10 λαθη που κανεις στην ισιωτικη Savoir Ville

Όσο κι αν αγαπάς- ή και όχι- τα σγουρομάλλικα μαλλιά σου, όσο κι αν βαριέσαι- ή κι όχι- και μόνο στην ιδέα ότι πρέπει να τα ισιώνεις σχεδόν κάθε μέρα για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, οφείλεις να παραδεχτείς ότι τα ίσια μαλλιά είναι το απόλυτο must. Μπορούν να αναδείξουν από το πιο επίσημο outfit έως το πιο απλό. Από τις πασαρέλες στην καθημερινότητά σου, οι τρόποι που χρησιμοποιεί η καθεμία για να ισιώσει τα μαλλιά της είναι ο ίδιοι. Ποιος είπε, όμως, ότι είναι και οι σωστοί;

#Αμελείς το πιο σημαντικό μέρος: το μπάνιο: Σίγουρα στο εμπόριο δεν υπάρχουν σαμπουάν ή conditioner τα οποία είναι ικανά να προσφέρουν ίσια μαλλιά. Ωστόσο, αν ψάξεις λίγο καλύτερα, κοιτάξεις ενδελεχώς τις ετικέτες και οξύνεις την παρατηρητικότητά σου θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν προϊόντα που κάπου γράφουν «smoothing». Τέτοιου είδους προϊόντα μπορούν να ενυδατώσουν και ταυτόχρονα να προετοιμάσουν την τρίχα για τη θερμότητα που θα δεχτεί. Απαραίτητο βήμα μετά το μπάνιο σου είναι να ταμπονάρεις όσο πιο απαλά μπορείς τα μαλλιά σου με μία στεγνή πετσέτα αντί να τα γδάρεις σκουπίζοντάς τα βίαια!

#Το πιστολάκι βρίσκεται στη λάθος κατεύθυνση: Ο πιο σωστός τρόπος να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, ώστε να μη φριζάρουν, είναι να κρατάς το πιστολάκι με κατεύθυνση προς τα κάτω και να το πηγαίνεις μπρος-πίσω σε όλο το κεφάλι σου.

#Τα μαλλιά σου «τσιτσιρίζουν»: Αν κάθε φορά που ισιώνεις τα μαλλιά σου παρατηρείς καπνούς να βγαίνουν και ήχους να ακούγονται μη σκεφτείς ότι είναι από το υπερπέραν. Σταμάτα ό,τι κάνεις, γιατί είναι από τα μαλλιά σου. Τα μαλλιά πρέπει να είναι εντελώς στεγνά όταν τα ισιώνεις. Φρόντισε να μην τοποθετείς κανένα προϊόν σε στεγνά μαλλιά, διότι έτσι το προϊόν «κλειδώνει» στην τρίχα και πετυχαίνεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θες. Στην πραγματικότητα καις τον προϊόν που έχει ήδη μπει στους θύλακες της τρίχας, μία πάρα πολύ κακή ιδέα, ειδικά όταν το προϊόν περιέχει αλκοόλ.

#Δε χρησιμοποιείς προϊόν κατά της θερμότητας: Οκ, μπορεί να μην επιτρέπεται να χρησιμοποιήσεις το οτιδήποτε σε στεγνά μαλλιά, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να τα προστατεύσεις από τη θερμότητα και το φριζάρισμα. Το ιδανικό προϊόν για αυτή τη δουλειά είναι το My Ten της ιταλικής εταιρείας Emsibeth. Give it a try! (δοκιμασμένο!)

#Το παρακάνεις με τη θερμότητα: Σίγουρα όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό της θερμότητας που χρησιμοποιείς τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιο, όμως, μπορεί να κοστίσει στα μαλλιά σου. Η ιδανική θερμοκρασία για τα κατεστραμμένα ή βαμμένα μαλλιά είναι μεταξύ 300 έως 350 βαθμούς.

#Δεν τα χωρίζεις: Το μυστικό είναι να δημιουργείς στα μαλλιά σου τμήματα. Χώρισε τα μαλλιά σου στη μέση από το κέντρο του κεφαλιού μέχρι πίσω και φέρε τα μπροστά. Αν έχεις λεπτή τρίχα μπορείς να τα χωρίσεις σε τέσσερα τμήματα. Έτσι, θα εξοικονομήσεις και χρόνο αλλά και… γκρίνια.

#Επαναλαμβάνεσαι: Η συχνότητα είναι συνηθισμένη στο ίσιωμα των μαλλιών, αλλά σκέψου αν είναι και απαραίτητη. Αν κρατάς την κάθε τούφα όσο πιο τεντωμένη μπορείς και ξεκινάς από τη ρίζα δε θα χρειαστεί να περάσεις πάνω από δύο φορές την ισιωτική.

#Το τέλος είναι καταστροφικό: Αν διαθέτεις μαλλιά που φριζάρουν ή σγουραίνουν στις άκρες τα προϊόντα αντί-φριζαρίσματος είναι οι καλύτεροί σου φίλοι. Αρκεί να αποφεύγεις αυτά που περιέχουν σιλικόνη και λάδι. Το μοναδικό προϊόν που θα χρειαστείς είναι μία λακ για ελαφρύ κράτημα. Πριν την ψεκάσεις στις άκρες των μαλλιών σου περίμενε να κρυώσουν. Για καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και για να αποφύγεις τις «κολλώδεις» άκρες, ψέκασε τη λακ σε μία χτένα και χτένισε τις με αυτήν.

#Κάνεις τα ίδια λάθη ξανά και ξανά: Αν τα παραπάνω δε σε έχουν πείσει φρόντισε τουλάχιστον να αγοράσεις μία ισιωτική με κεραμικές πλάκες αν έχεις σχεδόν ίσια μαλλιά. Αν, όμως, έχεις σγουρά μαλλιά επίλεξε μία με πλάκες τιτανίου. Επίσης, απόφυγε να αγοράσεις ισιωτικές μίας ή και μισής ίντσας σε πλάτος. Τέτοιου είδους ισιωτικές είναι χρήσιμες μόνο για styling και όχι για ίσιωμα.

#Χρησιμοποιείς την ισιωτική μόνο για ίσιωμα: Αν θες να αποκτήσεις ένα wet look μη φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις την ισιωτική σου. Είναι λιγότερο καταστροφική για τα μαλλιά σου από το να τα στεγνώνεις χρησιμοποιώντας βούρτσα.