Τα επεισόδια από τα Φιλαράκια είναι εκείνο το είδος της τηλεόρασης που μπορείς να επιστρέφεις ξανά και ξανά, άσχετα με το πόσα χρόνια έχουν περάσει. Κάθε επεισόδιο έχει πάντα τόσο μεγάλη γκάμα συναισθημάτων που την μια στιγμή θες να κλάψεις από συγκίνηση και την άλλη στιγμή πιάνεις την κοιλιά σου γιατί πονάει από τα πολλά γέλια. Τα Φιλαράκια είναι τα δικά σου φιλαράκια και όπως λένε και στο τραγούδι των τίτλων, «θα είναι εκεί για σένα»… όποτε τα χρειαστείς.

Αν περνάς μια άσχημη μέρα ή εβδομάδα, βάλε τις πυτζάμες σου, χουχούλιασε κάτω από τα σκεπάσματα και βάλε να παίξουν αυτά τα δέκα επεισόδια Φιλαράκια. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην φτιάξει η διάθεση σου.

1. Αυτό που όλοι μαθαίνουν για τον Τσάντλερ και τη Μόνικα

Όλοι μαθαίνουν πως η Μόνικα και ο Τσάντλερ έχουν σχέση, όμως ο τρόπος που ο κάθε ένας από την παρέα το μαθαίνει είναι εκεί που κρύβεται το γέλιο. Το κόλπο της Φοίβη και της Ρέιτσελ να κάμψουν τις αντιστάσεις του Τσάντλερ καταλήγει στην πιο γλυκιά εξομολόγηση αγάπης. Θυμήσου πως δεν ξέρουν, ότι ξέρουμε, ότι ξέρουν, ότι ξέρουμε.

2. Αυτό με το prom video

Σε αυτό το επεισόδιο, η αγαπημένη μας σειρά των 90’s γεμίσει με ρούχα και αισθητική των 70’s – 80’s. Εκεί το μουστάκι του Ρος και οι αδέξιες προσπάθειες της Μόνικα να γίνει σέξι είναι αρκετές για να λιώσουμε στα γέλια.

3. Αυτό που ο στρίπερ κλαίει

Από την μια ο Τζόι πάει σε τηλεπαιχνίδι και βλέποντάς τον να προσπαθεί να απαντήσει σωστά στις απαντήσεις του παρουσιαστή είναι σκέτη απόλαυση. Από την άλλη ο Danny DeVito εμφανίζεται στο μπάτσελορ πάρτι της Μόνικα και όλα πάνε κατά διαόλου. Ένα από τα καλύτερα επεισόδια ever.

4. Αυτό με την ανταλλαγή διαμερισμάτων

Η ανταλλαγή των διαμερισμάτων έφερε τα πάνω κάτω στις ισορροπίες της παρέας και επηρέασε επεισόδια και των επόμενων σεζόν. Το παιχνίδι που θα κρίνει ποιος θα πάρει το διαμέρισμα της Μόνικα είναι απολαυστικό και θα καταλήξεις να «μαντεύεις» τις κρίσιμες απαντήσεις σαν να έπαιζες και εσύ.

5. Αυτό με τον Έντι

Δεν γίνεται να έχεις ξεχάσει τον Έντι. Ο Τζόι φεύγει από το διαμέρισμα του Τσάντλερ και ο Έντι έρχεται για να τον αντικαταστήσει ως συγκάτοικος. Ο Έντι βέβαια είναι τόσο περίεργος που αγγίζει τα όρια του παρανοϊκού και ο Τσάντλερ δεν βλέπει την ώρα και την στιγμή να τον διώξει για να φέρει πίσω στην θέση του τον Τζόι.

6. Αυτό που κανείς δεν είναι έτοιμος

Κανείς από την παρέα δεν παίρνει στα σοβαρά το εταιρικό event του Ρος. Η Φοίβη έχει λεκέ στο φόρεμα της, ο Τσάντλερ και ο Τζόι μαλώνουν για το που θα κάτσουν, η Ρέιτσελ λέει ότι δεν θα πάει και ο Ρος έχει πολλά- πολλά – πολλά νεύρα.

7. The Screamer

Ο Ρος ζηλεύει, ο Τόμι βγάζει τα νεύρα του σε μια πάπια και ένα κοτοπουλάκι, ο Τσάντλερ αφήνει το πιο άθλιο μουσάκι που έχουμε δει και εμείς ευχόμαστε ο Ben Stiller να είχε μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό το επεισόδιο.

https://youtu.be/rei4MLLSQow

8. Αυτό με “όλη τη ζήλια”

Μπορεί να νομίζεις ότι ο Ρος είναι ο «πρωταγωνιστής» σε αυτό το επεισόδιο αλλά στην πραγματικότητα στο προτείνουμε για το… μεγάλο ταλέντο του Τζόι στον χορό #νοτ. Αν έχεις πει ψέματα στο βιογραφικό σου για δουλειά έστω και μια φορά, εδώ θα ταυτιστείς.

9. Αυτό με τη fake Μόνικα

Η αυστηρή και τόσο οργανωτική Μόνικα δοκιμάζει νέα πράγματα και φέρνει στην επιφάνεια χαρακτηριστικά της που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα. Αυτό το επεισόδιο είναι μια προτροπή να μην φοβάσαι να αφήνεις τον εαυτό σου να ανοιχτεί σε καινούργιες εμπειρίες.

10. Αυτό με την πριγκίπισσα Consuela

Η δέκατη σεζόν ήταν γεμάτη με συγκίνηση και δάκρυα, όμως οι μικρές στιγμές ανάμεσα στους χαρακτήρες ήταν αυτές που μας θύμιζαν πως πρέπει να κοιτάμε την φωτεινή πλευρά της ζωής.


featured image: friends.wikia.com