει, να την κερδίσει και να την προστατεύσει. Και ενώ σύμφωνα με τη λογική, ο Joe θα πρέπει να ήταν τουλάχιστον τρομακτικός, έχει αυτό το κάτι που σε παρασύρει και σχεδόν τον συμπαθείς.

Όπως και να έχει η σειρά είναι must see. Αν την έχεις δει, έλα να μελετήσουμε μαζί τα mindfuck μαθήματα που πήραμε. Αν όχι, πάτα pause, πάρε 2 μέρες να ρουφήξεις τη σειρά στο Netflix και αυτό το άρθρο θα σε περιμένει εδώ να το συνεχίσεις όταν ολοκληρώσεις την πρώτη σεζόν.

Έτοιμη; Πάμε:

*Η στιγμή που συνειδητοποιείς πόση ασφάλεια θυσιάζεις για ένα highly engaged προφίλ στα social media. Και η σκέψη που έρχεται με αυτό: “πόσο τροφή στο πιάτο είναι το προφίλ μου για έναν επίδοξο stalker;”

*Ποσό πίσω μας πάει ο λάθος τύπος! Και όλα τα σημάδια είναι εκεί: είναι κυρίως εξαφανισμένος και κάνει ζωάρα (του), δεν κάνει ούτε καν μια έντιμη προσπάθεια να είναι μαζί μας και όλοι οι φίλοι μας έχουν κάτι κακό να πουν για αυτόν. Η ίδια ιστορία. Αλλά για να το δεις πρέπει να συμβεί σε κάποιον άλλο.

*Η επαναφορά ΤΗΣ ερώτησης: πάντα ο ένας προσπαθεί και ο άλλος ξενερώνει; Τώρα μεταξύ μας αν αναρωτήθηκες εσύ ποιος από τους δύο είσαι, μάλλον είσαι αυτός που θέλει ένα τσικ πιο πολύ.

*Σε αυτή τη ζωή υπάρχουν οι survivors. Αυτοί που θα βάλουν το στόχο, θα μελετήσουν το περιβάλλον, θα καταστρώσουν στρατηγικές και είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να πετύχουν. Ας το ξαναγράψω: Ό,τι χρειαστεί.

*Πράγμα το οποίο οδηγεί στη σκέψη ότι συχνά κακά πράγματα οδηγούν σε ένα γενικότερο καλό. Oops! Ποιο δρόμο θα διαλέξεις; Και με τι τίμημα;

*Σε αυτή τη ζωή υπάρχουν και οι αθώες περιστέρες. Αυτοί που έχουν όλα τα εφόδια να πετύχουν αλλά δεν το κάνουν. Γιατί εκτός από χάρη και ταλέντο, έχουν και μια τάση να διαλέγουν προβληματικούς ανθρώπους, να μη μπορούν να βάλουν όρια και γενικότερα μια αδυναμία να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Προς τα έξω φαίνονται χαρισματικοί και συμπαθείς από όλους, αλλά πόσα πράγματα άραγε θυσιάζουν για να έχουν όλους τους άλλους χαρούμενους;

*Θεέ μου, πόσο χρόνο χάνουμε όταν διστάζουμε να βάλουμε όρια και να ξεκόψουμε! Και πόσο ωραία και εύκολα είναι όλα όταν τα κάνουν οι άλλοι για μας.

*Ακόμη όμως κι έτσι, όταν το αντιλαμβανόμαστε νιώθουμε ότι μας χειραγωγούν και θέλουμε τη ζωή μας πίσω. Άραγε θέλουμε τον πρίγκιπα να έρθει να μας σώσει ή το 2019 δεν πιστεύουμε πια σε αυτό το σενάριο; Και τελικά αν βρεθεί στο δρόμο μας και όντως “μας σώσει” μπορούμε να αναλάβουμε από εκεί και πέρα ή θα πρέπει πάντα να έχουμε ένα σωτήρα;

*Για να προχωρήσουμε μπροστά πρέπει να τελειώσουμε με το παρελθόν. Αλλιώς θα είναι πάντα εκεί να καταστρέφει τις καλύτερες στιγμές μας.

*Κοιτώντας λίγο πιο γενικά τη σειρά, κρατώντας κυρίως τις σκέψεις του Joe και όχι τα γεγονότα, δεν είναι αυτή η ιστορία μιας σχέσης; Με τον ενθουσιασμό της στην αρχή, τη διεκδίκηση, τα μυστικά και τις αποκαλύψεις, την απογοήτευση και τελικά το χωρισμό;

Αν με ρωτάς, από τότε που τελείωσα τη σειρά κι εγώ σαν τον Joe αναπολώ όλα αυτά τα κομμάτια που με έκαναν να την αγαπήσω. Και περιμένω καρτερικά τη δεύτερη σεζόν!

Πάντως ξανακοιτώντας τη σειρά (ναι, το έκανα) βρήκα κι ένα μικρό διαμαντάκι που θα σε κάνει να χαμογελάσεις: Πόσο σημαντικό ήταν να διαφυλάξει το δωμάτιο safe and sound στο πρώτο επεισόδιο!


featured image: Vox