Υπάρχουν 2 ειδών άνθρωποι: αυτοί που έχουν φάει κέρατο και αυτοί που έχουν φάει κέρατο και δεν το ξέρουν. Όλοι την έχουμε πάθει, όλοι την έχουμε κάνει. Πέρα από την προσωρινή απογοήτευση και τη φάπα που τρώει ο εγωισμός μας, δεν έγινε και κάτι. Ίσα ίσα, έχουμε ιστορίες για να γελάμε και βράδια στα μπουζούκια που θέλουμε να ξεχάσουμε.

Όμως ας μη γίνουμε παρανοϊκοί και ας μην αποκτήσουμε μανία καταδίωξης. Κακά τα ψέματα, 8 στους 10 κερατώνουν αλλά ξέρουν να το καλύψουν. Δεν υπάρχουν σημάδια ότι ο σύντροφός σου σε απατάει, μόνο φαντάσματα από παλιές σχέσεις. Οι όποιες αλλαγές στη συμπεριφορά μπορεί να είναι απόρροια άλλων καθημερινών καταστάσεων.

Όντας άντρας, απευθύνομαι στις γυναίκες και θα προσπαθήσω να καταρρίψω τους παρακάτω μύθους περί σημαδιών για απιστία.

  1. Έχει απρόβλεπτες αλλαγές στη διάθεσή του: Μπορεί να μας έχουν ζαλίσει στη δουλειά. Μπορείς να είμαστε κουρασμένοι. Μπορεί να περνάμε ντεκαβλέ φάση λίγων ημερών. Μπορεί να μας κολλήσατε καμία κυκλοθυμία. Δεν τρέχει κάτι. Δεν σας απατάμε.
  2. Χάνει βάρος και ξεκινάει γυμναστική: Μπορεί να μας στενεύουν τα ρούχα. Μπορεί να τρώμε bullying για την κοιλιά μας. Μπορεί να θέλουμε να βάλουμε μια profile photo χωρίς μπλούζα. Μπορεί να κουραστήκαμε να ρουφάμε την μπάκα μας. Μπορεί να θέλουμε να εκτονωθούμε για να μην καρυδώσουμε κανέναν στη δουλειά. Δεν σας απατάμε.
  3. Ακούει νέα είδη μουσικής: Μπορεί να κολλήσαμε κάποιο τραγούδι από εσάς. Μπορεί να πήγαμε στο Plissken Festival. Μπορεί να βαρεθήκαμε τα ελληνικά. Μπορεί να ακούσαμε το καινούριο cd του TY Segall. Δεν σας απατάμε.
  4. Θυμάται λάθος τα γεγονότα και ξεχνάει λεπτομέρειες: Έχει περάσει από το μυαλό σας ότι μας λέτε ΑΠΕΙΡΕΣ λεπτομέρειες για θέματα που ίσως να μην μας νοιάζουν; Δεν σας απατάμε, μπορεί όταν μας μιλάτε να παίζουμε στο κεφάλι μας ένα επεισόδιο από τα Φιλαράκια.
  5. Χρειάζεται περισσότερο ιδιωτικό χρόνο: Όλοι χρειάζονται χώρο και χρόνο. Είναι απόλυτα λογικό μετά από 10 ώρες δουλειά να θέλεις μόνο να κοιτάξεις το ταβάνι. Δεν σας απατάμε.
  6. Θέλει καινούρια πράγματα στο σεξ: Μπορεί να μας είπε tip ο κολλητός μας. Μπορεί να είδαμε μια καινούρια τσόντα. Θέλουμε να κάνουμε σεξ με εσάς, δεν σας απατάμε.

Γενικά δεν σας απατάμε. Ρε μήπως μας απατάτε εσείς;