Η τεκίλα για κάποιους είναι απαγορευτική, μιας και την ακολουθεί ο μύθος του “από ένα σημείο και μετά δε θυμάμαι τίποτα”. Για κάποιους άλλους πάλι, αποτελεί βασικό λόγο για να βγουν να πιουν ένα ποτό. Διάβασε παρακάτω δέκα λόγους που θα σε βάλουν αυτόματα στη δεύτερη κατηγορία των drinkers.

Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Πώς γίνεται αυτό; Προκαλεί την έκκριση ινσουλίνης, άρα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Βοηθάει στην απώλεια βάρους

Η τεκίλα έχει ορισμένα συστατικά που σε βοηθούν να χάσεις βάρος. Διάβασε περισσότερα εδώ.

Δεν είσαι hangover την επόμενη μέρα

Πολλοί ίσως διαφωνήσουν σε αυτό, μιας και οι περισσότερες “μεγάλες βραδιές” έχουν γεύση τεκίλα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως μια καλής ποιότητας τεκίλα δεν προκαλεί hangover. Και όταν λέμε καλής ποιότητας εννοούμε με 100% αγαύη.

Μπορείς να την πιεις straight χωρίς να θέλεις να κάνεις εμετό

Έχεις προσπαθήσει να πιεις δύο σφηνάκια βότκα σερί; Στο δεύτερο νιώθεις την ανάγκη να κάνεις εμετό. Με την τεκίλα δε συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Κατεβάζει τη χοληστερίνη

Με το να αυξάνεις τις φυτικές ίνες στη διατροφή σου, βοηθάς στη μείωση της χοληστερίνης. Ακριβώς όπως οι φυτικές ίνες, η αγαύη μειώνει τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερίνη, όπως έδειξε μια έρευνα.

Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και για το κρύωμα

Το 1930 οι γιατροί στο Μεξικό χορηγούσαν αυτό το μείγμα με τεκίλα για την καταπολέμηση του κρυολογήματος: λευκή tequila, νέκταρ αγάυης, φρέσκος χυμός λάιμ.

Μειώνει τον πόνο

Έχει αποδειχτεί πως η τεκίλα μειώνει τον σωματικό πόνο. Αλλά τον συναισθηματικό πόνο μια χαρά έχει δείξει να τον μειώνει. Σωστά; Σωστά.

Είναι κατάλληλη και για διαβητικούς

Η τεκίλα έχει πολύ λιγότερη ζάχαρη σε σχέση με άλλα ποτά και επηρεάζει πολύ λιγότερο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Σε κάνει να φαίνεσαι tough τύπισσα στα πρώτα ραντεβού

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί τι να παραγγείλεις σε ένα πρώτο ραντεβού; Σίγουρα πολλές. Επίλεξε την tequila την επόμενη φορά. Και χάλια να πάει, το τύπος σίγουρα θα σε θυμάται ως την τύπισσα που πίνει τεκίλα straight.

Δε θα σε κάνει να νιώσεις όπως η βότκα και η μπύρα

Ξέρεις πολύ καλά για τι μιλάει. Αυτό το φούσκωμα που προκαλούν κάποια ποτά είναι πολύ άβολο, ειδικά όταν είσαι στο αγαπημένο σου μπαρ και προσπαθείς να περάσεις καλά. Με την tequila δε συμβαίνει αυτό.

Αν την αγαπάς περισσότερο σε cocktail, δες πώς θα φτιάξεις Paloma <<

featured image: elitedaily.com